maanantai 25. syyskuuta 2023

Vko 39/23 Kova 1

Ma

TV Kevyt 10km sis. 6x100m ks.138 5,06/km

+14°C  Ei nyt niin hirveen kevyet jalat mutta kello tykkäsi. No, olihan se Laajavuoreen asti alamäkeä ja myötätuulta😊 Noin satasen vedot tein Kotalammen tekonurmella paitsi että viimeisen tein asfaltilla. Taidan tehdä tulevaisuudessa, jos takareisi sallii, vedot asfaltilla sillä siinä tossu pitää paremmin. Tähän 2/1 jakson ohjelmaan olen pudottanut kilometrejä n. 25%. Siis koville viikoille. Toiveena on että pystyn tekemään vetoharjoitukset palautuneenpana ja mahdollisesti kehittävimpänä. Eli peruskuntokausi on ohi 😉


Ti

a. Aamuhölkkä 7,2km ks.128 5,37/km

+12,3°C  Tiesin että saattaa lipsahtaa vähän pitkäksi mutta eipä tuo ole niin vakavaa. Sykkeet oli alhaiset mutta niin oli vauhtikin. Juoksu ei niin kovin freesiä. Eiliset vedot tuntui hieman takareidessä... ja se on nimenomaan se takareisi jonka kanssa on ollut aiemminkin ongelmia. Ei se ole vielä paha kunhan ilmoittelee olemassaolostaan. Ohjelmassa on vielä torstaina satasia ja pitänee tehdä sen jälkeen päätös että jätänkö ne pois ohjelmasta. 

i. 14,6km: WU + 5x1200m/2min + CD

+15,4°C  Pikkasen tuuli pyöri kentällä mutta ei paha. Takasuoran lopussa ja kaarteessa tuli välillä
puuskatuulta. Alkuverkassa ei mitään hurraa huutoja mutta itse vetoharjoitus meni hyvin. Olin asettanut aikataulun hieman varman päälle kun en ole vielä vetänyt näin pitkiä vetoja. Nousujohteinen harjoitus.  Harjun kentällä on näin syksyllä hyvä vetää kun juoksijat pitää ylimenokautta. Miika ja Jaakkokaan eivät vielä ehtineet tulla "häiritsemään". 


Ke

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.129 5,29/km

+11,4°C  Hyvä tyyni juoksukeli. Olihan se vähän jäykkää. Pysähdyin taas loppumatkasta venyttelemään. Venyttelyn jälkeen oli yllättävän raskasta lähteä uudelleen juoksemaan.

i. TV Kevyt 9km ks.130 5,25/km

+15°C  Puolessa välissä lenkkiä oli sellainen vaihe että teki mieli vaan kävellä. Se meni kuitenkin ohi laajavuoren metsätaipaleen aikana ja loppu tuli silleen kuin kovan päivän jälkeen on tapana. 


To

i. TV Kevyt 15km sis.7x100m km ks.134 5,00/km

+15,2°C  Jalkojen voimataso hyvä vaikka hieman turrat etureidet olikin. Pitäisi jaksaa antaa taas peukaloa lihaksille. Juoksu oli ihan hyvän tuntuista ja näkyihän se kellossakin. Otin vanhan Motorolan puhelimen pyöräilypaidan takataskuun. Sillä ei olisi niin väliä vaikka jossain alamessä tippuisikin taskusta... mutta ei, se pysyi hyvin ja mahtui vielä poikittainkin jolloin se ei päässyt heilumaan. Meinasin jättää sataset vetämättä mutta vedin sitten kuitenkin...ja vielä yhden ylimääräisenkin ☺
























Pe

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.128 5,31/km

+13,8°C  Ei auttanut eilinen kevyt hieronta etureisien tilanteeseen. Kovin kovaa en hierokkaan ennen kovempaa päivää. Jospa sitä illalla taas muistaisi toistaa toimenpiteen. Alku oli hidasta mutta niinhän se tuppaa olemaan aamulenkeillä. Ei ihan freesit jalat mutta se ei vielä kerro mitään ajatellen illan vetoharjoitusta.

i. 10,9km: WU + 10 x 300m/1min + CD

+15,6°C Samanlainen tuuli kuin viime viikolla eli takakaarteessa välillä vastaista. En ole vielä laskenut keskiaikoja, tai kone ne laskee,  mutta hitaammat kuin viime viikolla. Toisaalta varmaankin kovempaa kuin toissaviikolla. Neljänteen vetoon lähtiessä painoin stoppinappunaa väliajan sijaan. Jossain vaiheessa tuli mieleen että juoksu on liikaa jäpittämistä ja yritin rentouttaa askelta. Ajat ei ainakaan huonontunut, paremminkin vähän paranivat. Harjoituksen aikana tuntui että palautussykkeet on korkealla mutta jälkeenpäin katsottuna ei ne olleet verrattuna muihin vastaaviin treeneihin. Taisin vaan muistella tiistai tonnikaks`satasia. En saanut sykkeitä niin korkealle kuin viime viikolla.


La

i. TV Kevyt 10km ks.133 5,05/km

+11,8°C  Vielä tarkeni t-paidalla. Ensiviikolla voi tehdä tiukkaa. Yleensähän teen kovemman treenin jälkeen seuraavana aamuna palauttavan hölkän mutta nyt ei ollut ohjelmassa. Ihmeen hyvä kulku. Tunti ennen lenkkiä tehty kauppapyöräily taisi olla hyvä veryttely.  Toivottavasti se kova treeni ei potkaise huomenna takasin. 


Su

ap. TV Kevyt 20km ks.? 5,09/km

+9,5°C  Lähdin shortseilla ja t-paidalla mutta laitoin kuitenkin irtohihat ja käsineet joita sitten voi riisua jos kone alkaa keittämään. Ei alkanut. Metsään ei mahtunut paljoa tuulta mutta kyllä se välillä puhalteli aika reippaasti. Rannankylän tiellä katsoin ensi kerran sykkeitä ja mittari näytti 165! Ensin tuli mieleen että lähettimestä on menossa paristo, sitten että onko joku tauti ja lopuksi että sen täytyy olla rannesyke joka mittaa irrtohihan päältä. Otin rannesykkeen pois päältä ja etsin sykevyön uudelleen. Johan alkoi näyttää realistisempia sykkeitä. Taisi mennä mittari vähän solmuun kun latasin reitin ja laitoin sen ikkunalle lataamaan sitä ja hakemaan sateliitteja. Sen takia ei sitten löytänyt sykevyötä? Pieni polkuosuus oli paikoin aika märkä mutta muutoin tuo yli puolet matkasta oli hyväpintaista hiekkapäällystettä. Viimeinen kolmisen kilsaa oli hieman raskasta mutta muutoin ihan ok kulku. Ei kuitenkaan niin hyvä kuin eilen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti