maanantai 30. heinäkuuta 2007

Ma 30.7 Huh, huh...

Sain sitten vedettyä viime viikon kunnialla läpi.
Perjantaina 13km: 4+(5x1000/2min)+4. Ravirata oli äskettäin lanattu, joten rata oli hieman pehmeä. Eipä nuo vauhditkaan päätä huimannut, mutta kiihtyvä trendi kuitenkin.
Lauantaina aamusta 12km ja iltasella Juuson kanssa 12km. Sanoin alkulenkistä ettei täällä ole onneksi mäkiä. Mentiin kuitenkin minulle uudelle metäautotien pätkälle joka nousi miltei 200m:n korkeuteen(Keiteleen taso jotain vajaa 100m merenpinnasta). Paluumatkalla ehdotin että käydäänkö kellottamassa matkavauhti raviradalla. Ei sitten käynyt. Piti vetää "täysillä". Eipä Juuson vauhdissa paljon näkynyt viikkojen juoksemattomuus, mitä nyt lopussa hieman hyytyi kovan aloituksen takia. Puolessa matkassa olin jo 5s jälessä. Loppusuoralla imin kuiten eron kiinni.
Sunnuntain lenkille lähdin hieman epävarmana kun lenkkimaastot ja tiet oli aivan uusia. Onneksi vältyin eksymiseltä ;) Eikä ne mäetkään loppujun lopuksi kovin pahoja olleet. Pieniä teräviä nousuja... Energiat riitti hyvin kun otin juomavyön jossa oli hartspottia ja maltoa. Yksi pullo jäi kuitenkin juomatta kun sen sisällä oli joku punainen epämääräinen möykky. Mökillä selvisi että se kuminen pieni lekkikala. Joku penskoista oli joskus työntänyt sen sinne pulloon enkä edes huomannut sitä täyttövaiheessa. Keli oli kuitenkin sen verran "viileä" ettei sitä nestettä kovin hirveästi tarvinnut. Lenkin jälkeen(ennen ansaittua olutta) vedin vielä geelin ja lisää hartsport-malto sekoitusta. Viimeinen pari-kolme kilsaa meni hieman linkaamiseksi oikean jalan pikkuvarpaan hiertymisen takia. Vasemmassa jalassa oli jo valmiiksi yksi kynsi kipeytynyt. Meille tuli sitten Tumpin kanssa tasapeli kilometrien suhteen(34km) ;)
Lopputuloksena ennätysviikko laskettuna Ma-Su välinen jakso. Olen joskus Portugalissa juossut 13km enemmän seitsemään päivään, mutta sitä ei lasketa, kun se ei sattunut täyteen kalenteriviikkoon. Eipä tosin tuollaisella yhdellä määräviikkolla kuuhun mennä. Nyt kyllä hieman tuntuu että onko järkevää yrittää vetää toista kovaa määräviikkoa perään. Mennään päivä kerrallaan ja kuullostellaan tuntumaa ja yritetään välttää ylilyöntejä. Heinäkuusta tulee myös kovin kuukausi määrällisesti. Tehot on tosin olleet aikalailla lapsenkengissä.
Aamulla kävin hölköttelemässä kasin verran. Hieman tosin piti etsiä sopivia kenkiä ettei ne olisi painanut varpaita. Iltasella lähtenen Palsinajärvelle, jos saan kyydin.

2 kommenttia:

  1. No huh huh!!! Miten mies lomalla itteensä noin rääkkää? Kyllä mulle kilsat kelpas ku olin töissä, mut nyt lomaillessa 150 on sellainen perussetti. Katotaan, jos nyt pääsis kolme seuraavaa viikkoo lähemmäs 180 kuin 150, mut se ei salli lepoja.

    VastaaPoista
  2. Runtua vaan "eskoseni" ;) Minähän en ole yleensä lomalla treenannut oikeastaan ollenkaan. Tämä on poikkeustilanne. Ensimmäinen ja viimeinen viikko lomasta on kuitenkin kevyitä.
    Kyllähän minullekkin kelpaisi tuollainen 150/vko perussetiksi läpi kauden. Hyvä kuitenkin että edes välillä tulee treenattua ;)Levätään taas sitten kun jalat on paskana...

    VastaaPoista