torstai 24. toukokuuta 2012

Alle 3h?

Tässäpä juoksija lehdetä vuonna 1998 julkaistu DDR mallinen juoksuohjelma alle 3h:n tavoittelijoille.
Aivan perusjuttuja vieläkin ja pääasiassa melko kestävyyspainotteinen. Tuo viimeiset neljä viikkoa on aika varmanpäälle juoksua. Tonnin vetovauhdit on rauhallisia hölkkääjille. Hölkkäjuoksijan rajahan on tuo 4min/km maratonilla ;)



Mielipiteitä?

2 kommenttia:

  1. Katoin tuon nopeasti. Pitäisi keskittyä siihen tarkemmin. Se siinä pisti silmään, että joka toinen päivä on "kova" päivä. Onko se liian tiheästi vai ei, siinä aiheellinen kysymys. Lisäksi siinä oli joitain todella kovia päiviä, kuten se, että ennen kisaa juostaan 15 km, sitten kisa ja taas 15 km. Jos kisassa vetää kantakuntoon, kuten yleensä raastajat tekevät, on todella kova temppu vetää sen jälkeen vielä 15 km:n lenkki. Ja tämä siis vain viikkoa ennen maratonia! Huh-huh. Ei voi olla sen jälkeen tuoreena miehenä tai naisena maratonin viivalla.

    VastaaPoista
  2. Jep. Se on tuo kahden viikon jakso ennen neljän viikon "lepäilyä". Toisaalta se on vain kaksi viikkoa ja tonnien vauhdit vain 2:48(4min/km) maraton vauhtia. Ei kovin kuluttavaa.
    No joo, en kyllä itsekkään vetäisi enää tuollaista satsia viikko ennen kisaa. Itse olen joskus vetänyt ennen kisaa 12-15km, mutta kisan jälkeen on kyllä riittänyt normaalit verkat.
    Tuo että vedetään pitkä ennen kisaa, on jossain määrin perusteltua. Siitä vaan pitää palautua kunnolla. Toisaalta olihan DDR:ssä hyvät palautus aineet :) Ehkei kuitenkaan kolmen tunin maratoonarille.

    Periaatteessa kuitenkin mielestäni tuolla ohjelmalla 3h alittuu hyvinkin kun hieman hienosäätää.

    VastaaPoista