maanantai 20. marraskuuta 2023

Vko 47/23

Ma

i. TV Kevyt 10km  ks.138  5,24/km

-2,3°C Ei ollutkaan liposta mitä pelkäsin. Vähän kolotti lähtiessä joka paikasta.  Kyllä se siitä kun vähän lämpeni. Akilles tuntui kävellessä mutta ei se juoksulenkillä vaivannut. 


Ti

a. Aamuhölkkä 7km  ks.133  5,32/km

-3,9°C Polvia kolotti. Auramies oli aurannut Erämiehenkadulla suola/hiekka/lumi mössön pyörätielle. Siinä mössössä ei pystynyt juoksemaan mutta aika hyvin sai väisteltyä. Nyt oli alhaiset sykkeet mutta olo oli sellainen että olisi voinut olla korkeammatkin.


Ihan kohtalainen tossupito. Joku muu kuin adidas olisi toki voinut pitää paremmin. Sykkeet näyttäisi olevan jotakuinkin linjassa esim viime torstain kiihtyvän sykkeisiin/vauhtiin. Olihan se elimmistö vähän ihmeissään kun en yleensä tee aamuisin vauhdikkaampaa.

Eilen oli iltalenkki suunnitelmissa sauvarinneharjoitus pitkillä verkoilla. Latasin otsalampunkin jo valmiiksi. Vähän ennen lenkkivaatteiden pukemista alkoi kuitenkin tympimään koko lenkki. Ajattelin että ei väkisin. Vähän myöhemmin mietin jo että jos kuitenkin tekisin vähän vauhdikkaamman juoksulenkin ennen lenkkisaunaa. Jätin sitten senkin väliin mutta en saunaa :-) Ehkäpä siinä tuli todistettua itselle että ei ole pakko lähteä jos ei huvita.

i. TV 12km  (+ CD 3km) ks.156  4,39/km

-4,5°C Ihan kohtuullinen pito talvikeliksi. Liukkain tie moottoritien vierustalla oli paljolti alamäkeä
joten se auttoi tilannetta. Vaikka olikin alamäki- ja myötätuuli voittoinen reitti niin siitä huolimatta hyvä treeni. Kokanaisuudessaan tehokas päivä. Huomenna voi ihan huoletta ottaa kevyesti. Aamulla olisi hyvä käydä hölkkäämässä että palautuminen lähtee käyntiin. En kuitenkaan lähde jos on hirveän pöpperöinen keli...eli aura-auto ei ole ollut liikenteessä tai sitten se on ollut todella aikaisin. Kympin kohdilla alkoi tuntumaan takareidessä ja se jatkui loppuveryttelyssäkin. En ole kuitenkaan siitä huolissani. 


To

a. Aamuhölkkä 6,5km  ks.138  5,30/km

-0,5°C Paikoin hieman liposta. Paikoin myös ihan ok pito. Varsinkin jos aura oli ottanut pohjia myöten tai lumi oli kosteaa. Tuntuihan se eilinen jaloissa. Ensimmäinen ylämäki tonni oli kuuden vauhtia mutta paranihan se siitä. Ei sitten tullutn lunta niin paljon kuin lupasi. Olisko tullut nelisen senttiä kun piti tulla melkein kymmenen. 

i. TV Kevyt 10km  ks.135  5,22/km

-0,4°C Lumi pääosin nihkeää. Siellä missä se oli pakkasen puolella oli vähän liukasta. Eipä tuosta lenkistä jäänyt paljon sanomista. Palauttava kymppi.


Pe

a. Aamuhölkkä 7km  ks.135  5,37/km

-5°C Uutta höttölunta 1-4cm paikasta riippuen. Kylmä tuuli. Köhniöllä oli ihan hyvä juosta ajourissa. Laitoin akillesten kustannuksella matalampi kantaiset Saucony:t niitten kuvion takia. Nastoista ei tietenkään ollut apua. Vaikka juoksukeli ei ollut kovin hyvä niin tuntuma ihan kohtuullinen. 

i. TV 12,9km+CD 0,7km  ks.159  4,43/km

-10,8°C Höttölunta, mutta tossu piti kun oli riittävästi pakkasta. Oikeastaan piti tehdä hieman kevyempi
harjoitus kuin keskiviikkona mutta tuli kovempi. Johtunee siitä että nyt alkumatka ei ollut alamäkivoittoista. Jos olisin katsonut mittaria ennen loppua niin olisinhan juossut 13 täyteen mutta eipä sillä ole mitään merkitystä. Kasin kohdilla alkoi tuntumaan keuhkoissa. Ruokkeentien risteyksestä takaisinpäin tullessa onkin kaksi aika tiukkaa mäkeä. Ainakin ne huomaa kun alkaa olla rasitusta jaloissa. Hyvä treeni!  ...ja ei sattunut mihinkään.

La

a. Aamuhölkkä 7km  ks.134  5,40/km

-11,9°C   Olipa hieno juoksukeli. Tossu piti ja tyyntä. Eilinenkään ei vielä painanut jaloissa. Ei ollut päässä olevassa ohjelmasa tälle aamulle aamulenkkiä, mutta on niin tiivis penkkiurheilupäivä että teen ennenmin pari lyhyttä hölkkää, niin ei tarvitse hoppuilla. Kyllähän tällainen palauttaakin paremmin kuin yksi pidenpi iltalenkki.  

i. TV Kevyt 12,5km  ks.135  5,23/km

-15,2°C  Alussa vähän viileää. Jos tästä vielä kylmenee niin pitää jo muuttaa pukeutumista. Juoksu oikeastaan paremman tuntuista kuin mitä mittarilukemista voisi päätellä. Nämä on hienoja kelejä lenkkeillä kun askel narisee ja liikkujia ei paljon.


Su

ip. TV Kevyt 26km  ks.138  5,21/km

-15,6...16,3°C Rukkasten sisällä oli lapaset mutta välillä meinasi olla sormille vilpoista. Yhdellä paidalla kuitenkin vielä pärjäsi. On se merinovilla vaan hyvä materiaali. Ei ollut missään vaiheessa lentoa mutta sellaista perusjuoksua. Lopussa hieman väsy mutta olihan se vuoden pisin lenkki... vajaalla sadalla metrillä, mutta kuitenkin :-) Olisi ehkä kannattanut laittaa takareisien kannalta katkaistut tek.alusasun housut alle, mutta eipä tullut lähtiessä mieleen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti