tiistai 22. toukokuuta 2012

Ti 22.05 Kevät etenee, mutta mitä sitten?

Tänään oli sinä mielessä positiivisempi päivä että en enää pilannut kuin yhden hoitohenkilön päivän. Eillen niitä taisi olla ola hieman useampi. No, tänään se henkilö kyllä ansaitsikin sen.
Jalan suhteen ei sitten mielestäni mentykkään positiivisempaan suuntaan. Turvotus lisääntyi ja jalan hallinta ja jäykkyys meni huononpaan suuntaan. Se tästä lottovoitosta vielä puuttuisikin että tulehdusarvot taas lisääntyisi ja polvi jouduttaisiin huuhtelemaan uudelleen => 4vko:a lisää suonensisäistä antibioottia. Kuten tänään työkaverillekkin sanoin että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja siten pitäisi yrittää pitää positiivista mielialaa yllä. Tätä en ole itse keksinyt vaan sen taisi joku kreikkalainen filosofi todeta.

Miika kävi tänään päivällä toimittamassa Mogulin lahjoittaman Hevoskuurin teknisen/lyhythihaisen T-paidan. Oli muuten hemmetin hienon näköinen ja tuntuinen. Varsin paidan väritys oli aivan loistava. Taitaa mennä aikaa ennenkuin pääsen testaamaan sitä lenkillä, mutta ajaisikohan tekninen paita asiansa yöpaitana? Sairaalassa maanneet tietäneekin että täällä on pajat vuorattu muovilla/kumilla ja joka aamu saa herätä paita ja lakana märkänä. Kuumekkaan ei tietenkään helpota tilannetta. Tilannetta on taas helpottanut se että olen pyytänyt ylimääräisen paksun peiton, jonka laitan kaksin tai nelinkerroin selän alle. Yksi ystävällinen hoitaja onneksi poisti tyynystä muovin ettei tarvitse herätä tukka märkänä. Onhan se ymmärettävää että sängyt suojataan. Taitaa tälläkin osastolla melko moni käyttää vaippoja.

Tänään muuten tuli täyteen neljä viikkoa siten että joka päivä on ollut lämpöä. Eilen oli korvasta mitattuna 38,2...38,4 ja omalla mittarilla kainalosta 37,6...37,8. Yhdessä vaiheessa olin varma siitä että korvamittari näyttää virheellisesti, mutta kerran yksi hoitaja valisti minua vakuuttavasti että ruuminlämpö on erinlainen eri mittauspisteissä. Jos haluttaisiin luotettavin tulos, niin se pitäisi ottaa peräaukosta, kuten lapsilla. En kuitenkaan katsonut tätä tarpeelliseksi ;)

Illasta tylsää sairaalapäivääni ilahdutti "Carlos". Jotkut varmaan tunnistaakin tämän tinkimättömän harjoittelijan, joka ainakin käy kommentoimassa minun ja mutan blogeja. Mies jolla on huonompi kasin ja maranonin enkka(kuitti), mutta puolikaalla jo 1.13 ja risat. Veikkaan tosin että ainakin ennätykset kympistä maratonille tulee tänä vuonna parantumaan ja reippaasti, sen verran hyvin mies on päässyt treenaamaan. Se hänelle suotakoon, sillä takana on niin monia rikkonaisia kausia. Mikä "parasta" sain täydennystä karkkivarstooni ja kolme DVD:tä täynnä elokuvia :)

Vaikka polvi olikin inhottavan jäykkä sain kuitenkin tehtyä yhteensä 1,5h CPM-mobilisaattorilla. Hintaluokka tuollaisella laitteella näyttäisi olevan vähintään nelisen tonnia. Linkissä oleva vaaka mobilisaattori eroaa siitä että minulla ei valitettavasti ole kaukosäätimessä kuin on/off nappi. Olisi ollut näppärää kun olisi ollut vielä kulmasäädöt kuten kuvan laitteessa.

Nettiä plärätessä törmäsin seuraavaan artikkeliin. Tuttuja toimenpiteitä ja termejä joita on omassakin epikriisissä.
http://www.soy.fi/sot-lehti/1-2008/21.pdf

Tässä on muuten bakteerit jotka löytyi polvestani:
Staphylococcus aureus eli stafylokokki
streptokokki
Tuo ensimmäinen tuntui hieman vaarallisemalle pienellä googlettamisella. Ihan normaalia bakteeria joita ihmisellä on, mutta nyt vaan ne joutui hieman väärään anaerobiseen paikkaan.

Tulipas tekstiä. Ainakaan Tumppi ei jaksaisi lukea tätä loppuun asti ;)

8 kommenttia:

  1. Joo ei muuta kuin mieli positiiviseksi. Tsemppiä ja palaillaan!

    VastaaPoista
  2. Vai on mies vaihtanut majapaikkaa, pitää tulla tekemään joku päivä tupatarkastus. Miika tulee mulle illalla hoitoon, joten saan häneltä tarkemmat koordinaatit. Tuo homma menee näköjään todella pitkän kaavan mukaan, mutta mikään ei ole ikuista ! Aurinkoterv. Timo

    VastaaPoista
  3. Joopa, kaava jolla sie homman hoitelet näyttää kyllä tosi pitkältä. Toivotaan, että alkaa valoa jo näkymään pimijän ja pitkähkön tunnelin päässä!

    VastaaPoista
  4. Rajuun rundiin jouduit! Voimia ja pikaista paranemista!

    Miikalle kiitokset kuriirina toimimisesta!

    VastaaPoista
  5. Jep Miika. Positiivisyyttä tarvitaankin. Saa nähdä jatketaanko tänään minun ulossavustamista. Ei sillä että minä viihtysin täällä, mutta käy nyt sitten kahdeksan tunnin välein ottamassa antibiootit terveyskeskuksessa keppien kanssa ja bussilla kulkien.

    Tervetulua vaan Timo. Varmista kuitenkin ensin että olen paikan päällä.

    Kiitos Jarno!

    VastaaPoista
  6. Tuike! Tosi hieno ele tuo lippujen tarjoaminen!!! Katselin kalenteria ja tuo viikonloppu ei taida sopia ohjelmaan ;(
    Kuittaa että olet lukenut tämän.

    VastaaPoista
  7. Ok Jari! Oon ollu niin surullinen puolestasi, kaikkea harmia sitä tuleekin ja niin paljon kun ite oon saanu tästä blogista, varsinkin silloin kun oli vaikeaa. Voimia!

    VastaaPoista
  8. "shit happens" aina ei voi voittaa. ...mutta nyt kun ollaan tällä positiivisen ajattelun linjalla, niin jos tätä sattuu kahdelle sadasta, niin hyvä ettei se sattunut seuraavalle, joka olisi voinut olla joku huonokuntoinen vanhus. Varsinkin tuohon ensimmäiseen bakteeriin on kuulemma jonkin verran ihmisiä kupsahtanutkin. En viitsi alkaa edes miettitimään niitä huonompia skenaarioita joita bakteeritulehduksen jälkiseuraamukset voisi aiheuttaa. Uskotaan etä tämä antibiootti tappaa kerralla kaikki bakteerit ja mitään piilevää ei jää...

    VastaaPoista