tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ti 04.03 Määrämittainen TV

Aamulla lumi- ja loskakelissä 8,5km-5:15/km (+1°C). Vieläkin hieman nihkeä kulkuista ja akilles vaivasi, vaikka ei enää ihan niin pahasti. Aloitin eilen illalla tulehduskipulääkekuurin ja kylmää olen antanut pari kertaa päivässä. Jospa se siitä.

Ilalla lähdin lumisille teille ajatuksena juosta peruslenkki Keljonkankaan suuntaan, koska se on vielä korkeammalla ja siellä ei olisi todennäköisesti loskaa. Keljossa kuitenkin huomasin että moottoritien vieressä menevä pyörätie näytti olevan jotakuinkin sula. Siispä sinnepäin ja hieman lisää vauhtia. Juoksu kulki jo paremmin kuin edellisillä neljällä lenkillä. Reidet tosin hieman tökki menoa, mutta akilles tuntui hyvälle. Laitoin ennen lenkkiä Adidaksien pohjallisten alle geelikorotuspalat, jotta akilliksille ei tulisi niin kovaa "kuormaa". En tiedä auttoiko ne, särkylääkkeet, hoito vai nämä kaikki, mutta vasta lenkin loppupuolella tuntui vähän kipua.
Noissa väliajoissa kilsa 14 ja edellinen/seuraava oli hieman hitaampia kun saavutin Leksan. Pitihän sitä hieman hidastaa vauhtia että sai kuulla Leksan kuulumiset ja olihan niitä. Mies on oikein juokseva sairaskertomus ja on "taas" menossa torstaina operaatioon. Ei muuta kuin tsemppiä leikkaukseen.
Jyväsjärven ranta eli rantaraitti oli pääosin sula vaikka lenkinkin aikana tuli lumi/räntä sadetta(~+1°C) joka paikoin jäi tielle.
Mattilanniemessä painoin väliajan ja hidastin vauhdin tuleviin ylämäkiin. En viitsinyt alkaa runttaamaan noita loppumäkiä jumisilla etureisillä. Ei se olisi ainakaan parantanut tilannetta. Kramsunkadulla saavutin entisen työkaverin jonka kanssa kävelin liikunnan pysäkille samalla vaihtaen kuulumisia. Jorma oli innostunut päkiäjuoksusta ja ilmaisin kyllä mielipiteeni asiasta ja annoin hieman varoittavia neuvoja sen aloittamiseen.
Treeni: 20,8km(4:30/km): 18km-4:25/km + 2,8km-5:07/km. Lenkin päälle maltoa ja sauna :-)
Hyvä kehittävä harjoitus vaikkakin melko kuluttava. Varsinkin kun oli hieman palautusongelmia pe-la treeneistä. Huomenna on otettava kevyesti, kun on vielä hierontakin, joka myös kuormittaa elimmistöä. Tarvittaessa pitänee keventää myös torstain harjoituksia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti