tiistai 18. toukokuuta 2021

Vko 20 (17-23.05)


 Päivitetään nyt kuitenkin blogia kun ei ole pyöräilykelejä, joten taitaa tulla juoksulenkkejä enemmän.

Ma

MTB 44km

+19°C Heti alkuun mäkeä. Mustalammelta maastoon mennessä oli hieman röykkyistä mutta ei niin märkää kuin pelkäsin. Märkää sitten oli Ruokomäen jälkeen kärryteillä. Kerran menin harhaan reitiltä kun en voinut seurata aktiivisesti reittiä mittarilta kun piti keskittyä maastoon. Olen joskus aikasemminkin missanut saman risteyksen. Katsoin illalla että olisi siitäkin varmaankin päässyt vaikka opentreetmap ei sitä tunnistakkaan niin JKL karttapalvelun maastokartta sen tunnistaa. Loppumatka sitten olikin hieman vauhdikkaampaa. Keljonkankaan liikennevaloissa saavutin uhden tytön maantiepyöllä, meni samaan suuntaan mutta jätti tasaisella osuudella :(


Ti

a. Aamulenkki 6,9km

+11°C Olipas mukavan viileää. Juoksu jo paremman tuntuista. Sykkeet tosin hieman herkässä, mutta sillä ei niin väliä.

14km: 3,5km + TV 7km + 3,5km

+16,3°C Lähdin ihan vain kokeilemaan kulkisiko reippaampi juoksu. Alkuverkkaan sisältyy pari ”satasta” kävelypalautuksella. Ensimmäinen alamäkitonni menikin yli 10s kovempaa kuin viimeksi. Sen jälkeenkin vauhti oli koko ajan kovempaa. Kello tykkäsi mutta keuhkot ei. Keuhkot teki töitä ja sykkeet oli kovemmat kuin ennen. Vauhti ainakin hengityksen ja taisi olla rasituksenkin puolesta VK:n (reipas) puolella. Huomanna taitaa olla sadepäivä, joten taitaa mennä jalkälenkin puolelle.


Ke

a. Aamulenkki 6,7km

+14,2°C  Sateen jäljiltä hiostava keli. Akilles ja oikea takareisi alussa jäykkinä. Eilinen painoi kropassa. 

i. TV Kevyt 9km

+19°C  Ei kovin helppoa ja sykkeet hieman koholla viimeviikkojen normaalista. Jospa sitä olisi jo huomenna palautunut.


To

a. Aamulenkki 6,9km

+9°C  Huomattavasti parempi tuntuma kuin eilen aamuna ja kelikin oli hyvä. Lihaksisto tykkää kun on viileää. 

i. TV Kevyt 13,7km (loppuun kiihtyen)

+13.8°C  Alkuun helppoa mutta kolmosen jälkeen tuli hetkellinen voimattomuuden olo. Pysähdyin viitaniemessä hieman venytttelemään ja meno parani. Kun 11 jälkeen keskivauhti oli peräti 5,02 niin kirrasin sen verran että pääsi alle viiden. Siitä onkin aikaa kun on viimeksi peruslenkillä päässyt alle viiden vauhtia. Samalla ratkesi pähkäily että menenkö huomenna mäkeen vai en...en.


Pe

a. Aamulenkki 6,9km 

+7,5°C  pieni vesisumu sateen jäljiltä. Yleensä pyrin juoksemaan aamulenkin samalla tuntumalla. Joskus se tuntuma vaan on jäykkä tai väsynyt, joskus kumpaakin. Tänä aamuna piti käskeä juoksemaan hitaammin. Ylämäessä se on helppoa. Eihän aamulenkkiä välttämättä tarvitse juosta kuuden minuutin vauhtia mutta ei viidenkään...siis kuntoilijan. Itselleni pitäisin tällä kunnolla 5.20 vauhtia hyvänä. Jos sitten on jäykkää ja väsynyttä niin sitten hitaampaa ja se saa hidasta, jopa sitä kuuden vauhtia.

i. 14km: TV 12km + CD 2km

+7,4° Vesitihku. Aloitin tuon PK2:sen suoraan kotiovelta. Ensimmäinen yläkikilsa hieman rauhallisemmin ja alamäet rennosti. Syke nousi tasaisesti loppua kohden.  Alunperin oli tarkoitus juosta kovempaa kotiin asti mutta kun tuo vauhti hieman karkasi käsistä, niin en viitsinyt lopettaa treeniä ylämäkeen, jolloin harjoituksen rasitus olisi noussut huomattavasti (ja nyt jäi vielä hyvä mieli :-)).La

a. Aamulenkki 6,9km

+4°C  Piti kaivaa vielä pitkät trikoot esiin...tai olisihan sitä tarennut puolibörjeilläkin mutta tiesin että juoksu voi olla jäykkää. Ja olihan se jäykkää, siis todella jäykkää. Ei tarvinnut tänään käskeä jalkoja juoksemaan hitaammin :-) Oli näköjään käynyt yöllä kotalammen mittarissa +1,5:ssä. Alussa oli taas vaihteeksi polvi kipeä...ja sitten ihan lopussa. Sykkeet alhaiset.

i. TV Kevyt 9km

+12°C  Parempi tuntuma kuin aamulla mutta mäissä tiesi että eilen oli kuluttava päivä. Keli oli hyvä ja tällä kertaa kuiva. Polvi.


Su

ap. TV Kevyt 22km

+10...12°C  Jo ensimmäisellä kilsalla huomasi ettei happi kulje tänään. Juoksu muutoin melko normi pidemmän lenkin juoksua. 15km:n jälkeen alkoi polvi vaivaamaan. Kramsun- ja keskusairaalanmäessä oli tarkoitus kävellä lyhyesti pahin nousuosuus, mutta kävele meni pidemmäksi kun ei luottanut siihen että polvi kestää askeleen. Laitoin suihkun jälkeen polven ulkosyrjälle kinesioteipit tarkoituksena helpottaa sisäsyrjän kipua. Voi olla että siitä ei ole mitään apua, muttta eipä tuo haitannekkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti