maanantai 11. syyskuuta 2023

Vko 37/23 Kova 2

Ma

i. TV Kevyt 10km ks.133 5.19/km

+18,6°C  Harvinaisen lämmintä. Pientä kolotusta taas vaihteksi. No sitä on oikeastaan joka lenkillä mutta polvi tuntui pitkästä aikaa silleen että sen huomasi. Tuo uudempi varpaannivelen vaiva tuntui enemmän kuin vanhempi. Toivottavasti tuo uudempikin pysyy hallinnassa. Loppumatkasta eilen vaivannut pohkeen sisäsyrjä tuntui taas loppulenkistä. Toivottavasti kestää huomisen ratajuoksun. Ei niin väsynyttä kuin olisi voinut olettaa. Pystyin tulemaan rauhallisesti. Alkumatkasta tuli juoksija-jonenpoika joonas vastaan. Kävelee ne juoksijatkin ylämäkiä 😎


Ti

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.127 5.34/km

+15,3°C  Jäykkää! Etureidet ja pohkeet jumissa. Pysähdyin länsipäijänteentien "uudella" sillalla
venyttelemään pohkeita ja etureisiä. Siinä on hyvä venytellä pohkeita kaiteen pystytolpan betoni vahviketta vasten. Siinä on sopivan terävä reuna jossa kenkä pysyy hyvin paikoillaan. Juoksun jälkeen annoin vähän peukaloa etureisille.

Tuossa taulukossa näkyy hyvin viime vuosien juoksutilanne. 2014 yritin uudelleen yhden puoliheikon ja kahden heikon vuoden jälkeen. Voi olla että Osmon puolikas oli sinä vuonna ainut kisa ja taitaapi olla viimeinen kisa jonka olen juossut. En ole käynyt läpi mitä olen tuona vuonna tehnyt mutta voipi olla määräpainoitteista juoksua. Anaerobinen kynnys on tainnut olla heikohko kun en päässyt puolikasta kovempaa. 

i. 11,7km: WU + 10 x 300m / 1min(100m kävelyä) + CD

+19,5°C  Harjun mittari näytti 21...22 astetta. Lämmintä oli joka tapauksessa. Kellon mukaan alkuverkka tuli hyvin mutta tuntuma oli toinen. Olin laskenut suunnitelluille vedoille väliajat mutta ne sai unohtaa kun aukivedoissa pääsi nippa nappa siihen vauhtiin. Ensimmäinen hidas, toinen vähän parempi ja loput sekunnin sisään. Kova harjoitus ja kovempaa ei olisi päässyt. Vuonna 2010 vedettiin Jyrkin kanssa pari kertaa 20x300m minuutin palautuksella Hipposhallissa ja ainakin toisessa keskiaika oli 10s/veto kovempi. Tiesinkin mistä minulla kiikastaa tuo kovempi juoksu mutta tämä tuli vähän yllätyksenä että vauhtireservi on näin heikko. En ala sitä väkisin parantamaan enää tänä syksynä vaan se saa olla ensi talven projekti jos jalat kestää.


Ke

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.130 5.36/km

+16,2°C  Raskasta. Parempi että oli. On ainakin palautuminen käynnissä. Pysähdyin taas samalle sillalle venyttelemään samat lihasryhmät kuin eilen. ...ja taas anoin peukaloa etureisille. Nyt myös vähän tuohon välillä vaivaavaan pohkeeseen. Se oli aika arka joten en paljon kiusannut sitä.

i. TV Kevyt 11km ks.134 5.24/km

+14°C Mukavan viileää juosta. Piti juosta Ladun majan pikku kakkonen mutta suunnitelma muuttui matkan varrella. Kotalammen pistolta puikkasin linjan polulle pitkin Mustalammen pistolle. Siitä seiskan latupohjaa, jota oli kunnostettu märimmältä kohdalta murskeella ja leveillä pitkospuilla. Hanhiperän lenkiltä Hanhiperäntietä Köhniön polulle. Asfalttia tuli parisen kilsaa. Kaikki muu polkua, latupohjaa ja hiekkatietä. Jalat huomattavasti paremmat kuin aamulla. Kaivoin sarvikuonon esiin. Hampaan juuren tulehdus on parempi mutta nyt tulehdus on poskiontelossa. Vähän googlaamalla tämäkin mahdollisuus selvisi. Ei siellä ole nestettä eikä ole edes nuhaa mutta täytyy kokeilla olisko huuhtelusta apua.


To

a. Aamuhölkkä 7km ks.129 5.30/km

+8,2°C Hieman viileämpi kuin eilen aamuna☺Hieno keli kuitenkin ja aurinko paistoi. Huomattavasti parempi tuntuma kuin eilen aamuna. 

i. TV Kevyt 14km ks.131 5.09/km

+12...9,5°C  Meinasin jo laittaa pitkähihaisen paidan. Onneksi kuitenkin laitoin pyöräilypaidan taskuun ohkaiset villakäsineet. Ne saikin laittaa jo alkumatkasta. Reitistä yli puolet oli maastossa...tai no latupohjaa ja hiekkatietä. Yllättävän hyvä kulku. Ei nyt tietenkään mikään loistava mutta tähän saumaan hyvä.  Ei ole ollut sarvikuonosta ainakaan vielä mitään hyötyä. Pitää jatkaa valkosipulikuuria.


Pe

a. Aamuhölkkä 7km ks.134 5.40/km

+2,5°C Pitää kohta kaivaa paksummat käsineet esiin. Olihan se jäykkää ja hidasta. Yleensähän minulla on häntäluun seutu jumissa mutta tänään oli keski- tai ehkä enemmänkin yläselkä jumissa. Pitäisi yrittää muistaa hieroa sitä obh-nordica laitteella.

i. 15,8km: WU + Reipas 10km + CD 

+12°C Ei lähtenyt kone käyntiin. Kyllä se hapenoton päälle kävi vaikka ei oikein huvittanut yrittääkkään. Juoksin eri reitin ettei tarvitse vertailla edellisiin reippaasiin. Ei jäänyt hyvä mieli. Vielä pari päivää ja sitten oikein lepopäivä juoksusta.


La

ap. Aamuhölkkä 6,5km ks.128 5.32/km

+12,7°C Odottelin sateen loppumista mutta sitten petti hermo. Sadetutkan mukaan Jkl oli ihan sadealueen reunalla ja sen olisi pitänyt loppua mutta tihutti se koko lenkin. Eipä oikeastaan haitannut.  Kengät vaan kastui. Mittari oli melkein koko matkan hihan peitossa ja menin kevyellä tuntumalla. Vasta loppumatkasta vilkaisin mittaria kun tarkistin että onko se mäen jälkeen päällä. Olin arvioinut että keskivauhti olisi n. 5,50/km mutta aika paljon meni vikaan. Eilen illalla kävin katsomassa Finlandia maratonin valon kymppiä Alballa. Olihan siellä nimimiehia viivalla. Tuloksista pisti silmiin Hakolan Jarin kova juoksu. Hvää vauhtia ikämiehelle 👍

i. TV Kevyt 10km  ks.134 5.10/km

+14,4°C Yllättävänkin hyvää vauhtia tuntumaan nähden. Pikkasen voimatonta menoa mutta ei paha. Oikean pohkeen sisäsyrjä taas vähän oireili. Tällä kertaa säästyin sateelta ☺


Su

ip. TV Kevytvauhtinen 23,7km ks.133 5.12/km

+10°C Nyt oli väsynyttä menoa. ...vai oliko se vaan henkistä kun on tiedossa kevyt viikko joka ei ole tällä kertaa satasenkevytviikko. Kaks`viis oli ohjelmassa mutta jätin Viitaniemen kiekan väliin. Tässäkin oli jo tekemistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti