torstai 17. elokuuta 2017

To 17.08 Maastolenkki ~12km

Nyt tulikin tunnillisesti pidempi palautus eilisestä lenkistä. Jalat tuntui levänneiltä mutta alkumatkasta oli senverran nousua että tuntuihan se... hengitys kuitenkin yllätys yllätys toimi ja sykkeetkin ihan hallinnassa. Lenkin keskitahti ei kerro mitään lenkin rasittavuudesta. Tänään oli taas vaihteeksi haastavaa polkua ja mäkeä. Tärkeintähän nyt on saada lenkeille kestoa ja pituutta, mutta maltillisesti.
,Kävin katsomassa keskikesällä ylittämääni suota jossa silloin oli lakankukkia valkoisenaan. Nyt siellä ei ollut lakan lakkaa, sain vain kenkäni märäksi. Likempänä Soidenlampea tein toisen koukkauksen vakiosuolleni. Siellä sain sentään suuni makeaksi, mutta turha sinnekkään on menna sangon kanssa,

Tilasin nuukana miehenä Virosta uudet lukkopesät välioviin... halvalla kun sain. Katsoin että abloyn toinen lukkomalli on samoilla mitoilla ja pitäisi mennä heittämällä paikoilleen. No, tänään opiskelun ja lenkin välissä aloin heittämään niitä paikoilleen. Ensimmäisenä huomasin että kahvan kiinnitysreiät ei ole samoilla kohdilla. Poralla uudet reiät oveen ja pientä väkivaltaa. Seuraavaksi huomasin että lukon kieli onkin eri kohdassa kuin vanhassa lukkopesässä. Olisin päässyt paljon helpommalla kun olisin maksanut hieman lisää ja saanut varmasti oikeanlaiset lukkopesät. Nyt täytynee polkaista palokankeskukseen ja ostaa karmiin tulevat vastaraudat ja kourutaltan jotta saa upotukseen pyöreän kulman. Tasataltta onneksi löytyy pakista. Samalla tietenkin voisi ostaa uudet avainkilvet...
Yksivaihtoehto olisi tietenkin nostaa vanhaa karmin vastarautaa mutta sitten menisi pakkelihommiksi. Uusi rauta olisi pidempi eikä pakkelia tarvitsisi.

Tämä kaikki touhu siksi että syksyllä tulee putki-, viemäri ja kylppäri remontti ja arvotavarat pitää saada lukitun oven taakse. Siitä tuleekin hieman ongelmallinen jakso kun koko talosta katkeaa vesi ja viemärit on käyttökiellossa. Kylppäri remontoidaan asbestityönä ja periaatteessa asunnossa ei saisi asua sinä aikana mutta eipä ole paikkaa mihin menisi siksi ajaksi ja näillä tuloilla ei ole varaa mennä vuokrallekkaan. Voi tulla mielenkiintoiset pari kuukautta. Taitaa tuo koulutusjuttakin sotkea senverran kuvioita että ei voi poistua Jyväskylästäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti