sunnuntai 7. elokuuta 2011

Su 07.08 Simunan lenkki

Tällä kertaa en päässyt ihan aamusta lenkille. Kyttäilin taas sääoloja ja ennustuksia. Lähdinkin kuitenkin sitten riskillä pyörän päälle. En tosin olisi kunnolla pystynyt juoksemaankaan kun etureidet oli senverran kipeät. Suunnittelin eilen illalla reitin, jonka olen jo jonkin aikaa halunnut kiertää, eli Simunan lenkin.
Lähtiessä oli ihan hyvä poutakeli, mutta jo parin kilsan päässä oli äskettäin ollut sade, joten tie oli märkä ja kasteli heti alkumatkasta pyöräilykengät litimäräksi, mutta eipä tuo haitannut. Keli oli taas mitä hiostavin. Edes ilmavirta ei pystynyt kuivattamaan naamalle tullutta hikeä, tai sitten hikosin vaan niin hirveästi ;) Niimpä 25 kilsan paikkeilla piti heittää pyöräilypaita retkilaukkuun. Tämä helpottikin huomattavasti. Ysitie itään on ihan hyvä ajaa vaikka liikennettä onkin melko paljon, mutta siinä on leveät pientareet. Ysitien lemmieläinpuiston mäessä kokeilin mitä Focus kulkee. Tänään se kulki Garminin mukaan 62,9km/h. Regfenssi ei riittänyt tänään parenpaan ;)  Liepeeltä Simunaan on taas kapea(idyllinen) mutta hiljainen tie ja asfaltti on hyväpintaista. Simunasta Tarvaalaan taas ei voi todellakaan hyväpintaisesta asfaltista. Se on onneksi vaan lyhyt pätkä. Asfaltti on varmaan laskettu 60-luvulla ja sitten välillä vaan paikkailtu. Onneksi liikennettä ei ollut paljon. Tarvaalassa pysähdyin "kuuluisassa" Mustankorpin saluunassa. Olen joskus ~10 vuotta sitten yhden kaverin kanssa pyöräilyretkellä käynyt samaisessa paikassa ja silloin otettiin oluet(tai kahdet), mutta siitä ei ollutkaan kuin pari-kolme kilsaa mökille missä yövyimme. Tällä kertaa en edes miettinytkään olutta vaan tyydyin kokikseen :) Sitten koitti hieman karvas pettymys kun ilmeni että Kuusaan johtava tie(~11km) oli hiekkapinnalla. Olisihan minun pitänyt se tietää, mutta en muistanut. Onneksi ei niin huonopintainen kuin torstain lenkillä, mutta puolessa välissä iski ukkoskuuro. Onneksi olin laittanut viime viikolla irrotettavat lokarit paikoilleen, muutoin olisin ollut kurassa koko mies. Tai olishan se sade pessyt :) Hiekkatien loputtua löysin katetun bussipysäkin jossa pitelin sadetta varmaan varttitunnin. Paita jonka olin tunkenut vyölaukkuun oli onneksi jotakuinkin "kuiva" ja kaukaa viisaana olin ottanut mukaan myös kuoritakin. Se olikin tarpeen. Kuusaasta Laukaan kautta Jyväskylään olikin sitten ihan puotakeliä. Lenkille pituutta 104km ja keskinopeus 28,2km/h. Ihan hyvä reisillä millä ei pääsyt vessanpöntöltä ylös ilta tukea.
Edelliskerrasta viisastuneena, tänään vedin kunnon aamupalan ja otin vielä maltosekoitusta riittävästi mukaan. Näköjään vanhakin oppii :=)

Reitti

 Mustankorpi saluuna. En jaksanut kaivaa kameraa, vaan nappasin kännykällä.

 Pahin sade oli jo laantunut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti