sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

I Pääsiäissunnuntai 24.04 Pitkä pyörälenkki

Aamupala jäi väliin ja tuli vedettyä lounas heti aamusta. Energiaa nääs :) Hyvinhän tuo lihainen wokkipata upposi aamukahvin kanssa.
Heti yhdeksän jälkeen baanalle auringon paistaessa ja lämpätilan ollessa vielä reilusti alle kymmenen. Varusteena kompressiosukat, polviin ulottuvat pyöräilyhousut, korkekauluksinen aluspaita ja tallin ohut kuoritakki, niin ja tietysti kypärä, kun nyt satun omistamaan sellaisen. Lähdin sellaisella fiiliksellä että katsotaan miltä reidet tuntuu perjantaisen lenkin jäljiltä. Kyllähän ne oli hieman jäykät ja väsyneet ainakin Tikkakosken kohdalle asti, mutta kyllä ne siitä pikkuhiljaa suli. Tavoitteena oli että keskivauhti ei saisi mennä yli 25km/h ennen Uuraista, mutta toisin kävi. Vaikka tuntui että tuulee vastaan ja on mäkiä, niin keskivauhti taisi olla 27,5/km/h. Uuraisilta Multialle tie oli minulle ihan uusi tuttavuus. En olettanut sen olevan kovin paha eikä se kai olisikaan ollut ellei olisi koko ajan tuullut vastaan. En ole vielä pahemmin käyttänyt kippurasarvien alaotetta mutta nyt joutui jo käyttämään. Ennen Multiaa olin pitänyt pari pientä jaloittelutaukoa nauttien nestettä ja välipalakeksiä. Takalisto nimittäin ilmoitti että jaloittele ;) Pikkasen ennen Multian risteystä pidin expemporee tauon P-paikalla. Nappailin muutaman kuvan joesta ja järvimaisemasta ja otin nestettä. Siinä tallustellesani huomasin tien toisella puolella vähän matkan päässä jonkin kyltin jota menin sitten ihmettelemään. Siellähän oli Uitamonkosken myllymuseo, jos tosin en ollut koskaan kuullutkaan. Kannatti pysähtyä :)
Mutia-Petäjävesi oli jo ennestään tuttu, tosin autolla. Olin jo vuosia sitten haaveillut joskus pyöräileväni sillä tiellä. Tuuli oli edelleen sivuvastainen ja mentiin edelleen alaotteetta. Vauhti tosin parani aivan selvästi. P-vedelle oli risteyksestä matkaa 28km ja ajattelin ajaa suoraan Jyväskylään ilman välitankkausta ja pysähdystä. Takalisto, vatsa ja etureidet oli kuitenkin toista mieltä :) Kyläsepässä otin tuhtin reissumiesleivän ja oluen. Oli nimittäin jo omat nesteet loppuneet ja arvelin pääseväni kotiin vaikka keppanan juonkin ;) Juoksulenkilähän tuollainen ei tulisi kyseeseenkään mutta pyöräily on siitä kiitollisempaa että voi syödä ja juoda melkeimpä mitä vaan, kohtuuden rajoissa... Kuohulla tein vielä yhden varikkokäynnin vanhan hiihtokaverin luona. Siinä varmaan vierähti puolikin tuntia järvimaiseman ääressä keinussa istuessa ja jutustellessa. Siitä vielä 15km:n tykitys kotiin ja ympyrä oli täyttynyt.

Tehollista aikaa kului 4h 35min kokonaisajan ollessa 6h 20min. Keskivauhti teholliselle ajalle oli 28,3km/h eli parasta tähän mennessä, en tosin olisi päässyt tuohon vauhtiin ilman taukoja, mutta mitä sitten :) Matkaa reissulle tuli tasan 130km, eli pisin pyöräilemäni matka koskaan.

                              Reitti:
                             Ei vielä tästä risteyksestä vaikka mietenkin jo pari kertaa
                               Railoja sai pitää silmällä....

                               Ihana suora...vastatuuli ja suoran päässä mäki.
                             Levähdysalue
                             Varmasti kesällä hieno paikka! Eikä nytkään paha.

 Tästä 50m suoraan ja vasemmalle lähti kärrytie toiselle myllylle. Siellä en tosin käynyt...vielä.













3 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttava reenilenkki. Hyviä kuviakin olet saanut. Keuruun / Jyväskylän entisenä asukkina ja maanmittaustoimistossa joskus kesätöissä olleena nuo lenkit on mulle aika tuttuja. Muistoja tulee mieleen.

    VastaaPoista
  2. Kohtuullinen pääsiäislenkki... Pyörämieshän susta tuli kertalaakista.

    VastaaPoista
  3. ;)

    Tähän jää pian koukkuun. Pitäisi alkaa vetämään säännöllisesti ihan peruslenkkiä, mutta kun peruslenkkikin kestää sen pari tuntia :(
    Toivotaan että viikon päästä uudessa toimipisteessä suihkukuviot selviää ja pääsee taas säännöllisen treenin pariin, oli se sitten juoksua tahi pyöräilyä.
    Tänään meni useampi tunti pyörän/pyörien putsauksessa mutta mikäs se kauniissa kelissä. Tarkoitus oli vaan käydä testaamassa "juoksujalkaa".

    Katselinkin muuten ennen pettuvettä että ruosteinen vihereä ooppeli tuli vastaan. En nähnyt sisään, mutta tuli mieleen että saattaapi Muta olla menossa pojoanmaalle.

    Juoksijoilla on muuten (suomessa) opittavaa pyöräilijöiltä. Juoksijat ei tervehdi toisiaan :)

    Kävin siis melkein Antin reviirillä :) En kuitenkaan ihan. Olisihan minunkin nuo maastot muistaa kun intin aikaan hiihtovalmennettavissa samoilin noita samoja "korpia". Mäkiähän siellä on!

    VastaaPoista