maanantai 21. joulukuuta 2020

Vko 52 (21.12-27.12)

 Ma

TV Kevyt 8,4km

+1.0°C  Vaikka eilisen jälkeen polvi olikin hieman heikossa hapessa, niin tänään juostessa ei haitannut normaalia enempää. Oikeastaan juoksu oli rentoa ja helpon tuntuista. No, vasen takareisi hieman jäpitti muttei haitannut juoksua.


Ti

a. Aamulenkki 6km

+3,4°C  Tänään taas huomasi että jos juoksu tuntuu liian hyvälle niin totuus kyllä tulee myöhemmin ilmi...eli eilen ei ollut vielä palautunut toissapäivän lenkistä. Siksi se juoksu tuntui helpolle. Tänä aamuna palautuminen taasen oli jo käynnissä tai on jo palautunut...illalla sen näkee.

i.13km: 2km + 8km + 3km

+2.4°C  Ei tainnut sattua polveen koko lenkin aikana. Tai sitten sitä ei enää huomioi☺ Reipaan puolessavälissä kävi jo mielessä että jätän kutoseen jo siltä tuntuu. Jyväjärven rantaan tullessa keskivauhti oli kuitenkin samaa kuin edellisenä kertana pari viikkoa sitten. Päätin siis juosta loppuun jos vauhti ei laske. Ei laskenut. Ei se juoksu kuitenkaan kovin freesiä ollut. Kolmas viikko alkaa jo painamaan. Sattaa jäädä viikon ainoaksi tehoharjoitukseksi jos sääennusteet pitää paikkaansa. Vedän loppuviikon ehkä samalla taktiikalla kuin viimeviikolla eli lenkit lyhkäisenä mutta toistoja enemmän. Katellaan nyt kuitenkin kelejä.

En kauhesti seuraa noita sykealueita, mutta alue kakkonen näyttää olevan asetettu lukemiin 130-145, Z3= 145-160 ja Z4= 160-175

Ke

a. Aamulenkki 6km

0.2°C  Ei oikein aamulla nukuttanut, niin lähdin lenkille. Garminin uniseurannan mukaan syvää unta oli "riittävästi". Taisi sitten olla aamuyö sitä levotonta unta. Syvän unen osuus on lisääntynyt nyt kun on päässyt juoksemaan säännöllisesti. Juoksu oli hidasta mutta niin sai ollakkin. Eilinen painoi ja palautuminen oli käynnissä. Kolmosen jälkeen keskiselkäjumi paheni.

i. TV Kevyt 9,4km

-0,7°C  Vaikka ilma olikin pakkasen puolella lumi(5cm) oli silti kosteaa. Tosin alhaalla ei ollut niin paljon mutta se sitten oli paikoin loskaa. Juoksu paremman tuntuista kuin aamulla.

Tänään oli testissä kiinasta tilaamani juoksu-/hiihto-/pyöräilylasit keltaisilla linsseillä ja vahvuuksilla. Olen jo pitkään etsinyt tällaisia keltalinssisiä laseja. Nämä tuntuu ihan tukeville metallisine kehyksineen. Sattui vaan pieni moka heti paketin avattuani. Katsoin että linssiä kiertävä nauha on poikki yläreunasta. Sehän ei mitään haittaa ja turha siitä on alkaa kiinaan reklamoimaan, ei ne nyt niin kalliit olleet. Laitoin varmuuden vuoksi alareunaan tipan pikaliimaa varmistamaan linssin pysyvyyden. Tunnin parin päästä aloin pyyhkimään säämiskäliinalla linssejä puhtaaksi sormenjäljistä mutta eihän se pikaliima ollutkaan kuivanut kun ei liima ollut suljetussa tilassa. Liimaa levisi hieman toiseen linssiin ja arvanne voinee että hiemat vitutti. Eihän sitä liimaa saa enää pois muovilinsseistä. No, tänään tuli kuitenkin todistettua että ei se haittaa, eikä sitä oikeastaan huomaakkaan ulkoilmassa kun ei tarvitse katsetta kohdistaa mihinkään kovin tarkkaa, eli kelpaa käyttöön "pienestä" mokasta huolimatta. Senkin huomasi ettei kosteus/pisarat linssissä ei häiritse niin paljon kuin tavallisissa silmälaseissa.

Lasit ilman liimaa 😂

To

a. Aamulenkki 6km

+0.1°C  Hyvä pito kostealla lumella ja kaikki pyörätiet aurattu. Ylämäet raskaita. 

i. TV Kevyt 10km

+0.1°C  Puolet lenkistä oli hyvä juosta valkoisella lumella. Toinen puoli taas oli loskapaskaa missä ei pitänyt yhtään. Jos tästä päivästä jotain hyvää pitää hakea niin sain polkupyörään uuden lamppuosan. Saapi nähdä vedänkö loppuviikon ohjelman mukaisesti...


Pe

TV Kevyt 10km

-1.3°C  Kuivempaa kuin eilen. Kelissä ei mitään vikaa, miehessä ainoastaan. Meinasin jo jättää kasiin mutta kun mäkivetomäki näytti olevan sula, niin kiersin kirkon kautta kotiin. Huomenna samalainen.


La

TV "Kevyt" 24km

Joo, ei ollut helppoa eikä tossukaan pitänyt kuin paikoin. Ennen lenkki asennouduin että jos on raskasta niin kymmpi, jos taas kulkee edes normaalisti niin kaksi. Meni sitten reilusti pidemmäksi kun juoksin Teroa vastaan kun hän lopetteli vetoharjoitustaan. Huomenna juoksen vain viikkokilsat täyteen ja sitten alkaa kevyt jakso.


Su

TV Kevyt 12km

-1.2°C  Kutonenkin olisi riittänyt tälle päivälle mutta kun juoksu tuntui hyvälle ja tossu piti niin mikä ettei vähän pitempi. Meinasin odotella lumisateen loppumista mutta valoisalla on mukavampi juosta. Polvi kipuili alkumatkasta asettuen sitten loppua kohden. Eilen sitä oikein särki loppumatkasta mutta tää on tätä.

Viikkoon juoksua 106km ja keskimääräinen lenkin pituus 10,6km. Raskasta oli puolestaviikosta lauantaihin, mutta välillä pitää ollakkin. Huomenna ohjelman mukaan lepo(?).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti