sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Su 08.05 Kärkisten lenkki...vihdoinkin

Aamupäivästä hieman ennen kymmentä ja suunta Vaajakoskelle päin. Aluperin piti, tämä kauan suunniteltu Kärkisten lenkki, kiertää toiseen suuntaan mutta taktisista syistä vedinkin sen näinpäin. Kelihän oli mitä loistavin. Olisi tarennut vähemmälläkin vaatetuksella, jos ei olisi ollut niin paljon Päijänteen ranta-ajoa. Järveltä nimittäin hohkasi vielä melkoisen viileää ilmaa. Google mapista näin että Rutalahdesta "kärkisten tielle" on sorapintaista, mutta kuvittelin sen olevan parempikuntoista. Nimismiehenkiharat nimittäin ravisutti välillä aika makoisasti. Jos renkaissa on noin 7bar:ia painetta niin ne ei paljoa jousta ;) Pidin oikeastaan kolme pidempää taukoa: pari kuvaus ja tankkaustaukoa ja yhden Kärkisten sillan kupeessa olevassa Lossinvahti ravintolassa. Olihan siellä matkalla taas aika makoisia mäkiä, mutta eipä niitä oiken tällä seudulla voi välttää, jos meinaa tehdä "ympyrälenkin".
Tämä lenkki oli oikeastaan rasittavampi kuin Pääsiäissunnuntaina pyöräilemäni 130km:n lenkki. Tänään vedin viimeiset ~15km tosin aika hyvällä temmolla. Loppuun piti vetää vielä Keuruuntiellä vitosen lisälenkki että sain teholliseksi keskinopeudeksi 28km/h :)) Matkaa tuli Garminin mittariin 117,6km eli suurinpiirtein se mitkä oli tarkoituskin.

Tälle viikolle tuli sis pari pyörälenkkiä ja pari kuntosalitreeniä. Vaikka otin salilla aika varoivaisesti, niin sain lihakset melkoisen kipeäksi. Huomenna olisi taas salipäivä. Eiköhän ne lihakset siihenkin taas pikkuhiljaa totu.

Eilen meni nelisen tuntia vanhaa maastopyörää kunnostaessa. Uusin osia ja tein perusteellisen puhdistuksen. Kuinka olakkaan, unohdin lukita pyörän. Lenkiltä tullessa huomasin etteihän se enää olekaan pyörätelineessä. Taisi saada viime yönä uuden omistajan. Ei se tosin vieläkään ollut kunnossa=> ja se makaa jossain katuojassa. Tietäisi vaan missä. Kävin jo suihkun ja ruokailun jälkeen etsimässä tästä lähistöltä. Täytyy vielä huomenaamuna pitää silmät auki työmatkalla... onneksi en vielä ehtinyt uusia rattaita.










3 kommenttia:

  1. Hienot on maisemat tuollakin reitillä. Toivottavasti maastopyörä löytyy ja sille tanan varkaalle tulee joku sopiva vatsatauti ja yskä yhtäaikaa.

    VastaaPoista
  2. Löytyihän se blogikin vähän kaivelemalla. Säynätsalosta mukaan tarttunut kirittäjä siis ilmoittautuu.

    Pistetäänpäs sivu seurantaan. Ihan jo lenkkireittivinkkien toivossa.

    VastaaPoista
  3. Maisemat oli hienot! Kamerallehan niitä ei saa sellaisena kuin ne todellisuudessa on :)
    Ei Nakumaran menettäminen kuitenkaan jaksa kauheasti harmittaa. Osiin ei vielä ehtinyt mennä viittäkymppiä enempää. Turhaa työtä vaan tuli tehtyä.

    Onnea Maunu uudesta enkasta katujuoksun puolikkaalla! Löytyihän se nimimerkkisisikin juoksufoorumilta. Teillähän on Mutan kanssa samat ihan tavoitteet :)Tsemppiä kummallekkin 3h:n alitukseen!

    VastaaPoista