tiistai 20. joulukuuta 2011

Ti 20.12 Sekametelisoppaa

Aamulenkin juoksin pitkästä aikaa Matin kanssa. Kilsoja tuli 7 - 4:55/km - ks143. Päälle vielä keskivertoa parempi salitreeni.

Iltatreeniä arvoin hallin ja ulkotreenin välillä. Takki oli työpäivän jälkeen sen verran tyhjä että en viitsinyt lähteä halliin, vaan arvelin Jyväsjärven raitin olevan sulan. Arvelut osui vain puoliksi oiken. Melkein puolet matkasta oli inhottavaa liukasta loskaa. Harjoitus:
14km: 1,96 + 3,77 + 5,40 + 2,90
 4:23:  4:27    4:25    4:00    5:01
 153     140     151    166      143
Eka pätkällä hyvä alamäki ja paikoin pitävää. Kun pito sitten loppui kokonaan päästin vedon pois ja kiihdytin vain kun löytyi edes jotakuinkin pitävää alustaa. Tällä toisella pätkällä saavutin yhden juoksijan joka juoksenteli sitä 4:30:n vauhtia. Jäin rinnalle jutustelemaan ja taisipa meillä vauhti hieman kiihtyäkkin. Kolmannen pätkän aloitin kun kaveri kääntyi Rauhanlahden kohdilta Jyskään päin. Moottoritin puoleinen patkä olikin sitten sula loskasta ja vauhti pysyi aika tasaiseen 4min/km. Tosin heti kun tuli pienikin pätkä loskaa, vauhti painui päälle neljän. Olihan siinä henkitorvi taas hieman ihmeissään tuosta kovemmasta vauhdista. Lopetin vedon Alban kohdilla ja kävelin ylämäet liikunnalle asti. Kävelypätkä oli pikasen liian pitkä koska märkä paita alkoi viluttaa. Loppumatkasta sitten ei enää meinannutkaan päästä takaisin lämpöön. Olisko sitten kuitenkin ollut parempi mennä halliin? Noh kai tuokin jotain kehitti :)

2 kommenttia:

  1. Itsekin kummastelin kun lenkki oli luminen, mutta kaippa se tulee sitä olemaan seuraavien kuukausien ajan. Kuinkas nopeasti selviydyit siis tästä 14kilsan lenkurasta? Ihan mielenkiinnosta vain utelen, sillä tahtisi oli vissiin melko kova ainakin minun mittapuulla :D

    VastaaPoista
  2. No, eilen siihen meni 1:01:36. Normi kevyellä lenkillä siihen menee 1:07...1:10 riippuen kelistä yms.
    Tänä aamuna keli sitten olikin jo ihan toinen :) Kiva juosta kostean nihkeällä lumipinnalla joka piti loistavasti.
    Kuten olen aina sanonut: vauhti on niin suhteellista. Täytyy vaan juosta sen hetkisen kunnon mukaan. Itse kunkin ;)
    Toivottavasti sinun uudet tossut pitää. Itse ruuvasin tänä aamuna kolme nastaa kummankin kengän kärkeen.

    VastaaPoista