torstai 27. kesäkuuta 2024

Vko 26/24 Kevyt

Ma

i.  TV Kevyt 8,5km sis. 4x~100m  ks.122  6,14/km

+22°C  Erittäin kevyt lenkki Petrin kanssa Porvoossa. Vedot juoksun lomassa.










Ti

a. Veryttely 7km  ks.124  5,56/km

+18°C Alku Petrin kanssa ja loppu itsekseen osittain eksyen. Joutui laittamaan garminiin palaa linnuntietä lähtöpaikkaan asetukset, niin sai suunnan Petrin asunnolle.

i.  16,6km: WU + Väläkän lenkki 8,8km + CD   ks.164  4,21/km

+28°C   Ensimmäinen kisa melkein kymmeneen vuoteen jos muutaman vuoden takaista finlandia viestiä(5km) ei lasketa kisaksi. Jonkinmoinen tuuli muttei siitä ollut hyötyä eikä haittaa. Oli vaan pirun kuuma! Joutui ottamaan lasit käteen kun meni silmiin niin paljon hikeä. Minun garmin näytti parisataa metriä liian vähän. GPS jälki näytti kuitenkin ihan siistiltä. Ensimmäin kilsa ei ainakaan ollut kohdillaan. Viimeiset 1,5km oli jo aika raskasta. Vaikkei mäkiä ollut paljon niin ne pahimmat osui siihen loppuun. Reitistä noin puolet oli hiekkatietä. Ainoastaan lähtösuora ~200m oli kiveä joka pyöri jalan alla. Sen takia sain Petrin kiinni vasta reilun kilsan jälkeen. Kisan jälkeen olin pettynyt vauhtiin mutta kun laski kilsavauhdin oikealla matkalla niin juoksu meni aikalailla reippaiden treenien mukaisesti. Alla oli kuitenkin kaksi kovaa viikkoa. Jos kisa olisi ollut pari päivää myöhemmin niin aika olisi ehkä ollut parempi. Kova harjoitus kuitenkin. Loppuverkan viimeinen kilsa oli jo raskas.




Ke

p. Veryttely 7km  ks.115  6,28/km

+28°C Todella kevyt Petrin kanssa. Oli jopa ongelmia juosta noin hitaasti mutta jalat oli todella väsyneet eli hitaus oli ihan paikallaan. 


To

i. TV Kevyt 8km  ks.137  5,28/km

+28°C Taas kotipoluilla. Korkeat sykkeet. Ei sentään niin väsynyttä kuin eilen mutta ei ole vieläkään palautunut. Huomen aamuna kevyt lyhyt joka määrittää iltalenkin laadun.


Pe

a. Aamuhölkkä 5km  ks.129  5,57/km

+22°C  Olipas hidasta. Se vaan todentaa ettei ole palautunut. Periaatteessa voisi kokeilla lähteä tekemään illalla vetoharjoitusta ja jättää vaikka heti ensimmäisen jälkeen kesken jos ei kulje. Taidan kuitenkin jättää väliin kun pitäisi vielä mennä päivän kuuminpaan aikaa. Huomenna pitäisi olla sadepäivä ja se laskee lämpötilaa. Kokeillaan silloin uudestaan. Iltalenkistä en tiedä. Saatan käydä tai sitten en. Voisihan sitä tehdä vaikka kevyen pyörälenkinkin.


La

ip. 11,2km: WU sis.4x100m + 2 x 600m + 5 x 200m + 2 x 100m / 2,5min + CD

+18°C  Harjun mittarissa 21...23 astetta. Ei nyt lähtenyt. Suunnitelmassa oli 6x600m pitkällä palautuksella. Olisin päässyt samoihin keskiaikoihin kuin keväällä...ehkä mutta kun tavoite oli kovempaa. Tuli sitten tuollainen sekametelisoppa kun nyt Harjulle asti vaivautui. Seuraava yritys tiistaina. Huomenna ei kuitenkaan ole perinteistä "pitkää" ...mutta eihän sitä tiedä kun menee tuntuman mukaan.


Su

i. TV Kevyt 16km  ks.141  5,27/km

+16...19°C Auringossa lämmin ja tarkeni ilman paitaa vitosesta eteenpäin. No, oli se melkein 17 mutta pyöristetään alaspäin. 16 oli ohjelmassa mutta 12:kin olisi riittänyt. Ei tuo nyt niin helppoa ollut... sellaista perusjunnausta. Hiki virtasi niin että kävin Tikan uimarannan laiturilla pesemässä naaman. Ei tämä kevyt viikko mennyt ihan niin kuin kevyen viikon pitäisi mennä. Kahden kovan viikon jälkeen heti alkuviikosta Väläkän lenkki ei oikein edistänyt palautumista. Loppuviikosta palauttelin sen minkä voi... no, eilen vetosähellys ei ollut palautus. Parille seuraavalle viikolle pudotan kilsoja sellaiset 20% ja seuraan sen vaikutusta. Seuraavien viikkojen toteutus menee sitten sen mukaan kuinka elimmistö reagoi kilsojen pudotukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti