maanantai 7. joulukuuta 2020

Vko 50 (7-13.12)

 Ma

Palauttava 8km

-1.6°C  Olipas mukavaa kun oli kuivaa. Paikoin löytyi vielä jäätiköitä mutta pääosin oli hyvä ja sula alusta. Sykkeetkin oli ihan kohtaiset eli siis laskusuunnassa. Juoksu tuntui oikeastaan hyvälle ja juoksu oli hieman epäilyttävänkin kevyttä. Kutonen oli ohjelmassa mutta lipsahti kasi :-)


Ti

a. Herättely 3,7km

-3.6°C  Piti hölkätä vitonen mutta alkoi vessa kutsumaan. Takin alla talvitrikoot henkseleillä, joten ei viitsinyt riisua paitasilleen pusikossa. No, melkein ehdin puhtain housuin kotiin.

i. 12,7km: 2km + 8km + 2,7km

-2.7°C  Olen joskus ennenkin juossut melkein saman alamäkireitin reippaana. Silloin muistaakseni juoksin sataman perille. Nyt tein uukkarin kompanssin kiertäen. Periaatteessa piti olla myötätuulta Keljosta satamaan mutta kun käännyin takaisinpäin, niin en huomannut vastatuulta. Vauhti tuntui taas äkistään kovalle vaikka vauhti oli entisaikojen normilenkkivauhtia. Ei se pahalle tuntunut mutta lopussa hengitys teki töitä. 310XT oli taskussa tallentamassa sykettä mutta tumpuloin sen kanssa reippaalle lähtiessä. Ei nähtävästi käynnistynyt uudelleen tai sitten alkuverkan jälkeen ei pysähtynyt ja pysäytin lähtiessä. Niin tai näin, sain talteen vain veryttelyjen sykkeet.


Ke

Palauttava 9km

-2.4°C Meinasin jo jättää lenkin väiliin. Tuli sitten kuitenkin lähdettyä. Lähtiessä satoi lunta muttei sitä tullut kuin senverran että maa tuli valkoiseksi. Juoksu kulki ihan kohtalaisesti. Ainoastaan ihan lopussa tuntui eilinen reipastelu. Oli pitkästä aikaa polvi lupion yläpuolelta kipeä. Yleensä se vain silloin kun on ollut taukoa tekemisestä. Nyt se kipu tuli aaltoina ja välillä taisi mennä hieman linkkaamiseksikin.


To

TV Kevyt 13,9km

-3.3°C  Lähdin valoisan aikaan jotta pääsi tuosta köhniöjärven polkua. Laajavuoren kuntorata oli paikoin aivan jäätiköllä. Ihan reunoja pitkin pääsi kuiten kiertämään. Juoksu kulki yllättävän hyvin ja vauhtikin oli minulle hyvää näin kevyeksi lenkiksi. Sykket ihan ok. Eilinen polvikipu oli poissa. Muutoin vanha polvikipu vaivasi koko päivän. Loppulenkistä suojatiellä keuruuntien rampissa meinasin jäädä auton alle.


Pe

a. Aamuherättely 5km

-5.7°C  Väsytti senverran ettei jaksanut lähteä suoraan sängystä. Kahvin ja parin ruisleivä jälkeen oli jo paljon virkeämpi. Normi aamulenkki kulku.

i. 11,5km: 4km + MJ 5x550m +2km

-6.2°C  Meni lähtö hieman myöhäiseksi kun piti katsoa mäkihyppyä. Juoksin yhden enemmän kuin viikko sitten. Taisi olla kaikki vedot nopeampia mutta nyt oli sivutuuli kun viimeksi oli vastatuuli. Pyörätien reunassa oli sopivasti hiekaton alue joten oli hyvä juosta. Saattoipa olla toinen ja viimeinen kerta tälle vuodelle. Jos nyt sattuu tulemaan sellaisia kelejä että tie on sula, niin ehkä sitten...

La

Palauttava 6km

-2.6°C Oikeastaan ohjelmassa oli kasi mutta liukkauden ja väsymyksen takia jäi kutoseen. Nike:n kuviottomat kengät oli ehkä väärä rengasvalinta. Lunta oli tullut senverran että hiekasta lumen alla ei ollut apua. Saucony:n kuviolliset nastakengät olisi saattanut pitää paremmin.


Su

TV "Kevyt" 23km

-4.4°C  Tällainen tuntuma on yleensä kolmen kovan viikon jälkeen viimeisellä pitkällä lenkillä. Rasitus kumuloiti siten että viikko sitten sunnuntain lenkki ei mennyt enää kevyen puolelle ja sitten ensimmäisen kerran kaksi kehittävää harjoitusta viikkoon. 
Ennen lähtöä ruuvasin kinvaroihin 4 lisänastaa per kenkä. Kolme joutui laittamaan pohkan pehmeään ja yksi kovaan kolmioon. Hieman arvelutti että pysyykö pehmeään kumiin laitetut nastat mutta kyllä ne pysyi. Keljossa joutui hieman linkkaamaan alamäessä mutta muutoin normaalit polvivaivat. Viimeisellä kolmella kilsalla kävelin suosiolla kolme pahinta mäkeä. 

Viikkoon liikuntaa 9h 5min josta juoksua 93,5km.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti