maanantai 24. toukokuuta 2021

Vko 21 (24-30.05)

 Ma

i. TV Kevyt 10km

+7,8°C  Juoksu tuntui lihaksistossa hyvälle muttei alkumatkasta polvelle. Nämä tuntemukset on hieman kaksipiippuisia näin pidemmän lenkin jälkeen. Toisaalta voi kuvata että kunto on parantunut ja palautuu nopeammin. Toisaalta taas voi olla että ei ole palautunut ja lihaksistossa on vielä lämpö päällä. Taidan kuitenkin olla tuon ensimmäisen puolella. Kun katsoo sykekäyrää, niin sykkeet suht alhaiset mutta nousevat ylämäessä herkästi. Jos olisi täysväsy päällä niin sykkeet olisi samaa puuroa. Huominen näyttää mikä on tilanne.


Ti

a. Aamulenkki 

+6,2°C  Ei ollut niin helppoa mitä olisi eilisen lenkin jälkeen voinut toivoa. Jäykkää menoa. Varjossa viileää mutta auringossa tarkeni hyvin puolibörjeillä.

i. 14km: 3,5km + 7km + 3,5km

+13°C  Oli lähtiessä sellainen tuntuma että saattaa jäädä lenkki kesken polven takia. Ei se sitten sattunutkaan alkuverkassa pahasti polveen. WU sisälsi taas kaksi aukkaria loivaan alamäkeen. Lähdin tänään selkeästi rauhallisemmin(taulukko) kuin viikkoa sitten mutta loppuajassa oli ainoastaan sekuntti eroa. Eli loppu tuli kovempaa. Keskisyke oli kuitenkin 10 pykälää alempi!!! Se on paljon. Treenistä jäi ihan hyvä maku vaikka vieläkin on vauhtikapasiteetissa puutetta. No, se tulee aikanaan jos vaan pystyy terveenä treenaamaan.


Ke
a. Aamulenkki 
+10°C  Jäykkää...ainakin alussa. Ei pahempia kipuja. Kaksi jyrkempää kohtaa mäissä kävellen.

i. TV Kevyt 9,7km
+11.4°C  Nyt oli raskasta. Jäi lenkkien väli hieman normaalia lyhyemmäksi mutta lenkki oli tehtävä ennen vesisadetta.


To

a. Aamulenkki 

+6,3°C  Nyt meni pitkään ennenkuin pääsi linkkaamisesta eroon. Muutoin kun pääsi lämpöön, niin juioksu oli paremman tuntuista verrattuna eilis iltaan.

i. TV Kevyt 13,6km

+11.8°C  Hieman hiljaisempikin vauhti olisi riittänyt. Ei nyt hirveän hyvä kulku ollut, mutta minulle hyvää vauhtia. Kolme jyrkkää kävelin jotta lenkki pysyi kuitenkin kevyenä. 


To

a. Aamulenkki 

+9,5°C  Ensimmäinen puoli kilsaa oli jopa reilusti yli kuuden minuutin vauhtia....onneksi kroppa lämpeni kuitenkin suht nopeasti. Jäi kuitenkin sellainen maku että ei ole kroppa ihan freesi.

i. 13,4km: TV10km+3,4km

14.2°C   Ei rullannut askel tänään. Sen huomasi jo ensimäisessä alamäessä. Aika aikasessa vaiheessa päätin että en tee samaa lenkkiä kuin viikko sitten. Ei ollut niin helppoa ja motarin varressa jo oli aika aikamoinen vastatuuli. Pari päivää vielä ohjelman mukaan ja sitten lenkkiä miten huvittaa...ainakin viikko.


La

a. Aamulenkki

+6,6°C  Kylmä pohjoistuuli. Pitkästä aikaa tuttu aamulenkkireitti, tosin tänään oli alussa pieni lisämutka...ei tarvinnut lähteä vastatuleen ;-) Juoksu suht normaali aamulenkkijuoksu. Rasitus vaan alkaa jo kumululoitumaan.

i. TV Kevyt 12km

13.4°C  Tänään oli nimensä mukaan melko kevyttä eikä pahemmin sattunutkaan mihinkään. Pikkasen rukkasin eilen harjoitussuunnitelmaa uusiksi. Se tietäisi huomiselle vuoden pisintä juoksulenkkiä ...mutta ei väkisin.

Garminista saa kyllä ulos raportteja mutta ei aina sellaisia kuin haluaisi. Minulla on taulukkolaskennassa tallessa vuodesta 1992 kuukausikilometrit. Sitä aikasemmalta ajalta ei ole säilynyt harjoittelutietoa paperillakaan. Pienenä kurjositeettina tästä taulukosta vuoden 2020-2021 keskiarvo kuukausi on 141km joka tekee noin 4,7km/päivä ...eli yli keskiarvon tänäänkin ;-)


Su

TV Kevyt 23km

+13°C  Varustauduin irtohihoilla ja ohkaisilla puuvilla käsineillä. Ne olikin ihan tarpeen alkumatkasta ja varsinkin varjossa. Rantaraitilla kun kävelin vähän matkaa Markun kanssa, niin ne sai jo riisua ja laittaa taskuun. Lenkki meni tavanomaiseen viikon vimeisen pidemmän lenkin tapaan. Ei hirveän helppoa ja lopussa väsyi, eli lenkki teki tehtävänsä. Ei tullutkaan vuoden pisintä lenkkiä. Tammikuussa oli kaksi hieman pidempää. Viikkokilsat kuitenkin täyttyi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti