maanantai 10. kesäkuuta 2024

Vko 24/24 Kova 1

Ma

i.  TV Kevyt 12km sis. 6x100m  ks.134  5,14/km

+15°C   Eilinen tuntui hieman jaloissa. Jos olisin eilen naputellut tämän viikon suunnitelman niin olisin aamulla juossut lenkin. Kun nyt naputtelin sen vasta tänään niin jäi yhteen lenkkiin... ja ihan hyvä näin.  Ajatuksena oli juosta vähän enemmän kilsoja mutta kun sen ohjelman naputteli jotakuinkin järkevästi niin eipä se ole vielä ajankohtaista tällä kunnolla... tai sitten pitäisi tehdä vain yksi tehoharjoitus viikossa. Ensimmäiset sataset oli hieman jäykähköjä. Pitäisi tässä jossain vaiheessa yrittää mahduttaa ohjelmaan myös lyhkäisiä mäkivetoja. Täytyy kuulostella miltä jalat kuulostaa esim torstaina. Liian väsyneillä jaloilla niitä ei kannata tehdä.


Ti

a.  Aamuhölkkä 7km  ks.130  5,25/km

+10°C   Hyvä juoksukeli. Juoksu tuntui ihan hyvälle. Juoksen tällä viikolla hieman enemmän ratajuoksu kengilläni. Luin jostain että Adidaksella on jossain mallissa sellainen välipohja materiaali että se on alussa kovempi mutta pehmenee käytössä. Tällä testillä on tarkoitus selvittää olisiko näistä muuhunkin kuin pelkestään kerran viikossa pehmeällä radalla juoksuun. 

i.  Kiihtyvä 12km  ks.150  4,39/km

+15,6...13,2°C   Ruokepuolisen kohdilla vesisade. Viimeksi oli keuruuntiellä hyvä myötätuuli nyt se puuskissa vastainen. Vesangantiellä se oli toisinpäin vaikka sielläkin saattoi välillä kääntyä vastaiseksi. Vaikka ei ollutkaan lopussa myötätuulta niin nopeammat kilsat kuin viimeksi. Keskisyke pykälän alhaisempi, mutta viimeksi oli "uudempi" sykehihna joka otti lopussa häiriötä korkeamman sykkeen muodossa. Nyt oli sitten tosi vanha hihna. Tämä hihna on sellainen hihnan päät liitetään lähettimen neppareilla toisiinsa. Tänään oli hyvä kulku. Alkumatkasta piti oikein pidätellä :-)  Kirjoitin aamulla pehmoisia. Näissä Bostoneissahan on Boost vaimennus. Ei sen pitäisi olla alussa jäykkää/kovaa.


Ke

a.  Aamuhölkkä 5km  ks.129  5,29/km

+11°C  Juuri tuon verran viitsii kiertää Kotalampea. Jaloissa tuntuu että on eilen juossut kovempaa mutta liian helppoa kuitenkin. Illalla pitää pitää vauhti ja kilsat kurissa. Ehkäpä jopa ihan ohjelman mukaan ;-)

i.  TV Kevyt 8km  ks.131  5,24/km

+17°C   Aikalailla samanlainen tuntuma kuin aamulla. Etureisi kaipaa taas peukaloa. Kun sille antaa kunnolla peukaloa niin pärjää muutaman päivän. Kevyt hieronta ei auta yhtään. Se on tuo operoidun polven etureisi. Ensinnäkin polvi ei taivu kunnolla jotta saisi kunnolla venytettyä ja toiseksi junnuna siihen tuli kunnoin revähdys kolmiottelussa ja lihakseen jäi arpeutuma. Ei siitä muuta vaivaa ole.


To

a.  Aamuhölkkä 8km  ks.129  5,39/km

+10,5°C  Kevyt vesisade. Köhniön uimarannan vessareissu sotki näköjään pasmat / normaalin reitin ja tuli hieman ylimääräistä(1,5km). Eipä tuolla väliä kun vauhtikin oli hidasta. Juoksin kiinalainen sadetakki päällä(, joka ei pidä vettä,) ja kello oli hihan alla joten en nähnyt matkaa. Laskin näköjään kilsapiippaukset väärin :-) Juoksu oli jäykähköä ja varsinkin polvinivelet oli normaalia jäykemmät. Vanhuus ei tule yksin.

i.  TV Kevyt 12km  ks.140  5,18/km

+16°C   Myötätuulessa ja auringossa lämmintä mutta muuten hieno keli. Eikä edes satanut :-) Ohjelmassa luki tälle päivälle satasia. Oikeasti olisin ottanut lyhkäisiä mäkivetoja. Jalkojen voimataso tuntui sen verran heikolle että jätin suosiolla vedot pois. Tulihan noita nousumetrejä 137... jospa se riittäisi. Toivottavasti huomenna on jalat hieman paremmassa iskussa. Tulihan tälle päivälle ylipitkän aamulenkin lisäksi "pakollista" pyöräilyä 14km.


Pe

a.  Aamuhölkkä 7km  ks.128  5,28/km

+10,4°C   Ei ollut vieläkään alkuviikon juoksutuntumaa. Polvinivelet oli kuitenkin jo paremman tuntuiset. Numerot kuitenkin paremmat kuin eilen aamuna vaikkei siltä tuntunutkaan.

i. 15,2km: WU + TV Reipas 8km ks.157 + CD

+17°C  Tämä oli jo ilmassa. Siis se ettei reipas todennäköisesti kulje. Eiliset ja tämän aamuinen lenkki kertoi aika paljon. Se ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, mutta jo ensimmäinen kilsa kertoi että nyt pitää. Ei se juoksu mikään pohjanoteeraus ollut vaan tuntuma oli huono. 


La

a.  Palauttava 5km  ks.130  5,38/km

+13°C  Auringossa jo aika lämmintä. Vähän sellainen juoksu ettei tiennyt onko jo palautunut vai onko eiliset lämmöt päällä... Kilsan jälkeen loivassa alamäessä meni polvi "lukkoon" ja joutui linkkaamaan vähän matkaa. Siinä olisi pitänyt kääntyä jyrkempään alamäkeen mutta polven takia piti jatkaa suoraan tasaiselle. Näitä tulee välillä... ei tosin näin pahoja. 

i.  TV Kevyt 8km  ks.133  5,20/km

+18°C   Ainoastaan ylämäissä tuntui että eilen juoksi kovempaa. Muutoin oli rentoa ja kevyttä. Olispa huomennakin :-) Taisi tehdä päivän lämpöhoito hyvää lihaksistolle. Parvekkeella on nimitträin lämmintä kun aurinko paistaa. Sitten kun meni pilveen ja tuulee niin on aika kylmä.


Su

ap.  TV Kevyt 23km  ks.146  5,16/km

+18,5...21°C  Auringossa ja myötätuulessa kuuma. Paidan sai ottaa pois jo kolmen kilsan jälkeen. Olipas korkeat sykkeet! Kolme pykälää korkeammat kuin kaksi viikkoa sitten ja 11 pykälää viime sunnuntaista. Viimeiset kilsat oli jo aika raskaita ja köhniöltä tulevat mäet sai tulla melkein nelivetoa... vaikkakin tällä kertaa juosten. Ensi vikkoa ei voi tehdä ihan copy-paste toiminnolla. Täytyy mennä kuulostellen ja jättää toinen tehoharjoitus pois jos tuntuu sille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti