maanantai 27. marraskuuta 2023

Vko 48/23

Ma

i. TV Kevyt 12,5km  ks.134  5,23/km

-14,4°C Pohjoistuuli 5m/s. Aika hyvin pystyi väistelemään vastatuuliosuudet. Laitoin varmuuden vuoksi hieman enemmän päälle kuin eilen. Ihan hyvä niin. Juoksu kulki yllättävän kevyesti. Joskun näinkin pitkän lenkin jälkeen :-) Eilen illalla särki takareittä koko illan. Ei tarvinnut kuitenkaan ottaa särkylääkettä yöksi. Tänään lenkillä sitten ei minkäänlaisia kiputuntemuksia. Eilen jäi myös ensimmäistä kertaa vähään aikaan laittamatta kylmää akillekseen. Ei pitäisi tulla tällaisia unohduksia sillä ei se ole kunnossa vaikka juostessa ei satukkaan.


Ti

a. Aamuhölkkä 7km  ks.134  5,44/km

-6,9°C Pohjoistuuli 3m/s. Ei ollut niin helppoa kuin eilen. Reidet väsyneet. K-mäestä Köhniön radalle oli pyörätie auraamatta ja lunta oli 8-10cm. Köhniöllä pääsi juoksemaan ajouralla ja muualla oli pääosin aurattu....mitä nyt ajoradalta puskettiin ajetullle pyörätielle. Ei kivaa.

i. TV Kevyt 12km  ks.131  5,32/km

-4,3°C  Ainoastaan lähempänä keskustaa pääväylillä oli hyvä juosta kun lumi oli polkiintunut ja kengän kuvio piti. Muualla ihan perseestä, varsinkin kun oli jo pakkasten aikana tottunut pitävään alustaan. 


Ke

a. Aamuhölkkä 7km  ks.135  5,42/km

-4,2°C Tänään hieman poikkeava aamulenkkireitti. Seurailin aurattuja teitä ja kävin Bub Kierteen paikkeilla kääntymässä. Menomatkalla oli paikoin auraamatta mutta paluumatkalla oli jo kaikki aurattu vaikkakin Savelankatu hieman heikosti. Eipä tuo ollut vieläkään kivaa mutta sain päähäni että tälle kuulle pitää saada tasalukukilsat... vaikka ne tuleekin olemaan heikoimmat sitten toukokuun...ehkäpä siksi juuri.

i. TV Kevyt 14km  ks.130  5,22/km

-4,3°C  Kyllä tämä lipsuttelu käy lihaksiston päälle. Sykkeet ei nouse mutta lihakset kuormittuu. Onneksi tulee taas pakkaset. Lunta saisi tulla siten että kerralla kunnolla(30cm) ja sitten ei hiutalettakaan että lumipinta kovettuisi jossa nastakin pitäisi. Ainahan sitä saa toivoa. Tästä vuodatuksesta voi varmaankin todeta että ei ollut taaskaan lenkillä kivaa. Tuosta lumella juoksusta tulee mieleen Pentti "Pena" V. kun oltiin 90-luvulla(?) kuohun (Leppäveden kierros 24..26km) yhteislenkillä. Vanhalla vaajakosken tiellä oli parisen senttiä uutta lunta ja Pena otti pienen kiihdytyksen. Lumeen jäi tasainen kengän jälki eli ei yhtää kuopaisua. Itsellä taas kuopi jo normivauhdissa. Eli kaikille ei liukkaus vaikuta samalla tavalla.


To

a. Aamuhölkkä 7km  ks.139  5,24/km

-4,9°C Kilsan(5,51) jälkeen pikkasen terävöitin juoksua. En edes yrittänyt ja enkä olisi helposti päässytkään TV(PK2) vauhtiin kun oli sen verran väsymystä ja jäykkyyttä kropassa. 

i. TV 12,9km +CD 0,7km  ks.148  4,53/km

-6,3°C  No, tulihan käytyä tekemässä kk kilsat täyteen. Oikeastaan keliin ja fiilikseen nähden meni ihan yllättävänkin hyvin. Uutta lunta oli 1-2cm auratun tien pinnalla eli ei nasta purrut :-) Ruokkeentien kääntöpaikalta takasinpäin tullessa pääsi juoksemaan vähän matkaa ajoradalla missä nasta puri. Välillä vaan piti väistää autoja lumisellen pyörätielle. Raviradan kohdilla Ravitien jälkeen hyppäsin taas ajoradalle. Tie oli jäässä mutta nasta puri. Samoin suurimman osan Erämiehenkadusta pystyi juoksemaan ajoradalla mutta aikamoista pomppimista se oli...tielle, pois tielle, pois. Reitti oli täysin sama kuin viime viikolla ja nyt oli vauhti 10s/km hitaanpaa ja syke 9 pykälää alhaisempi eli tämän verran keli vaikutti.


Pe

a. Aamuhölkkä 7km  ks.128  5,40/km

-8,1°C  Kevyt lumisade joka oli välillä jäätävää tihkua jäätäen silmälasien pinnat. Ei painanut vielä eilinen lenkki. Iltalenkillä, joka on vielä auki, varmaankin jo painaa enemmän. Ei vaadi montakaan astette enemmän pakkasta kun lumi alkaa jo pitämään. Esimerkiksi tänään oli jo parempi pito samalla irtolumimäärällä kuin alkuviikosta. Sukset olisi melkein valmiit hiihtoa varten. Kerros tai pari vielä pitovoidetta. Parvekkeen laattalattia on suojattu siklauksia varten. Juoksin aamulla Kotalammen kautta tsekkaamassa latutilanteen. Itse Kotalammen lenkillä möyhii metsäkone joten ainakin osittain se on pois pelistä. Soidenlammelle päin lähti mäkeen koneella ajettu matala latu joka olisi jotenkuten hiihdettävissä niiltä osin kun on latu ja vapaan ankkatyyliä hiihtävät ei ole pilanneet sitä. Olen vuosia ihmetellyt näitä vapaan hiihtäjiä jotka hiihtävät perinteisen ladun päällä vaikka toisessa reunassa olisi tilaa vaikka kuinka paljon. Joko ne on aivotoiminnaltaan alikehittyneitä tai sitten ne tekevät sen tahallaa. Joo, en ole siis vielä päättänyt menenkö hiihtämään vai juoksemaan. 

i. TV Kevyt 10km  ks.131  5,18/km

-8,7°C  Tiet aurattu tossu piti ja ilma oli raikas :-) Vielä kun odotettua lihasväsymystä ei ollut niin nyt oli ilo juosta. Ei siis samanlaista "pakkopullaa" kuin keskiviikkona. Joo, en siis lähtenyt hiihtämään enkä varmaankaan käy viikonloppunakaan. En tiedä onko vielä viikonlopputungosta mutta juostaan nyt kun tossu pitää. 


La

a. Aamuhölkkä 7km  ks.131  5,37/km

-11°C  Sentti kaks uutta lunta. Olin lähdössä ja en ollut lähdössä mutta loppujen lopuksi kävin sittenkin. Ehtipä kahvi tippua rauhassa. Sen verran oli jäykkää että kaksi ensimmäistä kilsaa melkein kuuteen minuuttiin. Yleensä en käske kroppaa aamulenkeillä mutta tänään tulin alamäet normaalia reippaammin .... siis alun kakkosen jälkeen.

i. TV Kevyt 12km  ks.131  5,26/km

-11,8°C  Kylmä viima, Alussa oli hieman kylmä reisille mutta lämpeni nopeasti. Luulin että jalassa oli lämpöisemmät talvijuoksuhousut mutta ei ne sille tuntuneet. Pitänee huomenna laittaa taas katkaistut tek.alusasun housut alle. Yllättävän hidasta juoksuvauhtia. Ei se tuntunut edes raskaalle. No, eipä sillä väliä. Pääasia että tossu piti hyvin.


ip. TV Kevyt 25,5km  ks.132  5,38/km

-10°C  Muutenhan tämä päivä onkin mennyt penkkiurheilun parissa. Ampumahiihdot piti kyllä jättää väliin että pääsi lähtemään valoisan aikaan. Aika nopeasti se kyllä alkoi hämärtää. Juoksu ei ollut kovin raskasta mutta hidasta se oli. Tottahan toki lopussa alkoi jo tuntumaan jaloissa. Lutakon rannassa tuli omituinen tunne vasempaan sääreen. Ulkosyrjässä oli tunne kuin sinne olisi annettu sähköä. Eipä ole koskaan ollur tällaista. Alban paikkeilla se häipyi mutta palasi hetkeksi Keljonkadulla. Taisi vaan olla joku hermo pinteessä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti