maanantai 3. kesäkuuta 2024

Vko 23/24 Kevyt

Ma

i.  TV Kevyt 8km sis. 6x100m  ks.137  5,10/km

+25°C   Itseasiassa tänään piti olla maastopyörälenkkipäivä. Suunnittelin reitin, mikä oli kyllä jo päässä, garmin connect:ssa ja lähetin sen kelloon. Reitti oli sellainen että voi helposti missata jonkun polun tai tien risteyksen. Siksi on hyvä että kello kertoo lähestyvästä risteksestä ja pyytää kääntymään jos menet ohi. Saisi vaan olla vielä sellainen että se tekisi puhelimella samat jutut. Aikoinani kokeilin puhelintelineenä jotain muovirimpulaa ja yritin tuunatakkin sitä mutta lelu mikä lelu. Nyt minullä on toista tai kolmatta vuotta alumiininen pidin ja se on hyvä. ...mutta ei sitten tullut pyörälenkkiä. Ehkäpä sitten jonain viileämäpäna päivänä. MTB lenkillä tuo kuumuus haittaa enemmän kuin maantiellä. Varsinkin jos on hidas/tekninen/mäkinen reitti. Juoksu oli ihan kohtuullista eilisen raskaan lenkin jälkeen. Hidastahan se oli. Taisi olla jotain 5,32/km mutta nuo sataset nosti keskivauhtia. En ole naputellut tälle viikolle ohjelmaa ja huomisesta en tiedä. Se nyt on luultavaa ettei tällä viikolla ole kuussatasia. Pikkasen mietin kiihtyvää niitten tilalle mutta onko se ti vai ke? Lauantaina olisi Sarvenperän säntäys mutta viitsiikö lähteä pyöräilemään sinne asti? Saattaa olla märkä kelikin sekä matkalla että metsässä. Päivä kerrallaa taas kerran :-)  Sataset meni muuten hyvin. Uskalsi jo hieman rypistääkkin viimeisellä 25m:llä(pylvään väli).


Ti

i.  Kiihtyvä 12km  ks.152  4,51/km

+25°C   Keuruuntiellä myötätuuli! Matkalla tuli mieleen että olisi voinut aloittaa hieman varovaisemmin mutta hyvin se tuli loppuun asti. Myötätuulen ansiosta nuo loivat ylämäetkin tuli mittarin mukaan hyvin. Kävin tänään hakemassa pakettilokerosta uudet tossut ja laitoin ne heti käyttöön. Odotin Boost:in kaltaista kimmoisuutta kannan osalta mutta ei. Onhan siinä joustoa mutta se ei vaan ole boost. Päkiän alla on pehmustetta ihan yllin kyllin. Kengät on siis Adidas Adizero SL. Ajatuksena oli että säästän kengät vauhdikkaapiin treeneihin mutta aika peruslenkkarithan nuo on ja vain karvan verran kevyemmät. Hyvä treeni ja tällä kertaa tuulesta oli hyötyä eikä vastatuuli tuntunut pahalle ja lopussa oli hyvä päästellä myötätuuleen.


Ke

i.  TV Kevyt 9km  ks.134  5,27/km

+25°C   Taisi olla viimeinen hellepäivä vähään aikaan. ...ja just kun alkoi toottua kuumuuteen :-) Juoksu ei tuntunut ollenkaan pahalle.  ja sitten taas toisaalta ei tuntunut ollenkaan vaikealta juosta hitaasti. Oli tarkoitus korkata Kotalammen uusi kuntoilutelinepaikka. Sehän on täysi susi. Aikoinaan kuntoradan varressa oli puiset telineet, mitkä valitettavasti lahosi paikoilleen, oli paljon parenpi. Uudessa vatsalaudalla ei saa jalkateriä kunnolla "tuen" alle kun väli on liian ahdas. Selkäliikettä ei pysty tekemään lainkaan. Kotona matollakin on huomattavasti parempi tehdä kuntopiiriä... jos viitsisi. Ajattelin vaan että jos olisi hyvä paikka niin se motivoisi tekemäöän lihaskuntoa lenkin yhteydessä.


To

ip.  Hanhiperä 12km  ks.142  5,19/km

+20°C  Yllättävän kuivaa. Yleensä alkukesästä pitää miettiä miten pääsee isojen vesilätököiden ohi. Juoksin iänikuisen vanhoilla Asiksen DS Trainereilla. Niillä on  juostu useampi kisa maratoneista lähtien. Ainut "vika" oli että välillä terävät kivet tuntui päkiän läpi. Ihan mukava kulku. Ainut oli tuo etureisi jonka jumi on ollut haittana jo useammalla lenkillä. Olen antanut peukaloa mutta liian hellästi.

Pe

i. 15,2km: WU + TV Reipas 8km ks.158 + CD

+16°C  Vaihdoin keuruuntie-killeri reitin rantaraitille kun tuntui että tuuli vaan yltyy iltaa kohti. Rantaraitilla Ainolan puoli oli suht suojainen. Keskivauhti parani 4s/km ja keskisyke oli sama. Kokonaisnousua pikkasen vähemmän ja nyt oli yksi 180 asteen käännös vähemmän. Tänään oli nätti nouseva sykekäyrä. Nyt oli alku hieman rauhallisempi ja loppu kovempi eli melko hallittu juoksu. Olen vienyt reippaiden tiedot samaan taulokkolaskenta tiedostoon mihin naputtelen vetojen ajat ja suunnitelmatkin. Siellä on nyt 8 8km:n reipasta eli kuusi viime kesältä-syksyltä. Tämän päivän vauhti jäi vajaan sekunnin keskisrvo vauhdista eli ihan ok juoksu.


La

i.  TV Kevyt 8km  ks.129  5,24/km

+14°C   Pilvistä. Hieno juoksukeli. Odotin hieman jäykempää ja väsyneenpää menoa. Juoksu oli kuitenkin ihan rentoa ja kevyttä. Juoksin tosin tasaisen reitin joten jalkojen voimataso ei tullut esille. En edes yritä lähteä huomen aamuna lenkille ennen EM-kisoja. Päivätauon ajaksi on luvattu sadetta mutta eiköhän siitä jokin vähemmän satava väli löydy :-) 


Su

i.  TV Kevyt 19km  ks.135  5,09/km

+10°C Pilvistä. Sai jo laittaa kuoritakin T-paidan päälle. Olin niin hyvin tuulensuojassa että olisi ehkä pärjännyt ilman takkiakin. "Ohjelmassa" oli 16 kilsaa eli meni hieman pitkäksi. Samassa ohjelmassa oli viikkoon 80 mutta tuli melkein 85. Tänään juoksu oli aika helppoa mutta niinhän sen pitikin olla. Loppumäet pikkasen tuntui reisissä. Pitää hieman skarpata lonkan ja pakara seudun venyttelyssä. Ihan pieniä tuntemuksia takareidessä. Muuten ei satu pahemmin mihinkään. Ihmeellistä! No, polvet tietenkin tuntuu aina välillä ja jalka nohkahtelee alta mutta se on jo normaalia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti