maanantai 14. elokuuta 2023

Vko 33/23 Elokuun puoliväli, kova 1

Ma

a. Aamuhölkkä 6,3km

+15,7°C Pilvistä. Taidanpa valita tämän Köhniön uimarannan kautta Killerille ja keuruuntietä takaisin lenkin uudeksi aamulenkiksi. Hieman raskaampi mutta yli puolet matkaa rauhallista ja osittain polkua. Juoksutuntuma ihan ok. 

i. TV Kevyt 12km

+22°C Piti ottaa tuohon lenkin loppupuolelle muutama lyhyt ylämäkiveto. Kävelin ihan sen takia Köhniön mäen mutta siinä kävellessä tuli mieleen että eipä taida huvittaakkaan. No, ei se ollut ohjelmassa mutta jo eilen päätin että tänään iltalenkillä olis paras vaihtoehto noille vedoille. Muutoin oli ihan kevyttä menoa niinkuin pitikin.


Ti

a. Aamuhölkkä 6,2km

+16°C Lämmittävä auringonpaiste. Hieman nihkeää eikä kellokaan tykännyt. Sykkeet liian alhaiset. Lyhennän tänään vetojen pituutta sillan pituuden verran. Enempää ei oikein tuolla reitillä voi lyhentää jos haluaa pitää kävelypalautuksen. Se tietää kokonaisvetometreissä kilsan verran joten pitäisi lisätä yksi veto. Pitää yrittää aloittaa varman päälle vauhdilla että jaksaa ottaa sen viidennen vedon.

i. 14,4km: WU + 5 x Korkeakoski ilman siltaa / 2,5min + CD

+23°C Piti käydä menomatkalla Hiposhallin vessassa. Olisin jäänyt halliin jos kaarteet olisi ollut ylhäällä. Ensimmäinen veto liian hiljaa. Toinen jo sinnepäin ja loput ihan ok. Vauhdit ei kuitenkaan parantuneet vaikka vedot lyheni. Saatan jo seuraavalla jaksolla siirtyä radalle. Edellisellä kerralla kokonaisvetomatka 6,4km ja nyt 6,85 eli samoilla haminoilla.


Ke

a. Aamuhölkkä 6,7km ks.123 5,34/km

+17,5...16°C Sade. Ei ehtinyt lämpöön ennen sadetta. Ei se mitään jos olisi ollut tyyni mutta tuulessa paleli käsivarsia. Lopussa kuitenkin ihan hyvä. Sykkeet taas naurettavan alhaiset. Nyt ei tarvinne olla huolissaan kun on kevyt viikko alla...mikä ei tosin oikea kevyt ollut. Juoksutuntuma ihan hyvä, mikä nyt onkin aika normaalia tehoharjoituksen jälkeen. Vauhti sopivan hiljaista.

i. TV Kevyt 8km

+22,2°C Jaloissa painoi silleen sopivasti niinkuin asiaan kuuluu. Kävin hakemassa posnord asiapisteeltä tilaamani maltopussit. En ole ennen tilannut tästä nettikaupasta mutta kun oli niin edullista että päätin kokeilla. Homma toimi ja tilaus tuli luvattua nopeammin. Eihän sitä maltoa juoksuhommissa paljoakaan mene. Hieman enemmän sitä meni hiikhtolenkeillä mutta aika vähän niissäkään. Joskus tulee pitkän lenkin jälkeen otettua kun ruoka ei ole valmista tai sitten se ei maistu heti lenkin jälkeen. Palautuminen pitää kuitenkin saada käyntiin jos vielä seuraavalla viikolla on kova viikko.


To

a. Aamuhölkkä 6,2km ks.129 5,29/km

+16°C Pääosin samalla reitillä kuin eilen aamuna. Hieman oikaisin Köhniöllä Saihkokadun ja
Soidintien kautta jotta sai sopivan mittaisen. Edelleen tuo Keuruuntien edestakas lenkki olisi helpoin mutta jotenkin on kyllästynyt tuohon "aamuruuhkaan". Kellon mukaan meni paremmin kuin eilen aamuna mutta jotenkinkin oli jäykkää...etenkin lihaksiston puolelta pohkeissa ja yläreisissä tuntui jumin tapaista. En ole vieläkään saanut hierottua oikeaa yläreittä 👎

i. TV Kevyt 12km

+18...17°C Lopussa mukavan viileää hihattomalla paidalla. Juoksu oli hyvän tuntuista ja nyt ei ollut yhtään jumia. 


Pe

a. Aamuhölkkä 6,3km ks.127 5,34/km

+12°C Nyt oli jo mukavan viileää. Oikeastaan Köhniön notkossa tuntui jo sormissakin. Alku oli jäykkää ja aika hitaasti kroppa heräsi. Kokonaisuutenakin heikonpi aamulenkki kuin eilen. Tuntumat vaihtelee, se on normaalia. 

i. 15,2km: WU + Reipas 8km + CD

+17°C Aurinko alkoi paistamaan ennen reipasta joten otin hihattomankin poies. Ei oikein ole tullut kehitystä tässä reippaan lenkeissä. Tiedän että välillä se tuloskehitys junnaa paikollaan ja se kehitys voi tapahtua hypähtäen. Mietityttää kuitenkin että pitäisikö tuota tiistain vetoharjoitusta vieläkin muuttaa jotta saisi hieman enemmän vauhtireserviä. Vetojen ja reippaan kilsavauhdeissa ei ole eroa kuin 10-12s/km. Toinen juttu on mitä Jaakonkin kanssa puhuttiin lenkillä että jos pudottaisi viikkokilsoja niin voisi tehdä kovemmat harjoitukset hieman palautuneenpana. Näinhän se voisi olla mutta ei oikein sovi minun tyyliin. Tämä systeemi millä teen on kuitenkin pidemmän tavoitteen harjoittelua eikä nopean tuloskunnon hakemista. Toisaalta vähän "epärealista" kun paikat ei välttämättä kestä pitkäjännitteistä harjoittelua riittävän pitkään. Pitää vaan ajatella että tämä on kuin laittaisi rahaa pankkiin 😁


La

a. Aamuhölkkä 8km ks.130 5,27/km

+11...13°C Laitoin jo ohkaiset villakäsineet vaikka vitosen kohdilla sai ottaa jo pois. Lyhythihaisella kuitenkin vielä tarkeni hyvin. Päivän ohjelmassa olisi ollut 4+10 mutta muutin sen sitten näin. Lähinnä ajatuksena oli että kun kuitenkin lihaksistossa on vielä lämpö päällä niin hyödynnetään se. Jaloissa alkoikin painaa vasta 6-7 kohdilla joten ehkä tämä on parempi kuin nelosen hissuttelu. Katsoin eilen Budapestin lämpöennusteita. Tänään ei ole kuin 30 mutta seuraavat päivät 35 astetta. Kosteusprosentti näytti nyt 82% On siellä aika tukalaa.

i. TV Kevyt 6,8km ks.131 5,15/km

+16,6°C Ensimmäisellä kilsalla tuntui että kulkee kevyesti mutta se tunne meni ohi. Ei se nyt raskasta ollut mutta kyllä eilinen painoi. Huomisen lenkkiaikataulu on vielä auki. Voi olla että syön aamupalan rauhassa ja lähden lenkille vasta MM-kisojen päivätauolla. Ei se kuitenkaan nyt niin paljon lämpene päivän aikana vaikka onkin aurinkoista.


Su

ip. TV Kevyt 25km

+19,5°C Kirkas taivas. Kaivoin lenkkivaatekaapin perukoilta vanhan juomavyön. Se on -90 luvun tuote jossa on viisi pientä litteää juomapulloa. Koko systeemi on tehty kuminauhasta ja sehän oli vuosien saatossa venynyt. En ole käyttänyt sitä ainakaan 10 vuoteen. Aluksi laitoin nitojalla uudet tarranauhat että sen saa kireämmälle. Sitten piti vielä nitoa pullotaskuja kireämmäksi. Ensimmäinen pullo putosi jo ennen lähtöä. Etummaiset pullot meni osittain päällekkäin kun piti kiristää "vyötä". Join sen tyhjäksi ja lähdin neljällä pullolla. Heti alkumatkasta kaikissa nyppylöissä huomasi että reisien voimataso on alhaalla eli väsymystä ilmassa. Tasaiset tuli ihan ok. Kasin kohdilla putosi toinen pullo ilman että huomasin mitään. Jotenkin tuli aavistus ja kokeilin käsillä pulloja. Kävelin 50m takaisinpäin ja löysin pullon. En olisi varmaankaan lähtenyt kovin pitkälle etsimään. Noh, tyhjä pullo pysyy paremmin paikoillaan. Uskon että juoma auttoi jaksamaan lenkin näinkin hyvin. Tällä reisien väsymystasolla olis muutoin saattanut tulla raskas lenkki. Oli siellä mehun seassa vähän maltoakin 😎



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti