perjantai 25. toukokuuta 2012

Pe 25.05 Pizzapäivä

Tänään aamusta jalkajumppa ja yksi elokuva. Tosin elokuvan lopun ehdin katsoa vasta iltapäivällä.
Päivällä kävimme mutan kanssa kaupungissa pizzalla. Samalla pääsin täydentämään karkkivarastojani :) En ostanut kuin vähän yli kilon irtokarkkia. Eiköhän sillä jaksa katsoa illalla yhden elokuvan ;) Mutan ystävällisesti kuskatessa kävin vielä kotona kotona tarkastamassa laskutilanteen. Kyllähän noita laskuja tuntuu aina siunaantuvan, mutta onneksi nyt oli riittävästi maksuaikaa. Nyt on sen verran löysä olo että nippanappa jaksaa vielä iltapalalla käydä. Täällä terveyskeskuksessa olen valvonut joka ilta tuonne puolille öin, että saa päivän viimeisen antibiotin, ennekuin alan nukkumaan. Tänään voi tehdä tiukkaa jaksaa valvoa sinne asti...

Ai niin, tänään sain käyttöluvan jumppasaliin. Haaveilin hieman että voisin tehdä kevyttä kuntopyöräilyä, mutta kun kokeilin pari pyöräytystä, niin taitaapi olla vielä liian aikaista sille hommalle. Jospa sitä kuitenkin huomenna kävisi vaikka vetelemässä hieman taljaa ja heiluttamassa käsipuntteja. Saapa edes jotain viriketä :)

9 kommenttia:

  1. Jari, jos lähetät mulle sähköpostia siihen vierailullani antamaani g-mail osoitteeseen, niin voin laittaa sulle yhden mun treeniohjelman excel -tiedostona. Mulla ei ole sun sähköpostia. Se ohjelma on kesältä 2005, jolloin lähdin todella alhaalta liikkeelle, kun mulla todettiin basedow-gravesin tauti, suom. kilpirauhasen liikatoiminta, mutta lääkityksen saamisen jälkeen kunto nousi ihmeen nopeasti, verratuna yleensä sitä tautia sairastaviin. Se treenijakso kesäkuun lopusta lokakuun loppuun 2005 on ehkä mun uran onnistuneinen. Ei ollut mitän menetettävää, kun peli sen kauden osata oli jo pelattu, kunhan vain treenailin, mutta kunto alkoikin yllättäen nousta kuin heliumilla täytetty ilmapallo.

    VastaaPoista
  2. Jokos karkit meni ? Käytiin vielä koko perhe kaupungilla iltasella ja samaan kauppaan se tie lopulta vei...

    Minua kiinnostaa toi Zetan reeniohjelma myös, e-mail löytyy blogista.

    VastaaPoista
  3. Z, sinne lähti. Mukana myös mm. läjä omia näkemyksiä harjoittelusta.
    Odotan mielenkiinnolla tuota proggista. Itse olisin varmaan tuossa vaiheessa lähtenyt tekemään (taas) riskiharjoittelua periaatteella kaikki tai ei mitään. Joskushan sellainenkin tuottaa tulosta. Tällöin pitää olla tosin kokoajan kuulolla elimmistön suhteen ja sehän minulta harvoin onnistuu. ...tai toisaalta jotain sitä on oppinut vuosien saatossa. Olisipa nuorena ollut jo tämä näkemys ja kokemus.


    muta, jouduin hieman rajoittamaan että riittää koko viikonlopuksi :)Niin,olihan siinä karkkipussissa reilu kilo sitä itteään, sokeria! Mätöit vaan sen niin täyteen etten saanut kunnolla sekoitettua niitä. Nyt jouduin syömöön niitä mättöjärjestyksessä ;(

    VastaaPoista
  4. Heh, tänään ilmeisesti hyvä päivä kun mättöjärjestys murheena...

    VastaaPoista
  5. Hei muta, yritin lähettää sulle sähköpostia, mutta en onnistunut. Treeniohjelma meni Jarille. Jarilta ainakin saat sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus meni cc:nä mutan elisan sähäköpostistiin. Noukii sieltä hän.

      Niinkuin on molempien kanssa puhuttu, niin ei tämä maratonharjoittelu mitään tähtitiedettä ole ;) Eikös ne sano että mitä pidempi matka sen tyhmempi mies ;=) Pitää vaan muistaa että mikään ei tule ilmaiseksi (eikä nopeasti).

      Poista
  6. Rytmitys eli levon ja rasituksen suhde on kaiken a ja o. Pitää osata rasittaa kehoa joko tehoilla tai määrällä, mutta vastaavasti myös tehdä palauttavia harjoituksia ja lepokaan ei ole silloin tällöin pahitteeksi. Varsinkin maratonharjoittelussa yksinkertainen perusharjoittelu korostuu;)

    VastaaPoista
  7. No niin, heräsihän se Carloskin talviunilta :)
    Asiahan on juuri näin yksinkertaistettuna. Pitää rasittaa, mutta monelta puuttuu uskallus levätä sopivissa kohdissa. Tuijotetaan liikaa viikko/kk kilometriin ja ahnehditaan kevyinä päivinä kilsoja. Allekirjoittanutkin on monesti sortunut tähän virheeseen, eli puuroutumiseen. Tällä en tarkoita sitä että kilsoja ei saisi tulla. Mielestäni se on suotavaakin, kohtuuden rajoissa. Tämä on se yksinkertaistettu totuus. Toisaalta, kestävysjuoksija saa olla välillä väsynyt harjoittelusta. Jotkut suosii rypäsharjoittelua jossa kuormitetaan 2-3:na päivänä elimmistöä ja silloin elimmistö on väsynyt. Tämmöisestä ryppäästä pitää vaan palautella kunnolla! Tässä on periaatteena että elimmistö/pää oppii juoksemaan väsyneenäkin kovaa. Maraton on kuitenkin paljon päästäkin kiini. Ihmisestä löytyy yllättävästi voimavaroja, mutta ne pitää vaan oppia ottamaan irti.
    Väsyneenäkovaa-harjoitteen voi myös tehdä pitkän lenkin yhteydessä jossa tullaan esim viimeiset 5km maratonvauhtia. Variaatioita on monia, mutta kun ne pitää sovittaa viikko-ohjelmaan, niin "kynä ja paperi" on edelleen kova sana, kun optimoidaan kokonaisrasitusta.

    Tulipas niin paljon paatosta että taidan jo ottaa iltalääkkeet ;)

    VastaaPoista