keskiviikko 31. lokakuuta 2018

a. Palauttava 6,3km / i. TV Kevyt 10km

a. +1,3°C
Olisi ollut kotalammen kierto paikoillaan, mutta en viitsinyt lähteä katsomaan missä kunnossa se kuntorata on. Viimeinen mäki oli raskas. Vauhti oli mitä oli, mutta aamulenkeillä ei väliä mitä se vauhti on. Ne on joko palauttavia tai valmistavia harjoituksia.
Oli luvattu sadetta, mutta ilmassa oli vain pieni tihku joka kasteli silmälasien pinnat.

Laitoin huvikseni kaksi mittaria ranteeseen. Nykyinen 920XT ja vanha 310XT. Käynnistys ja lopetus ei ollut ihan samaan aikaan, mutta minua kiinnosti lähinnä nuo korkeus lukemat. Tässä kuvakaappauksia:
310XT(kork.korj. ei käytössä) ja 920XT vertailu

310XT korkeuskorjaukset ei käytössä
310XT korkeuskorjaukset käytössä
920XT Barometrinen korkeuden mittaus


310XT:n aloituskorkeus oli korkeuskorjauksen kanssa 146m ja ilman: aloitus 174m ja lopetus 156. Maastokarttojen mukaan lähtökorkeus on ~160m ja 920XT näytti sen tänään oikein. Aloituskorkeushan tulee GPS:n mukaan ja korkeuserot(920XT) barometrisesti eli ilmanpaineen mukaan. Löysin joskus jostain että 1 millibaarin paine-ero vastaisi 8m korkeudessa, eli kelivaihtelu lenkin aikana vaikuttaa ainakin jotain nousu ja laskumetreihin.

i. +4,5°C
Olipas pimeää ja synkää. Jäätiköt oli suurimmaksi osaksi pois ja pääsi juoksemaan tavallisilla lenkkareilla. Hyvä niin. Saugonissa on tosi ohkainen "kieli" ja jos ylimmäinen nauharivi on hiukankin liian kireällä, niin jalkapöytä tulee kipeäksi. On niissä kantakin hieman ohkaisempi, kuin mihin on tottunut. hiekkapohjaiset alustat oli melko märkiä. Ehti näköjään routa jo hieman iskeä maahan ja nyt satanut vesi ei imeydykkään maahan ihan heti. Mäet menin hyvin rauhallisesti. Laajavuoressa näytti tulevan hidas kilsa kun joutui seikkailemaan pimeässä.

Paljastetaan nyt sitten edellisen kolmen vuoden kuukausi kilsat: 
Kun sieltä puuttuu kuukausia välistä, niin silloin ei ole ollut jalkalenkkiä.

Eli vajaa 1,4km/päivä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti