lauantai 1. toukokuuta 2021

Vko 17 (26.4-2.5)

 Ma

TV Kevyt 10km

+3,2°C  Nyt vissiin pitää olla jo huolestunut akilleksen tilasta kun tuntuu jo kävelessä. Juostessa ensiaskelten jälkeen sitä ei enää muista. Ei oikein viitsisi siirtyä pelkästään pyöräilyyn kun tiedän ettei sitä tule tehtyä yhtä intessiivisesti kuin hiihtoa tai juoksua. Pikkutietitkin on vielä pehmeitä maastopyörälle. Juoksu tänään alussa jäykkää mutta sitten ihan hyvän tuntuista.


Ti

a. Aamulenkki 7km

-0.2°C  Onneksi ei ollut maa jäässä...asfaltti oli kosteaa. Tämä oli minun makuuni liian mäkinen aamulenkki. Voisihan sitä jäädä kiertämään kotalammen kuntorataa, jos se on jo sula, mutta se on jotenkin tympeää vetää 1,1km:n kierrosta. Tai voisihan sitä hieman soveltaa ja kiertää ensin keskusairaalantien risteyksen kautta ja loppumatka kotalammella.

i. 13,5km: 4,6km + 8 x 600m/2min + 4km

+3,4°C  Arvoin lähtiessä tossujen kanssa. Otin jo adidakset esiin mutta vaihdoin viime tingassa sauconyn maraton tossuihin. Alkaa olla jo kaikki kengät kärestä sellaiset että sisuskumi paistaa. Säästin adidaksia jotka on kuitenkin parhaat kenkäni vauhdikkaaseen juoksuun vaikka sisuskumi jo paistaakin. Vedoissa sayconyt näytti karvansa...oli kuin olisi juossut pampam-pameilla. Ei mitään kimmoisuutta. Vedot oli raskaampia kuin viikko sitten. Meinasin jo jättää kuuteen, mutta ei antanut luonto periksi :-) Itse vetoaikoja ei voi vertailla kun matkat ei ole tarkasti samoja. KeskiKilsavauhdit kuitenkin samat kuin viimeviikolla. Treenin jälkeen kuitenkin hyvä mieli kun sain tehtyä suunnitellun harjoituksen loppuun ja loppuverkkakin ylämäkeen tuli ihan ok.


Ke

a. Palauttava 6km

-1°C Se oli just niin jäykkää kuin oletinkin. Kotalammen kuntorata oli vain osittain sula. Lumikohdat pääsi kyllä kiertämään teiden kautta.

i. TV Kevyt 11km

+3,5°C  Odotin lenkiltä väsynyttä menoa. Olihan se sen tuntuista pari kolme kilsaa. Sitten juoksu helpottui. Laajavuoren kuntoradallla oli jyrkän alamäen kohdilla vielä paksulti lunta, joten meni kävelyksi. Olen koko päivän ollut sitä mieltä että huominen aamulenkki jää pois, mutta nyt olen hieman kahdenvaiheilla. Huomenna kuitenkin pitää käydä prismassa joten siinä tulisi tavallaan "aamulenkki", mutta ans kattoo nyt.


To

a. Aamulenkki 6km

+0,1°C Jäykkää se on edelleenkin. Pitäisiköhän kokeilla huomenaamuna juosta keuruuntietä edestakas, niin ei olisi niin paljon mäkiä... ei olisi kuin liikennettä ja pölyä.

i. TV Kevyt 14km

+6,2°C   Ihan ok kulku. Uskalluin jopa puolibörjeillä liikenteeseen. Muut näytti olevan talvikamppeissa :-) Polveenkaan ei sattunut niin paljon kuin eilen. Akilleksen kanssa näyttää pystyvän elämään. Ei se parane eikä pahane... mitä nyt aamuisin aristaa. Loppulenkistä mietin hieman huomista iltalnkkiä. Valmistaudun varmaan ihan normaalisti aamulenkillä ja alkuverkalla ja saatan jopa kokeillakkin TV:tä(PK2), mutta luulen että huomisesta tulee kevytvauhtinen päivä. Ei kunto kestää vielä kunto kahteen tehotreeniin/vko.


Pe

a. Aamulenkki 6km

+0,3°C Tämä oli viikoin pahin aamulenkki. Selkä ja takareidet siinä kunnossa ettämeni köpöttelyksi. Varsinkin tuo yläselkä meni loppumatkasta aivan jumiin. Täytynee laittaa hierontalaita tuolille...

i. 14km: 3,5km + TV 6km + 4,5km

+5°C  Otin reippaammasta juoksusta alussa ~20% pois normaalista samanlaisesta juoksusta. En edes katsellut paljoa mittariin vauhteja. Tänään mentiin tunteella :-) Jätin kuitenkin suosiolla kutoseen kasin sijaan. Loppuverkassa sai todeta että enpä ole tainnutkaan juosta vielä puolibörjeillä lumisateessa ;-)


La

a.  Paluttava 5km

-0,1°C  Ei niin jäykkää kuin eilen aamuna. Selkähieronta auttoi ainakin osaltaan. Ohut kerros lumiraetta oli jäänyt Kotalammen kuntoradan pintaan muttei ollut liukasta.

i. TV Kevyt 11km 

+3,5°C  Meinasin käväistä luolalla kuvaamassa että josko olisi hyviä jäämuodostelmia, mutta en lähtenyt lumeen kahlaamaan. Juoksu oli hieman tukkoista mutta saa ollakkin jo tässä vaiheessa. Taas oli välillä linkkauksen makua polven takia. Pitäisi tuon polven vuoksi venyttää etureittä mutta kun polvi ei vaan taivu venytykseen...tulee kipu vastaan. Näillä mennään.


Su

TV Kevyt 20,5km

+6°C  Teroon törmäsisin jo Köhniöllä ja Miika tavattiin Alballa. Jyväsjärven kierto oli tälle rasitustasolle pikkasen liian vaudikasta. Ei se paljosta olisi ollut kiinni että olisi päässyt huomattavasti taloudellisemmin etenemään. Kovan jakson viimeinen lenkki, niin ei sillä niin väliä. Itseasiassa mietin ennen lenkkiä että sellainen 5,15 vaihti voisi olla tälle lenkille sopiva. Polveen sattui. silleen että jäi muistiin, ainoastaan kun lähdin jussinparranmäen jälkeen uudelleen juoksemaan.  Huomenna lepo tai ihan kevyt-lyhyt pyöräily.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti