maanantai 28. elokuuta 2023

vko 35/23 Kevyt

Ma

i. TV Kevyt 9km ks.134 5.13/km

+13,4°C Sade. Meinasin pitää lepopäivän tuon sateen takia. Katsoin sadetutkasta että saattaisi olla sopiva 10min tauko sateessa ettei tarvitsi lähteä suoraan sateeseen. Ei sitä taukoa ollut... ehkä alussa ei satanut ihan niin paljon. Hyvin tarkeni. Jalat oli yllättävän hyvän tuntuiset. Samaa näköjään kirjoitin viime maanantinakin pitkän jälkeisenä päivänä. Nyt täytyy malttaa ja ottaa huomennakin oikein kevyesti. Leposyke 2-3 pykälää koholla normaalista.


Ti

i. TV Kevyt 10km ks.132 5.15/km

+18,6°C Viitaniemessä kun joutui seisomaan liikennevaloissa niin aurinko paistoi vielä kuumasti. Juoksu oli väsynyttä menoa. Ei verrattavissakaan eiliseen. Näin kevyellä viikolla tehopäivä on vasta keskiviikkona mutta sitä pitää säätää tilanteen mukaan. Huomennahan voi olla ihan toisenlainen kulku. 


Ke

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.125 5.35/km

+10,6°C Sumu. Mittari väitti aloituksen olleen todella hidasta. Loppua kohden juoksutuntuma parani ja luulenpa että lähden tekemään tänään vetoharjoituksen. Seuraavat kaksi päivää pitää ottaa todella kevyesti ja lauantain TV-lenkkiä pitää harkita. Täytyy pitää silmällä noita leposykkeitä.

i. 12,7km: WU + 5 x 900m/2` + CD

+15,8°C Loppuverkassa pieni tihkusade. Ei meinannut lähteä vetoharjoituksessa kone käyntiin. Kaksi ensimmäistä kumpikin 5s hitaammin kuin viime viikolla. Toisessa tuli jo mieleen että jätänkö neljään kun ei kulje. Olisin varmaankin tehnyt treenin loppuun vaikka ei olisi alkanut kulkemaankaan mutta kolmas meni jo samoihin aikoihin kuin viimeksi, kuten loputkin. Pudotin palautuksen kahteen minuuttiin kun katsoin jo viimeksi että palautussykkeet pysyy aika pitkään alhaalla. Nyt kahdessa ensimmäisessä palutuskeskisykkeet samaa luokkaa kuin viimeksi. Lopuissa korkeampi mutta alhaisimmaallan samaa luokkaa. Näitä ei kannata kovin tarkkaan vertailla kun palautuskävelyssä voi olla vauhtivaihtelua. Nyt sitten taas seuraillaan leposykkeitä.


To

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.124 5.36/km

+15,7°C Pari pientä tihkua mutta ei kastellut, herätti vaan. Kuten niin monesti kovemman treenin jälkeen häntäluun seutu jumissa. Muutoin juoksu tuli sopivan hitaasti ja kevyesti. Jos sateeseen tulee sopiva tauko niin tulee pyörällä kauppareissu prismaan. Joko teen sen pidenpänä tai sitten käyn vielä iltasella hissuttelemassa.

i. TV Kevyt 8km ks.131 5.19/km

+18°C Sade. Katsoin sellaisen sauman että pääsin pari kilsaa ilman sadetta, eli melkein pääsin lämpöön 😊 Eipä tuo nyt kovin helppoa ollut mutta tuota vauhtia tuli rennosti ja ilman kuormaa. 


Pe

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.124 5.36/km

+14,6°C Pieni tihku. Nihkeää ja jäykkää. Toisaalta tämä menee vielä keskiviikon piikkiin. Jos iltalenkillä on vielä samanlaista, niin se ei enää mene. Tuli tässä mieleen että jospa tekisi iltalenkistä sellaisen, jos ei sada, että kiertäisi Soidenlammen juoksi-kävely meiningillä ja testaisi samalla puhelimen kameraa.

i. TV Kevyt 10km ks.132 5.18/km

+16,2°C Tuntui lämpöisemmältä. Vauhti ei parantanut eilisestä mutta mikä tärkeintä tuntuma oli jo paljon parempi. Jos olisi pitänyt arvata lenkin vauhti niin olisin arvannut 10-15s kovemmaksi kuin se oli. Kyllä minä teen sen huomisen TV(pk2)-lenkin. Taidan menna pyörällä Alballe ja teen harjoituksen rantaraitilla mutta ehkä hieman suunniteltua lyhyempänä. Ans`kattoo ny.


La

a. Veryttely 4km ks.128 5.45/km

+12,3°C Sumu. Ei olisi ollut välttämätöntä mutta kävinpä ny sitten samalla kun kahvi jäi tippumaan. Varpaannivel vaivaa vaan edelleen... kipu ei ole missään vaiheessa häipynytkään sitten tammi-helmikuun.

i. 18km: 2km + TV 16km

+17,5°C Tuulesta ei ollut haittaa eikä soutajistakaan joita parveili Alban luona SM merkeissä. Ei jäänyt treenistä hyvä mieli. Alku jäykkää ja ei ollut kuin hetkittäin sellaista rentoa juoksua mitä tällaisessa harjoituksessa pitäisi olla. Lopussa vielä tein sen virheen että aloin hakemaan sopivia lukemia keskivauhdiksi ja meni liikaa "puristamiseksi". Onneksi oli maltojuomaa pyörän juomatelineessä jotta sai palautumisen heti käyntiin.


Su

i. TV Kevyt 8km ks.129 5.14/km

+15,5°C Loistava juoksukeli. Juoksu tuntui hyvälle. Haluan uskoa että ei se eilinen lenkki käynyt kunnon päälle vaan nyt on jo palautunut 😇 Onneksi huomenna on kuitenkin vielä kevyt päivä eli pari lyhyttä kevyttä lenkkiä. Tuolla taulukkolaskennan puolella leikin vähän numeroilla. Tällä viikolla lenkin keskipituus 9,1km ja viime viikolla 11,2km. Näyttäisi olevan aika samaa tasoa historiassakin. Tälle viikolle lipsahti reilu kymppi ylimääräistä suunnitelmaan nähden.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti