sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Su 06.05 Makoilua makoilun perään

Aamulla heräsin kuumeettomana, mutta märkänä. Hoitajat vaihtoi taas kerran petivaatteen sillä välin kun olin suihkussa. Suihkussakäyntikin on melkoinen operaatioa. Tämä tietenkin tapahtuu tuolilla istuen.
Kello lähentelee puoltapäivää ja kuume ei ole vieläkään noussut. Mikä vikana?

Kidutuslaitetta käytin ennen lounasta 30min, mutta joutui säätämään kulmaa 5 astetta pienemmäksi. Jospa se olisi sitten iltapäivälää hieman vetreämpi.

Tänään "joutuu" taas katsomaan jääkiekko-ottelun. Normioloissa katsoisin varmaan vasta "myöhäisempiä" pelejä, mutta TV-tarjonta peruskanavilla on mitä on.

CRP tänään ensimmäisen kerran alle sata: 93

8 kommenttia:

  1. Hurraa, alle sadan on! Laskee, laskee. Tänään muuten tulee klo 21 yle vitoselta hyvä filmi, snabba cash.

    VastaaPoista
  2. ...niin ja ei vieläkään kuumetta! Jospa se tästä. Vielä kun saisi liikekivut pienemmiksi.

    Laitetaanpas tuo elokuva katselulistalle :)

    VastaaPoista
  3. Nyt, kun sulla on siellä sairasvuoteella aikaa ja netti käytössä, niin kannattaa ehkä käyttää aika siinä mielessä hyödyksi, että perhetyy vähän tulevaan. Tossa voimassaoleva laki Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785. Kokonaisuudessa luettavissa tuolla:

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785

    Otteita:

    "3 §
    Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun

    ...Potilaalla on oikeus laadultaan hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon.

    3 LUKU
    Muistutus ja potilasasiamies
    10 §
    Muistutus

    Terveyden- ja sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluunsa tyytymättömällä potilaalla on oikeus tehdä muistutus terveydenhuollon toimintayksikössä terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle. Muistutukseen on annettava ratkaisu kohtuullisessa ajassa sen tekemisestä.

    Muistutuksen tekeminen ei rajoita potilaan oikeutta kannella hoidostaan tai hoitoon liittyvästä kohtelustaan terveyden- tai sairaanhoitoa valvoville viranomaisille.

    Jos muistutusta käsiteltäessä ilmenee, että potilaan hoidosta tai kohtelusta saattaa seurata potilasvahinkolaissa (585/86) tarkoitettu vastuu potilasvahingosta, vahingonkorvauslaissa (412/74) tarkoitettu vahingonkorvausvastuu, syytteen nostaminen, terveydenhuollon ammatinharjoittamislainsäädännössä tarkoitettu ammatinharjoittamisoikeuksien poistaminen, rajoittaminen tai kurinpitomenettely taikka muussa laissa säädetty kurinpitomenettely, on potilasta neuvottava, miten asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä.

    11 §
    Potilasasiamies

    Terveydenhuollon toimintayksikölle on nimettävä potilasasiamies. Kahdella tai useammalla toimintayksiköllä voi myös olla yhteinen potilasasiamies.

    Potilasasiamiehen tehtävänä on:

    1) neuvoa potilaita tämän lain soveltamiseen liittyvissä asioissa;

    2) avustaa potilasta 10 §:n 1 ja 3 momentissa tarkoitetuissa asioissa;

    3) tiedottaa potilaan oikeuksista; sekä

    4) toimia muutenkin potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi."

    Kannattaa tosiaan lisäksi lukea Finlexistä myös tuossa mainitut potilasvahinkolaki (585/86) sekä vahingonkorvauslaki (412/74).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Z! Hieman jo tukailinkin, mutta en mennyt vielä ihan lakipykäliin asti, mutta hyvä etä minulla on nyt linkit hakea lisätietoa, jos homma menee isolleen. Kuitenkin, kuten sanoit hoidetataan mies ensiksi terveeksi ja mietitään raha-asioita sitten. Jos kuitenkin joudun vielä viettämään täällä päiviä, niin pitää alkaa hieman "opiskelmaan". Viimeistään sairaslomalla asiat pitää saada seväksi.

      Tänään on tähän mennessä ollut paras päivä miltein kahteen viikkoon :) Muttei aleta vielä hyppimään tasajalkaa ;-)

      Poista
  4. Jaksamista ja pitkää pinnaa sinne sairasvuoteelle. Sitten kun homma on ohi, niin osaat varmasti taas katsoa maailmaa ihan uusin silmin ja nautit kaikesta ihan erilailla. Vaikka nyt tuntuu kurjalta, niin kyllä asioilla on tapana järjestyä...
    Tämän sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä, nimittäin olen itsekin "joutunut" viettämään useita kuukausia sairaalaoloissa hieman eri syistä. En tosin ihan sängyn pohjalla, mutta ihan vakioasukkaana kuitenkin. :)
    Kyllä se siitä ajan kanssa!

    VastaaPoista
  5. Kyllähän tuo näyttäisi menevän parempaan suuntaan hitaasti mutta varmasti. Kyllä se siitä!

    Älä nyt sentään noita Ö-maajoukkueiden MM-kisoja viitsi katella. Pelataankin mokomat joka vuosi ja ovat aina yhtä tyhjänpäiväiset kisat kun parhaat tahkoo koko ajan TOSIPELEJÄ rapakon toisella puolella. Kyllä on Stanley Cupin playoffit vähän eri luokkaa lätkässä kun jotkut nuhaset MM-kisat, joista jaksetaan joka vuosi mesota. Tulipa avauduttua, sorry!

    VastaaPoista
  6. Hitaasti, joo. Ärsyttää...

    Se vaan on A niin että näillä peruskanavilla ei ole pajon vaihtoehtoja ja kun makaat 23,5h sängyssä, niin kaikki vaihtelu on positiivista :) Ostosteeveet on jo katottu.
    ...mutta muuten olet ihan oikeassa!

    VastaaPoista
  7. Toi ruotsalainen Snabba cash oli muuten hyvä leffa!

    VastaaPoista