maanantai 27. toukokuuta 2024

Vko 22/24 Kova 2 (?)

Ma

i.  TV Kevyt 8km sis. 4x130m  ks.132  5,20/km

+24,3°C    Laitoin sittenkin alkuviikon ohjelman hieman uusiksi. Ainakin jätin tänään aamulenkin pois. Muutoinhan tämä viikko olisi ollut copy paste viimeviikosta. Optiona oli myös nuo noin satasen vedot jos jalat tuntuisi hyvälle ja tuntuihan ne. Vauhtihan oli hidasta. Nuo vedot nosti keskivauhtia mutta esim ensimmäinen kilsa kirkonmäkeen oli 5`50". Tämän viikon teema on "keskity palautumiseen". Tuo viime perjantain vauhdikkaamman waterloo ei saa tulla vakioksi. Joskushan niitä tulee pakostakin mutta tuo pe treeni ei kehittänyt muuta kuin *ituksensietokykyä jos sitäkään.


Ti

a.  Aamuhölkkä 7km  ks. rannesyke!  5,33/km

+21°C   Varjossa ihan mukavaa. Ei ollut enää jaloissa sitä hyvänolon tunnetta mikä eilen jo meinasi olla. Tuli nukuttuakin hieman levottomasti. Sunnuntain lenkin jälkeen talvella loukkantunut kylki on taas hieman vaivannut. Se olikin jo reilun viikon ihan terve. En tiedä miksi se nyt alkoi taas vaivata. Olen lonkanseudun venyttelyn lisäksi alkanut venytttelemään kylkiäkin ja luulen että se on auttanut lonkan hermokipuun. Varmahan siitä ei voi tietenkään olla. Juoksin eilen ja nyt aamulla Sauconyn lenkkareilla mistä ruuvasin tässä keväällä nastat pois. Viime syksyllähän tein kenkien kantaosiin hieman "kevennystä" akkuporakoneella. Kengät oli niin kolhot kantaosan jouston osalta että ei ollut paljoa menetettävää jos ei temppu onnistuisikaan. Talvellahan ei tullut oikeastaan juostua mutta nyt keväällä olen tykästynyt kenkien uuteen ominaisuuteen eli joustoon/kimmoisuuteen :-)

i. 13,1km: WU sis. 4x100m + 8 x 600m/1,5` + CD

+26,4°C  Kotalammella. Harjulla radan pinnassa paljon enemmän. Liian kuuma tähän harjoitukseen. Onneksi ei ollut tämän pidempiä vetoa. Jo alkuverkassa sykkeet koholla, saatika sitten vedossa. Itse vedoissa ei kuitenkaan paljoa korkeammat kuin viimeksi. Ei vissiin jaksanut nousta. Palautussykkeet kuitenkin melkein 10 pykälää korkeammat ja laitan sen kuumuuden piikkiin. Vetojen keskiaika 1,5s heikompi kuin viimeksi kampuksen kentällä jolloin oli melkein 10 astetta viileämpää.


Ke

a.  Palauttava 5km  ks.132  5,40/km

+20°C   Yritin hakea varjoisaa reittiä. Alussa vaan lähdin ihan väärään suuntaan :-) Meni pasmat sekaisin kun havaitsin pihassa että sykevyö puuttuu ja "piti" käydä hakemassa se. Ei tullut edes mieleenkään juosta ylämäkiä, kuten sykekäppyrästä näkyy, vaan pidin juoksun mahdollisimman kevyenä. Body battery nousi yön aikaa yllättävän korkealle. Iltasella vain kevyt kasi ja huomisen lenkit määräytyy tällä kertaa tuon BB-käyrän mukaan. 

i.  TV Kevyt 8km   ks.135  5,25/km

+27°C  Ei tuntunut niin kuumalle mutta juoksinkin enimmäkseen varjoisissa paikoissa. Olihan tuo vähän väsynyttä menoa mutta sai ollakkin. Aika monta kävelypätkää ylämäkiin. Enpä muuten nähnyt ketään muuta hölkkääjää!


To

a.  Aamuhölkkä 7km ks. 131  5,28/km

+16,7...18,7°C  Yleensä aamulla juoksen killerin suoraa pyörätietä pitkin mutta tänään puikkasin vanhalle Laajavuoren kuntoradalle. Mäki siellä maaston puolella tuntui raskaammalle kuin asfaltilla. Siellä kuitenkin pääsi juoksemaan varjossa. Viikon parasta aamulenkkivauhtia ja keskisykekkin ihan alhainen mutta BB lukema aamulla yhtä alhainen kuin viikko sitten. Juoksutuntuma aika normi. 

i. TV Kevyt 11km sis. 6x n.100m  ks. 135  5,12/km

+17°C  Välillä pientä tihkua. Kunnon ukkonen sateineen kierti taas Jyväskylän ;-( Ohjelmassa oli 12km mutta tarkoituksena oli jättää 8-10km:iin juoksutuntuman mukaan. Lenkin aikana tuli mieleen että voisin taas vetäistä sataset harjun kentällä eikä tulisi paljoa liikaa matkaa ja samalla voisi käydä vessassa. No, homma jäi vessakäyntiin kun kentällä oli peli. Alkuperäinen suunnitelma oli vetäistä sataset Kotalammen suoralla. Kun halusin hieman supistaa kilsoja niin otin ne vedot matkan aikana. Ennen ja jälkeen vähän kävelyä.


Pe

a.  Aamuhölkkä 6km ks. 126  5,47/km

+14,7...16,5°C  Olisi mennyt ilman paitaakin. Ei tuo juoksuvauhti ihan noin hidasta ollut. GPS vaan sekoili radan varren polun puskissa. Odotin hieman parempaa juoksutuntumaa mutta ei tuo ihan huonokaan ollut.

i. 14,2km: WU + TV Reipas 8km ks.158 + CD

+22°C tyyni ja pilvessä. Tuntui kuumemmalle. Ehkäpä asfaltti hehkui kuumuutta. Hieman oli epävarmuutta aloitusvauhdin kanssa kun viikko sitten ei ollut kulku päällä. Aika nappiin kuitenkin. Ei ainakaan yhtään kovempaa. Juoksin Adidaksen peruslenkkareilla eli Solarcontrol merkillä. Ihan kuin näistäkin olisi kimmoisuus hieman häviämässä. Viime kesänä juoksin kuusi reipasta kasia. Viisi niistä jotakuinkin salalla reitillä...ainakin niin että samat nousut ja laskut. Tämä oli näistä hitain. 1min 45s hitaammin kuin nopein elokuun lopussa juostu eli 13s/km hitaammin. Onhan se paljon mutta en ole siitä huolissani. Jos ja kun unohdan viime perjantain juoksun niin tämä oli tämän vuoden ensimmäinen kovempi tasavauhtinen. 


La Kesäkuu 1.

a.  Palauttava 5km  ks.132  5,42/km

+16...+18°C Varjossa. Suurimman osan lenkistä pääsinkin juoksemaan varjossa. Ilman paitaa mukavan viileä keli. Juoksu oli suht jäykkää mutta on pahempaakin ollut kovemman harjoituksen jälkeen. Reittinä koulu ja Kotalampi kiertäen keuuntielle jossa eestaas melkein tasaisella. Ainakin reitti oli hyvä palauttavalle...toivottavasti juoksukin oli sitä.

i.  TV Kevyt 8km  ks.137  5,19/km

+26.2°C  Vaikka elimmistö on hieman jo sopeutunut kuumuuteen niin olipas taas kuuma. Kulku aikalailla odotetunlainen. Jaloissa pientä väsyä mutta ei väsynyttä menoa. Huomen aamuksi odotettavissa ehkä ukkossadetta joten täytyy sovittaa lenkkiä sadetutkan mukaan. Toivottavasti sataa niin keli raikastuu ja pysyy viileänä ainakin vähän aikaa.


Su

a.  TV "Kevyt" 20km  ks. 143  5,26/km

+20°C   Pilvistä ja puoli kilsaa ennen loppua kova ukkoskuuro. Aikalailla samanlainen lenkki kuin viikko sitten. Ei ole juoksukestävyys sillä tasolla että pidempi lenkki menee edes kohtalaisesti vaikka kroppa olisi väsynytkin. BB oli 100%  aamulla mutta ei auttanut sekään ;-) Ensi viikkoa en ole kovin paljoa miettinyt. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti