maanantai 28. joulukuuta 2020

Vko 53 (28.12-03.01)

 Ma

TV Kevyt 6km

-2.1°C  Liukkaampaa kuin eilen. Pidin kevyttä kutosta parempana kuin lepopäivää.


Ti

12,5km: 4,4km + 6 x 600m/2min + 4,5km

-2,7°C  Tänään tossu piti ulkona paremmin kuin eilen.Vaikka oli pakkasta niin satoi vesitihkua ja laseja piti pyyhkiä yhtenään. Kuussatasille asetin aikataulun 50s/kierros ihan vaan sen takia että oli helppo laskea☺ Ensimmäinen meni liian kovaa ja toiseen pikkasen himmasin. Sen jälkeen annoin mennä samaan tahtiin. Alunperin suunnitelmissa oli 5x ja jättää neljään jos hengitys ei toimi. Onhan nyt kuitenkin kevyt viikko. Luultavasti en vähään aikaan tule koventamaan vauhteja vaan lisään määrää jos sille tuntuu. Sopivan kevyt mutta kuitenkin kadoksissa olevaa kovempaa juoksuvauhtia ärsyttävä harjoitus. Palautus hidasta kävelyä. Palautussykkeiden puolesta palautus olisi voinut olla vähän lyhyempikin mutta kun on niin tottunut tuohon kahteen minuuttiin. Hallissa näin pitkästä aikaa Kallen ja Miikan kanssa tein osan loppuverkasta.


Ke

TV Kevyt 7km

+0,6°C Lumi/räntä sade.  Ei ollutkaan ihan niin pitävä keli kuin kuvittelin. Eilen vedoissa polvi ei tuntunut ollenkaan. Loppuverkassa kun risteyksessä päästin autot kävellen muutaman askeleen, niin sen jälkeen saikin linkuttaa puoli kilsaa ennenkuin juoksu oli taas normaalia. Tänään se on ajoittain tuntunut kävellessäkin ja tietenkin lenkillä. Ottihan nuo takareidetkin eilisestä hieman itseensä. Ajattelin jo pitää lepopäivän ja antaa takareisienkin levätä kun tuli hieman hyötypyöräilyä rippiristin haeskelussa. Yllättäen ne eivät haitanneet ollenkaan juoksua...eivät edes kiristäneet. Huomenna samantyyppinen lenkki. Onko se sitten samalla ristinhakureissu vai muutoin vaan kevyt lönköttely.


To

Kevyt 7,5km

+0,1°C  Räntäsade/Loska.  Nämä kelit on niitä kelejä mitä inhoan eniten. Juoksen mielummin vaikka 30 asteen pakkasessa. Kenkä vaan nuljuaa joka suuntaan. Tulin takasinpäin palanmatkaa polkuakin mutta loskaa oli sielläkin. Tulipahan haettua rippiristi kaupasta ja ei se polkupyöräilykään helppoa olisi ollut.

Tässäpä hieman yhteenvetoa liikunnoista:

Tammikuussa olin kohtalaisessa juoksukunnossa, kiitos 2019 loppuvuoden juoksumääristä ja hiihdosta. Sitten tulikin pakkolepoa juoksusta.




Juoksukilometrit jotka on tallessa.

3 kommenttia:

  1. Jukka Eskelinen29.12.2020 klo 19.24

    Ei taida vielä Soidenlammelle päästä sivakoimaan? Vai miten meinaat ottaa hiihtoa ohjelmaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porukka hiihtää jo vapaata Soidenlammella. Itse en enää hiihdä vapaata lähinnä tuon polven takia.
      Voi mennä vielä aikaa ennenkuin pertsan ladut valmistuu. Itseasiassa tuo hiihtopuoli on itselle aika epävarmaa ja mietinnässä. Jos ja kun pertsakelit tulee niin teen ehkä 2-3 pidempää hiihtolenkkiä per viikko.

      Poista
  2. Jukka Eskelinen29.12.2020 klo 20.40

    Sun pitkät on kyllä pitkiä, huh huh. Itekin oon harjoitellut pertsaa tänä "talvena". Kivaa puuhaa, en olisi uskonut.

    VastaaPoista