maanantai 23. helmikuuta 2009

Ma 23.02 Loma ja hiihtokauden avaus

Perjantai iltana reppu selässä kevyt 11km. Sain kuitenkin rempastua lenkin vaikka takki olikin henkisesti aika tyhjä.
Lauantaina eka kerran suksilla Ladun majan kympin muodossa.. Hiihtoa noin 12km. Kyllä sitä lunta onkin vähän... Katsoin harjoituspäiväkirjasta että viime talvena kävin vain kerran hiihtolenkillä!
Eilen meninmme Peurunkaan uimaan ja syömään. Sain hullun ajatuksen että voisin hiihtää sinne. Yritin katsoa netistä että onko yhdysladut auki. Netin mukaan ei. Rohkea rokan syö ;) Pikainen voitelu suksiin ja klo 10:30 baanalle. Olin joskus nähnyt että meiltä Könkkölään päin olisi suksilla hiihdetty latu. Paskat siellä mitään latua ollut. Vanhasta muistista vanhaa latureittiä polkuja ja välillä umpihankea pitkin Laajavuoreen. Olihan siinä matkalla mielenkiintoisia laskuja umpihangessa/risukossa ;) Killeriltä sitten jo löytyi koneella tehty latu. Laajavuoren laduilla sain Timo Y:ltä hyviä neuvoa yhdysladun reiteistä. Linjan suoralta Tuomiojärvelle oli tehty isolla koneella pohjat(hurja lasku järven jäälle). Tuomiojärven ympäri oli ajettu koneella latu, mutta oikaisin "tuiskussa"/umpihangessa järven poikki Tuiojärven uimaranna paikkeille. Parin kyselyn ja etsiskelyn jälkeen löysin kohdan josta pääsin moottoritien ali Palokkajärvelle. Sieltä löytyi latu mutta poikittainen tuuli oli tuiskuttanut sen melkein umpeen. Suuntasin Palokkajärven uimarannan kohdalle mistä olisi pitänyt löytyä jatkoyhteys Ampujien majalle. Harhailin jo melkein Lohikosken keskustassa, kunnes pääsin taas kysymaaän neuvoa. Yksi hiihtäjä olikin menossa kohti Ampujien majaa jota seuraamalla pääsin oikealle reitille. Ampujien majalla pidin kahvi-munkki tauon ja jutustelin yhden vanhemman patun kanssa ampumahiihdosta jota samalla tuli suorana lähetyksenä TV:stä. Naukkailin myös termarista malto-mehu sekoitusta ensimmäisen kerran. Ennen matkan jatkamista soitin vielä kotiin ja varmistin Peurunkaan saapumis ajan. Takana oli 2h tehollista ja edessä oli kartan mukaan vielä 20km. Tästä alkoi se varsinainen hiihtonautinto! Ladut oli leveitä, perinteinen(2x) ja luitelubaana vierekkäin ja ladut viimeisen päälle kunnossa. Pientä kipuilua toisessa lähentäjässä mutta muuten kaikki ok. Kädetkin alkoi pikkuhiljaa tottua rasitukseen ja vuorotahti sujui jo ihan mallikkaasti, ei tosin ihan vanhaan malliin ;) Tässä vaiheessa huomio kiintyi hiihtäjien keski-ikään. Sitä alkoi tuntemaan jo itsensä nuoreksi siinä porukassa ;) Perille pääsin ajassa 3h 41min keskisykkeen ollessa 139 ! Olo oli väsynyt, mutta onnellinen ;) Energiat riitti hyvin ja nestettäkin jäi vielä yksi termarillinen. Peurungassa ensimmäisenä katsomaan entisen kovanluokian 800m:n juoksijan Kinnusen Raimon kanssa miesten yhdistelmäkilpailun loppuratkaisut ja sitten saunaan, uimaan ja vesihierontaan. Lopuksi vielä pitkä höyrysaunonta, kuuma suihku ja pari kertaa kylmäaltaaseen +vielä kerran sauna. Sitten oli vuorossa tarjouspakettiin(uinti+ruoka 13,5e) kuuluva lounas seisovasta pöydästä, tosin ennen sitä ehdin nauttia yhden ansaitun kylmän Sandelssin ;)
Kyllä tuo hiihtäminen vaan on kivaa puuhaa kun ei tarvitse kiertää pururadalla mitään pikkulenkkiä. Jos tässä vaan innostuu ja ehtii hiihtää riittävästi, niin voisi ottaa tähtäimeen Ähtärin viisikymppisen perinteisellä tyylillä. Se tosin taitaa tulla aika nopeasti...

7 kommenttia:

  1. Kun Keuruu-Multia laturetken vapaa peruttiin niin olin suunnitellut hiihtäväni ensi lauantaina aamusta Jyväskylästä Peurunkaan ja takaisin. Lähdetkö mukaan? En ole vielä päättänyt mistä starttaan, mutta alustavasti Hiihtomaasta.

    Lauantaina hiihdin n.40km Puijon (jää)laturetken. Eka kertaa järjestettiin, joten systeemit niin ja näin ja suurin osa matkasta hiihdettiin jäällä (=erityisen tylsää ja puuduttavaa). Oishan Puijon latuverkostoakin voinut hyödyntää, mutta ei näköjään :(

    VastaaPoista
  2. Aiotko Peurunkaan vapaalla tyylillä? Itse kyllä aion keskittyä, sen minkä ehdin, perinteiseen tyyliin. Palvelee paremmin juoksuakin. Minua hieman kyseltiin sinne Keuruu-Multiallekkin. Jos lähdet pertsalla viikonloppuna, niin voisin ajatella lähteväni mukaan.

    VastaaPoista
  3. Ei mulla ole pertsan välineitä, enkä kyllä osaa tekniikkaa, joten luistellen mennään.

    VastaaPoista
  4. Voisin tunkea vapaalla peesiin.

    AS

    VastaaPoista
  5. Hyvä hyvä. Soitellaan loppuviikosta tarkemmin. Kukonlaulun aikaan ei kykene starttamaan kun pe-iltana pitäis kyetä Lutakkoon keikalle. Toisaalta ajoissa pitää startata että ehtii takaisin kotiin, kun on vieraita tulossa... sääennuste on ainakin vielä mainio.

    Hmm... tuli mieleen, että jos vain AS lähtee niin kannattaisiko startata Vaajakosken kentältä?

    Eikös se Jarppakin voi nyt lähteä joukon jatkeeksi? Mites Teemu tai muut kuohulaiset?

    Mammuttimarssi olis tänä vuonna 23.-25.10. Löytyykö kaveria? :D Hazorilla ilm. muita suunnitelmia...

    VastaaPoista
  6. Ai niin Hazor ehdotti, että kannattaa mennä bussilla Suolahteen ja hiihtää sieltä kotiin niin ei tartte hiihdellä eestaas... onnistuiskohan?

    VastaaPoista
  7. Taisin lupailla liikoja. Ei ole viime viikon flunssa vielä täysin luovuttanut. Kävin juuri Päijänteen jäällä reilun tunnin hiihtelemässä ja nyt ei meinaa yskimisestä tulla loppua. Idea pitkästä yhteishiihtolenkistä on kuitenkin kannatettava. Vielä tänä keväänä...

    VastaaPoista