maanantai 4. syyskuuta 2023

Vko 36/23 Syyskuu Kova 1

Ma

a. Aamuhölkkä 6,3km ks.129 5.36/km

+12,3°C Alku kevyttä mutta loppua kohdin alkoi vähän painaa. Varpaan nivel normaalia pahempi.


i. TV Kevyt 10km ks.136 5.14/km

+16,2°C Ihan ok kulku. Nyt alkaa olemaan juoksukelit kohdillaan. Onhan se kiva että kesällä oli lämmintä ja auriunkoista mutta ei ne hyviä juoksukelejä ole. Huomenna aamulla saattaa selvitä aamulenkistä kastumatta mutta iltalenkin suhteen menee säätämiseksi. Sekin vaihtoehto on että vaihdan vetojen ja reippaan paikkaa keskenään. Reippaan voi vetää pienessä sateessakin kuten viimeksi...silloin tosin taisi sataa vähän enemmänkin. 


Ti

a. Aamuhölkkä 6,5km ks.131 5.31/km

+16°C Kylläpä juoksutuntuma heittelee. Nyt taas todella nihkeää. Sykkeetkin käyttäytyi poikkeavasti tai sitten vaan sykevyö vetää viimesiään. Juoksun aíkana tein päätöksen että jos ei vielä perjantainakaan kulje niin sitten oikeasti kevyt jakso. Tämä alkuviikko ei välttämättä kerro totuutta kevyenviikon syndrooman takia. Eipä tuo hammastulehduskaan auta asiaa.


i. 14km: WU + 6x800m/2min  CD

+11°C  Jäi lenkkisauna väliin kun piti odotella sateen loppumista ennen lenkille lähtöa. Täytyy tunnustaa että kävi jo mielessä että jätän lenkin väiin ja käýn vain saunassa. Onneksi tuli kuitenkin lähdettyä. Vetoharjoitus meni oikeastaan ihan hyvin. Menin suosiolla Harjun kentälle kun tiesin että yliopiston kentällä on etukaarteessa vesilammikko. Samalla vedot muuttui 900=>800m:iin ja vetomäärä 5=>6. Kentällä oli jo Miika ja Antero. Jaakko tuli vähän myöhemmin. Vaikka minulla oli huomattavasti lyhyemmät vedot ei ollu peesiapuja. Pojat meni ihan omaa vauhtiansa. Viimeksi oli ongelmia päästä oikeisiin vauhteihin parissa ensimmäisessä mutta tänään se onnistui ihan hyvin. Keskivauhdit vain ~0,5s/km kovempaa kuin viimeksi mutta toisaalta yksi veto enemmän. Tuo kahden minuutin palautus tuntuu ihan oikealle.  Alkuverkkaan pari aukaisua ja loppuverkan alkuun kolme 100...150m:n vetoa.


 Ke

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.125 5.33/km

+6,8°C Nyt oli jo viileä aamu. Heti alussa pääsin juoksemaan vastatuuleen joten tuuli tuntui reisissä. Yläkropassa sentään oli pitkähihainen ja ohkaiset käsineet. Köhniöllä Erämiehen kadulla oli myös vastatuuli joten käännyin Kahakadulle vaikka jouduinkin juoksemaan hiekalla. Olen viimeaikoina välttänyt hiekkaa kun se syö kengänpohjia. Nyt nuo ainoat ehjät peruslenkkarit alkaa jo kulumaan pohjasta/kärestä puhki. Sitten on noita vanhoja missä ei ole enää vaimennusta. Itse juoksu sujui suht` kevyesti eli ei ole palautuminen valmis.

i. TV Kevyt 8km ks.126 5.22/km

+15°C Juoksu tuntui juuri mille pitikin eli väsynyttä menoa. Kerrankin maltoin pitää ohjelman mukaisessa kasissa. Ei tosin ollut hinkuakaan pitempään. Keskisykkeet alhaiset ja tuossa vauhdissa ne pitää ollakkin. Nuo alemmat sykkeet on näköjään jo normaali. Vielä vuosi sitten oli jo hyvät ja alhaiset sykkeet jos oli alle 140. Ikä tekee tehtävänsä ja on kai parantuneella peruskestävyydelläkin osansa asiaan. Seuraan edelleen noita leposykkeitä mutta enää ota stressiä niistä. Pitää sitten miettiä uudelleen jos ne alkaa kivuta yli 50:n.


 Ke

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.125 5.35/km

+8,1°C Tuntui kylmemmälle. Johtui varmaan taas alun  vastatuulesta. Hyvä keli ja aurinko paistoi. Juoksu tuntui ihan hyvälle. Tänään menin tuon Kahakadun loppuun ja se lyhentikin reittiä yllättävän paljon. Lopussa piti vähän kiemmurrella että pääsi yli kutosen. En ole vielä puhunut/kirjoittanut tästä julkisesti. Oikean jalan varpaan nivelessä on ollut nivelrikko jo viime talvesta lähtien. Nyt se vasemmassakin. Se on oireillut jo useita viikkoja mutta tällä viikolla se on ollut alkulenkistä kipeämpi kuin oikea. Eipä tässä voi kuin seurailla miten se kehittyy.

i. TV Kevyt 14km ks.133 5.18/km

+17°C Odotin kevyellä tuntumalla hieman parempaa vauhtia mutta hyvä näinkin. Juoksin pitkästä aikaa Haukkalan kautta. Olen kyllä aiemminkin juossut pyörätietä rannan kautta mutta nyt taisin jatkaa eka kertaa vielä eteenpäin polkua pitkin. Sitä pääsi aina latu-uralle, joka laskee Tuomijärvelle, asti. Ihan ok polku. Hieman juurakkoa. Hieman tuli ohjelmaa pitempi lenkki mutta kompensoin sitä kävelemällä loppumäkiä.


Pe

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.126 5.30/km

+13,8°C Melkein tyyntä. Aika normi aamulenkki. Hieman jäykkää. 

i. 15,6km: WU + Reipas 8km + CD

+15°C Keli oli hyvä, tuntuma oli hyvä, vauhti tuntui hyvälle mutta kello ei vaan tykännyt. Vauhti oli samaa kuin kolme viikkoa sitten mutta 8s hitaanpaa kuin kaksi viikko sitten. Sykkeet 6 pykälää alhaisemmat kuin kolme viikkoa sitten eli ei vaan irronnut. Tätähän silloin pari viikkoa sitten uumoilin että tällaista voi tapahtua. Mutta ei se mitään. Harmittaisi jos tuntumakin olisi ollut huono. Luulen että tästä palautuu suht` nopeasti.


La

a. Palauttava 6,4km ks.126 5.33/km

+14°C  Jäykkää ja väsynyttä. Palautuminen käynnissä. Kahdesti pysähdyin venyttelemään. Ensimmäisellä kerralla pohkeita kun sellaiseen tuli hyvä paikka sillan kohdalla. Toisella kerralla etureisiä. Kummatkin oli aika pökkelöitä.

i. TV Kevyt 10km ks.132 5.21/km

+17°C Taisi se eilinen kuitenkin käydä kropan päälle. Ei ollut kevyttä ja kivaa. Juoksin lenkin minun mielestä kovilla adidaksilla. Tuli mieleen että jos vetäisi kymppi millin poralla kantaan pitkittäisen tai poikittaisen reiän niin tulisiko jousto vähän löysemmäksi. Pitääpä testata jollain vanhalla lenkkarilla jolla ei enää juuokse.


Su

a. TV "Kevyt 26km ks.134 5.11/km

+15,5°C  Ylämäissä huomasi että reidet oli tyhjät ja vitosen jälkeen tuntui pohkeissakin. Loppulenkistä kiersin korkekosken lenkkiä keräten kilometriä. Niitä tuli sen verran että sai huoletta kävellä loppuylämäet. Alussa näytti että keskitahti menee sinne 5,20 paikkeille ja mikäs siinä. En yhtään yrittänyt kovempaa vaan yrin pitää juoksun rentona. Viikon keskimääräinen lenkkipituus noin 10,5km.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti