keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Vko 1 (04 / 10.01)

 Ke

TV Kevyt 9km

-8.4°C  lumisade.  Pääasia ettei pohkeeseen ei sattunut lainkaan. Vasempaan ulkoreiteen sensijaan sattui heti alusta alkaen. Puolen kilsan paikkeilla alamäessä sitten nyppäsi terävästi. Luulin jo että juoksu loppuu siihen. Kilsan paikkeiila kipu kuitenkin häipyi ja sen huomasi ainoastaan silloin kun lähti liikennevaloista uudelleen juoksemaan, Nyt se tosin on melko kipeä. En kuitenkaan ole kovin huolissani siitä...mennee ohi päivässä parissa. Tuon pohjetta säikähdin sunnuntaina kun ajoin liikenneympyrään ja jouduin pysähtymään ennen sitä. Just tuo kipeän pohkeen pyöräilykenkä ei irronnukkaan. Kengänsuojus oli jäänyt polkimeen kiinni ja jouduin repäisemään oikein voimalla. Suojus antoi periksi reveten mutta pohje ei tykännyt. Pääasia ettei nyt enää tunnu. On vielä tuoreessa muistissa viimetalvinen pohkeen repeäminen tavallisella juoksulenkillä. Sen paraneminen kesti viikkoja.


To

a. Aamulenkki 7km

-5.4°C  Ei sattunut juostessa mihinkään vaikka reiden ulkosyrjä olikin kosketusarka. No, polveen tietenkin. Ei ollut juoksu kovin helppoa eikä rentoa. Välillä juoksin ajoradallakin kun valkoisella jää-lumella pito oli parempi. Nyt oli eka kertaa varsinaiset talvitrikoot päällä. Olihan ne huomattavasti lämpöisemmät.

i. TV/TV Kevyt 13,7km

-6.7°C kevyt lumisade.  Alussa oli jäykkää eikä alamäkeenkään ollut rentoa juoksua. Sitten se alkoi rullaamaan ihan kohtalaisesti. Ei mene puhtaasti kevyen piikkiin näin lumikelillä. Pientä lihasarkuutta etureisissä vaikka ei kovin pitkä juoksutauko ollutkaan. 

kkk
Parantuva ihottuma. 
Pidin kotipaitana uutta juoksupaitaa ilma pesua. Monesti pesen ennen ensikäyttöä, mutten nyt.


Pe

a. Aamulenkki 7km

-7.7°C  Olipa taas jäykkää. Lenkki ennen varsinaista aamupalaa ja en saanut suolta toimimaan. No, lenkillä se toimi.

Aamulenkkikuvia:













i. 12,5km: 4,4 + 2x100m + 6x600m/2min + 4,3km

-8°C  Ei ollut niin helppo harjoitus kuin puolitoista viikkoa sitten. Veryttelysykkeissä ei ollut kovin suuria eroja. Tänään hieman korkeammat. Veto- ja palautuskeskisykkeissä sitten olikin eroja: 160/130 vastaan 169/151. Keskiajat: 2,24.6 vastaan 2,22.5 ei selitä syke-eroja. No, viimeksi oli kolmas kova viikko eli määrärasitus oli suurempi kuin nyt ensimmäisellä kovalla viikolla, eli määrä laskee sykkeitä. Mutta, mutta... ei ne päivät vaan ole veljeksiä keskenään. Viimeksi tosin edellisenä päivänä oli juoksua 6km ja eilen yli 20km. Sekin voi osiltaan selittää jotain.

Eilisen iltalenkin jälkeen oli piitkäästä aikaa akilles kipeä. Siitä onkin jo vuosia kun viimeksi on ollut ongelmia akilleksien kanssa. Silloin olikin vuosia kestäneet krooniset tulehdukset jotka kyllä pysyi hallinnassa jokapäiväisellä hoidolla. Nyt en enää aio ajautua siihen tilanteeseen. Onneksi on vaihtoehtoharjoittelu tiedossa. Seuraan nyt ainakin tämän viikon tilannetta. Nytkin on kylmähoito käynnissä mutta huomenaamu varmaankin näyttää totuuden. Nappikuuria en vielä aloita. Aloitan ehkä sitten kun jos joudun jättämään juoksuja väliin. 

Treenit 29.12 ja 8.1:




La

a. Paluttava 5,6km

-10.2°C  Vähän kylmenpää ja sen huomasi. Akilles ei kävellesä kipuillut mutta ensimmäisellä kilsalla kyllä. Oli muutoikin tosi jäykkä alku. Hyvä keli ja tossu piti. Juoksin Kotalammen kautta tarkastamassa latutilanteen. Kotalammella on kyllä mutta yhdyslatu Soidenlammelle on ilman perinteisen latua.

i. TV Kevyt 12km

-10.7°C  Ihan ok normaali kulku ja tossu piti. Vaikka välillä oli kylmä viima, niin pukeutuminen oli keliin nähden sopiva.


Su

TV Kevyt 24km

-12°C=>-10°C  Piti tehdä alussa pieni ketunlenkki mutta oli automaattiohjaus päällä. Tein sen lisälenkin sitten Äijälänrannassa. "Eksyin" polullekkin joka oli paikoin melkoisen muhkuraista. Pahimmat kohdat kävelin säästeekseni akillesta. Viimeinen kilsa sitten oli melkoisen raskas. Kun kävelin jussinparran mäen, niin olihan vaikea alkaa uudelleen juoksemaan. No, pitkä lenkki täytti tehtävänsä :-)

Viikkoon juoksua 91km(5p).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti