maanantai 13. toukokuuta 2024

Vko 20/24

Ma

i. TV Kevyt 8km  ks.130  5,31/km

+17°C.  Maltoin olla käymättä aamulenkillä. Juoksutuntuma suht koht hyvä. Paluumatkalla viisi rentoa vetoa. Neljä ensimmäistä maastossa loiviin alamäkiin ja viimeinen tasaisella asfaltilla. Pari oli ~200 ja loput lyhyempiä. Ennen ja jälkeen vetoja vähän kävelyä. Loppumatkasta taas lonkassa hermokipua. Ei hyvälle näytä.


Ti

a. Aamuhölkkä 7km  ks.129  5,41/km

+12°C. Jäykkää. Olisiko ollut toinen aamu kun pääsi T-paidalla liikenteeseen. Aloitin nyt Meloxicam kuurin kun ei nuo polvikivut helpota. Odotin että ne olisi jo tässä vaiheessa olleet pois. 

i. 13,2km: WU+4x100m + 8 x 600m/1,5`

+22°C Harjun kentän mittari näytti huomattavasti enemmn. Vedot ja loppuverkka ilman paitaa :-) Viime viikon ja tämän päivän treenit ei ole ihan suoraan verrannollisia kun viimeksi vedin tiellä ja nyt radalla. Verrataan nyt kuitenkin vetojen keskiaika parani reilu 5s ja vetojen keskisykkeet nousi 7 pykälää. Huomattavaa on että palautuksen keskike nousi 10 pykälää! Monet olisi iloisia että harjoituksen keskisyke alenee mutta minä iloitsen noususta :-) No, en tuosta palautussykkeen noususta. Tuo tiellä juostu on niin kiinni GPS:n tarkkuudesta ja maaston muodosta mutta rata on aina rata. Ainoastaan tuuli vaikuttaa. Tänään se oli etusuoralla hieman vastainen. Tasan 11kk sitten toisessa 6x600:n treenissä vedin 3,5s kovempaa mutta silloin oli se 2min palautus. Kokonaisuutena ihan hyvä treeni ja tuntuma oli myös hyvä eli lihaksistokin toimi :-)

Ke

a. Aamuhölkkä 5,6kmkm  ks.123  5,51/km

+13,5°C. Alhainen keskisyke. Lihaksisto vielä lämmin. Juoksu oli "liian" kevyttä. Yösyke oli selkeesti koholla. Body battery alhaalla. Eli eilinen harjoitus osui ja upposi :-) Stressitaso ei kuitenkaan reagoinut vaikka olisi pitänyt. Juoksin tänä aamuna Kotalammen kautta Köhniön polulle ja sitä kumpaakin suuntaan sen verran että vitonen täyttyi. Hieno lämmin aamu. Viikonloppuna näkyi paikka paikoin puissa hieman hiirenkorvia mutta eilisen päivän aikana kevät eteni huomattavasti.

i. TV Kevyt 8km  ks.???  5,19/km

+24,3°C.  Rannesyke näytti 158 keskisykettä :=) Liian kevyttä vieläkin. Sai jo lähteä ihan suosiolla ilman paitaa. Pilasivat tuon köhniön polun viime syksynä. "Paransivat" polkua metsäkoneen jäljiltä ja polku meni huononpaan kuntoon. Syy oli että ajoivat pintaa savea eivätkä alunperinkään tasoittaneet sitä kunnolla. Keväisin kun märällä savella kuljetaan niin se kuivuu kuhmuraiseksi ja kuiva savi on kovaa joka ei tasoitu kulkiessa. Noh, poluilla juoksun tarkoitushan on että ei tule kahta samanlaista akselta peräkkäin ja se toteutuu :-)


To

a. Aamuhölkkä 5km  ks.127  5,47/km

+14,7°C.  Nyt tuntui jo normaalille aamulenkille eli lämpö on poistunut elimmistöstä ja palautuminen hyvässä mallissa. Toivottavasti. Tein sellaisen harvinaisuuden että laitoin napit korviin ja vanhan puhelimen pyöräilypaidan takataskuun. Siksi vanhan että joskus minulla on juostessa tippunut puhelin sieltä taskusta. Ja siksi napit että kotalammen kiertäminen on tylsää. Kaksi kierrosta menee mutta kolmas on jo liikaa. Jalkapallokentän laidoilla oli vielä isot lumikasat ja taitaa olla vielä monta päivää.

i. TV Kevyt 10km sis. 6x100m  ks.134  5,14/km

+24,7°C. Harjun näyttötaulun mittari näytti +30. Olishan nuo sataset voinut ottaa loppulenkistä asfaltillakin mutta kun harjulla on ihan mitattu matka niin miksei sitä käyttäisi :-) Polvet tuntuu vain lähtiessä joten ehkäpä nappikuuri auttaa. Lonkan tilannetta ei oikein tiedä kun ei ole tällä viikolla yhtenäistä juoksua paljoa yli 8km:n. Menee tietenkin aikaa ennen kuin venyttelyn tulokset alkaa näkymään mutta se auttanee kumpaakin vaivaan. Tiistaina harjulle tuli Helander treenaamaan kun olin lähdössä ja tänään siellä oli Rinteen Joonas ja Minna haastatelvana/kuvattava.


Pe

i. TV Kevyt 8km  ks.129  5,28/km

+23,7°C.  Ei kyllä tuntunut niin kuumalle. Ehkäpä kun pääsi juoksemaan varjossa niin se helpotti. Ei oikein ollut kivaa. Juoksu ei varsinaisesti ollut raskasta mutta ei se kulkenutkaan. Vähän sellaista pakkopullaa. Jospa se on taas sitä kevyenviikonsyndroomaa puoli kevyellä viikolla ;-)


La

a. 13,1km: WU sis.4x100m + Mattilanniemi Park Run 5k + CD

+19,3°C.  Kevyt etelästä päin käyvä tuulen vire. Viimeksi toissa torstaina garmin näytti matkaksi 5,08 ja tänään 5,01. Tänään ihan tarkoituksella vedin mutkat suoriksi jos ei ollut vastaantulijoita. Edellisellä kerralla en oikonut näin paljon.  Aika parani 25s mutta jos katsotaan kilsavauhtia niin se parani 1s/km. Keskisyke (167) on 5 pykälää korkeampi. Tuli lähdettyä hieman kovempaa kuin viimeksi. Kolmen kärki lähti heti omille teilleen ja viidenneksi tullut kävi pari kertaa rinnalla. No, viimeisellä kirroksellla Mattilanniemen sillan peesasin. Lihaksisto toimi tällä kertaa ihan ok mutta vauhti jää hengityksestä kiinni. Minullahan on tullut vanhemmiten siitepölyallergia mutta en tiedä vaikuttiko se mutta todennäköisesti hapenottotaso on vaan vielä niin alhaalla. Viimeisellä kiekalla oli Raitasen Topikin kannustamassa. Saatan käydä illalla vähän hölkkäämässä että huominen lenkki olisi helpompi.

i. Iltaverkka 7km  ks.134  5,22/km

+22°C.  Hieno keli. Ohjelmassa oli 4km mutta oli niin hyvä lämpö päällä. Eipä tuolla merkitystä. Suihkussa pitää käydä kumminkin. Juoksin samoilla peruslenkkareilla kuin aamun parkrunnin. Oli minulla aamulla vanhat adidaksen maratontossut valmiina mutta tein viimehetken muutoksen kenkävalintaan. Olisin juossut peruslenkkareilla "kisatossut" kädessä Alballe. Noissa vanhoissa kisatossuissa, mitä on useammatkin kaapin pohjalla, ei oikein ole enää kimmoisuutta. Lässähtäneet.


Su

a. TV Kevyt 19km  ks.140  5,19/km

+18...22°C. Onneksi hiuomenna saa paidan päälle :-) Ilman paitaa juostessa tulee hiertymiä kainalon seudulle käsivarsiin ja kylkeen. Eilen tuli hiertymä jalkaankin. Vaikka oli tutut kengät niin päkiän sisäsyrjällä tuntuisi olevan ehkä rakko. En lenkillä paljoa katsele sykkeitä mutta ylämäissä tulee silloin tällöin katsottua. Tänään ne oli ylämäessä korkeat. Oletin että lenkin keskisyke olisi ollut korkeampi mutta pari kolme vuotta sitten tuo keskisyke olisi ollut matala. Kuten arvasinkin niin lonkan hermosärky vaivasi tänäänkin. Alussa se tuntui hieman mutta lopussa jo haittasi juoksua.  Pitää tänään tai huomenna naputella seuraavan parin viikon ohjelma taulukkolaskentaan. Saattaa olla että muutan vanhaa totuttua viikkorytmitystä... tai sitten en.

18.05.2008 otettu kuva. Tänä vuonna hieman toisenlaista




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti