maanantai 2. lokakuuta 2023

Vko 40/23 Kova 2

Ma

TV Kevyt 11km sis. 6x100m ks.129 5,09/km

+10°C  Syssy se on. Muutoin hyvä juoksukeli mutta nuo sataset hiemat pelotti näin viileässä ja vain shortsit jalassa. Pitäisiköhän laittaa satasten päivinä puolibörjet jalkaan. Ne vähän lämmittäiusi takareisiä. Juoksu kulki ihan hyvin ja  satasetkin rullasi ihan ok... ei vaan uskoisi että olen joskus juossut pari kertaa satasen alle 12s...käsiajaotolla.


Ti

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.124 5,35/km

+8,7°C  Onneksi saderintama ehti jo mennä ohi. Juoksu aika normi aamulenkki mitä nyt alaselkä häntäluun tuntumassa jäykkä. Välillä jopa hieman kipuili. 

i. 14km: WU + 5x1200m/2min + CD

+9,2...8,2°C  Vedin varmuuden vuoksi puolibörjeillä. Vedoissa tarkeni t-paidalla mutta verkoissa sai
olla pitkähainen. Ensimmäinen pari sekkaa hitaampi kuin viimeksi mutta kaikkien keskiaika, yllättäen, pari sekkaa kovempi. Juoksu ei tuntunut kuitenkaan niin rennolle kuin viimeksi. Vetojen keskisykkeet samaa luokkaa kuin viimeksi ...no karvan verran alhaisemmat. Palautuksen keskisyke kuitenkin selkeesti alhaisempi. Palautus menee kuitenkin aikalailla samaan tapaan eli kevyesti kävellen. En ehtinyt lenkkisaunaan kun pääruokailu oli sen verran tuhti ja oli myöhäinen että pääsi vasta kuuden jälkeen verkkaamaan. Viimeksi kun oli paksumpi pilvisyys kentän valot syttyivät jo ennen vetoharjoitusta. Johtunee siitä että siellä oli potkupalloilijoita harjoittelemassa. Tänään ne ei sýttyneet ollenkaan. Onneksi muistin että suoran jälkeen käännytään aina oikealle....eiku vasemmalle 😄


Ti

ap. Hölkkä 6,4km ks.124 5,36/km

+7,4°C  Ainakin tuli riittävän kevyt. Meni paikoin kävelyksi kun metsäkone oli sotkenut polut mutavelliksi. Palauttavana lenkkinä kävelen muutoinkin isoimmat ylämäet. Onneksi oli vanhat tossut jalassa. Niissä ei tosin ollut enää kimmoisuutta asfalttijuoksuun. Tulispa jo yöpakkase nnin maasto kuivaisi. Näin syksyllä ne ei ennä muutoin kuiva vaikka olisi välissä sateetonkin päivä. Ilmankosteus on koko ajan niin suuri ettei haihtumista tapahdu ja pahimmissa paikoissa on niin paljon märkää ettei se imeydy ihan hetkessä.

i. TV Kevyt 9km ks.132 5,09/km

+10,2...9,3°C  Juoksu tuntui ihan hyvälle mutta takareisi ei niinkään. Sitä tietenkin kuulostelee hieman tarkemmalla korvalla kun tietää mihin se voi johtaa. Tänään täytyy venytellä tuo pakaran seutu huolella mutta liioittelematta. 


To

i. TV Kevyt 15km ks.130 5,12/km

+6,7°C  Ihan perus kevytvauhtinen ja kevyt lenkki. Takareisi ei niin "paha" kuin eilen mutta jätin suosiolla sataset väliin. Jotenkin vaan tuntuu että reisi ei kipeydy lyhkäisistä vedoista vaan pitkistä. Eihän se tunnu loogiselle mutta pitääpä kiinnittää siihen huomiota.  Tuomiojärvellä oli ihan kohtuullinen aallokko mutta vaikka se välillä puhalteli sivuvastaisesti ei se häirinnyt.


Pe

a. Aamuhölkkä 6,3km ks.127 5,40/km

-0,1°C  Laitoin jo pitkälahkeiset ja jopa pipon. Hieno aurinkoinen keli. Juoksu oli yllättävän hidasta vaikka se ei ollut jäykkää eikä väsynytttä. ...mutta ei se mitään. Eilen huomasin netistä että Harjun kenttä menee kiinni jo klo 19 ja kokonaan kiinni ensiviikon jälkeen. Onhan tietenkin yliopiston kenttä mutta siellä saattaa olla puunlehtiä jotka on liukkaita. Ainahan sitä voi vetää maantiellä kunhan eivät vielä vaan alkaisi levittää sepeliä.

i. 11,3km: WU + 10 x 300m/1min + CD

+5,9°C  Piti seurata jännittävä EM-suunnistusviesti yle areenasta ennen lähtöä ja kun ei malttanut lopettaa kesken piti jo harkita plan2:nen. Se olisi ollut killerin suoralla 1min/1min mutta valmistelin lähdön ennákkoon siten että ehdin Harjun kentälle ajoissa. Taas hieman hirvitti (ehkä 2s) ennen lähtöä mutta ihan hyvin se kuitenkin meni. Hieman jäin keskiajassa kevyen viikon treeniin mutta hieman kovempaa kuin viime viikolla. Käyrän mukaan kovat sykkeet samaa tasoa kuin kevyellä viikolla mutta palatussykkeet alhaisemmat. Käyrät olisi varmaankin viime viikkoon verrattuna aika lailla samanlaiset, mutta kun viime viikolla neljäs veto jäi kellottamatta kun painoin väärää nappia, niin niitä on vähän vaikea verrata keskenään. Ohjelmassa ei ole huomen aamulle lenkkiä mutta jos sateessa sattuu tauko niin ehkäpä nelosen palauttava verkka.


La

ip. TV Kevyt 10km ks.130 5,30/km

+2°C Tihkusade. Piti pukeutua kuin talvella kun ei tiennyt alkaako sataa oikein kunnolla. Tämä oli kuitenkin ainut sauma jossa ei pahemmin kastunut. Juoksutuntuma oli ihan perseestä. En katsonut kelloa/mittaria kuin vasta seiskan paikkeilla kun piti päättää loppulenkin reitti että saa kymppi täyteen. Pieni aamuhissuttelu olisi tehnyt hyvää mutta riittää kun näillä lämpötiloilla kastuu vain kerran päivässä. 


Su

TV Kevyt 21km ks.139 5,21/km

+3,5°C  Piti alunperin kiertää toisinpäin mutta pohjoistuulella olisi koko takakeljontie ollut vastatuulta. Nyt sitä oli vain alussa ja paikoin maastossa. Nappasin taas vanhalla puhelimella muutaman kuvan reitistä. Kuvat on garminin puolella ja linkki sinne päivän otsikossa. Aikalailla peruslenkki...ei raskasta muttei kevyttäkään. Ainakin viimeisen vitosen sattui takareiteen. Vielä alkulenkistäkin mietin että onko ensiviikko vielä kova mutta takareisi teki päätöksen. Heti huomenna lepoa juoksusta. Voi olla että joutuu ottamaan maastopyörälenkkejä ohjelmaan. Voisihan sitä vielä maantielläkin ajaa jos on edes suht tuuletonta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti