tiistai 22. lokakuuta 2019

Ma - Ti

Ma
a. +1°C 6km 5,46/km
Olihan se yhtä liman kurkusta yskimistä. Happi ei kulkenut ja kulku surkeaa. Ihme että pääsin alle kuuden vauhtia. Polvet ok ja pohkeisiin ei sattunut kuden sunnuntain pyörälenkillä. Ei olisi su onnistunit juoksulenkki, jota hieman harkitsin. Pyörälenkillä oli koko kropassa liian vähän vaatetusta ja koko matkan oli johonkinpäin kroppaa kylmä.

i. +0,5°C 7km + 5x100m + 2,6km
Nyt jo hieman paremmalla tuntumalla ja limaakaan ei irronnut ihan niin paljon. Painotukset sanoilla hieman ja ihan ;-)
Oikeastaan ennen jo lenkkiä kävi mielessä että voisi lenkin lopuksi vetää lyhkäisiä mäkivetoja. Tuo Köhniöltä tuleva hiekkapintainen mäki olisi ollut sopivan jyrkkä ja pituinen. Parenpi olis ollut kirkon likellä oleva lyhyt jyrkkä, mutta se on liukkaiden lehtien peitossa. Köyhälammen kohdalla kun katsoin mittarista ettei taida tulla lenkillä kymppi täyteen, niin pamahti mieleen käydä katsomassa pääsisikö Hipposhalliin ottamaan satasia. Siellähän olikin suht hiljaista. Pikkasen venytttelyä, takki ja hanskat pois ja vetämään. Huomaa että nyt on jo pahasti vieraantunut ratajuoksusta.Ihmettelin kahden ensimmäisen satasen aikaa: 21s! Tiedän että olen hitaassa kunnossa mutta noin hitaassa kunnes tajusin että juostessani kolmatta rataa lähdin ykkösradan lähtöpaikalta. Ainoastaan viimeiseen otin hieman tiekemman lähdön, muut tasaisesti kiihdyttäen. Toisessa vedossa oli pientä tuntemusta kesällä revähtäneessä takareidessä, joka pisti kuulostelemaan hieman tarkemmin takareisiä. Kaukana on ne ajat kun mentiin satanen alle kahdentoista.
Aamulla lenkin aikana en katsonut kertaakaan juoksuvauhtia ja iltalenkilläkin vain ens tonnin(5,55) ja kramsunmäen kohdilla ennen seiskaa.

Ti
a. +3,5°C 6,6km 5,34/km
Vauhti oli parempaa kuin eilen aamuna. Eri reitti, eri juoksualusta ja eri nousut, eli ei voi suoraan vertailla. Kokonaistuntuma kuitenkin melkein yhtä heikko. Nyt kun aamut alkaa olemaan pimeitä, niin pitäisi keksiä sopiva aamulenkkireitti. Kai se menee tuonne Köhniön katuja kiertäen. Kotalammen 1,1km:n reittiäkin on jotenkin tylsä kiertää kolmea kierrosta enempää.
Etureidet on tulossa kipeäksi mikä ei tietenkään ole yllätys. Toivottavasti eivät tule tosikipeeksi sillä silloin jälkiseuraamuksena on lihasjumi.

i. +8°C 13km: 5km + 4 x 1000m + 4km
Olihan nuo etureidet jo kipeämmät kuin aamulla...huomista odotellessa.
Vetopaikka vaihtui tuulen takia mielessä monta kertaa. Satama, Halli ja killerin suora. Lopulta päädyin killerin suoralle...tai ei siinä suoralla oikein enää voi vetää silleen kuin ennen liikennejärjestelyiden ja lisääntyneen liikenteen takia. Toivoin että se tuuli ei sopisi vetoreitille. Hallissa olisi ollut paras vetää, mutta olisi pitänyt varautua siihen ettei sinne mahdukkaan.
Ensimmäinen oli tarkoitus vetää 4,20. Pieni vastainen tuulessa että maastossa takasi ettei menykkään.
Toinen sitte menikin jo ajallisesti liian kovaa. Kolmannen vedin samaan suuntaan ja aikalailla samoihin. Neljännessä pientä vastaista ja kaksi alikulkujen takia tehtyä monttua, ihan ok 4,16.
Minulla oli mittarissa käytössä sellainen näyttöruutu jossa näkyi juokseva väliaika ja matka edellisestä väliajasta sekä kokonaisaika. Eli ei sykettä ja parempi niin. Tiesin että sykkeet on vieläkin koholla ja turha sillä stessata itseään. Siksi en ole tälläviikolla pitänytkään sykevyötä.
Suunniteltu viisi vetoa ei täyttynyt mutta menköön ekakerran ja kelin piikkiin.
Alkuverkan jälkeen pari satasta kuten loppuverkan loppuunkin.
Ensi tiistaina tungen halliin jos tällaiset tuulet jatkuu. Joo, voihan tuo olla perjantainakin mielenkiintoinen keli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti