maanantai 31. heinäkuuta 2023

Vko 31/23 Elokuun alku

Ma

a. MTB 21km

i. TV Kevyt 10km

+20°C Lähdin hihattomalla liikenteeseen mutta Laajavuoressa joutui riisumaan sen. Nyt ei ollut syy helle vaan nänninpäät. Eilen loppulenkistä huomasin että samainen paita vähän hiersi. Juoksutuntuma ei ollenkaan niin huono kuin olisi eilisen jälkeen odottanut. Olihan tässä välissä aika paljon tunteja. Aamusta piti käydä hakemassa Kärkkäisiltä tarjouspuhelin. Varmaankin jo viime talvena alkoi kameran linssin vikaantuminen kun pidin puhelinta hiihtolenkeillä. Katselin netistä että uusu linssi olisi aika edullinen. Aukaisin puhelimen kannen selvittääkseni kuinka helposti vaihto kävisi. Puhelimen näyttö oli jo valmiiksi säröillä kun se putosi kerran laattalattialle. Nyt avatessa se sitten hajosi täysin. Selvittelin kyllä kuinka näytön saisi vaihdettua mutta siinäkin on riskinsä. Vielä se että olisi joutunut tilaamaan näytön ja linssin eri paikasta olisi lisännyt kustannuksia. Kävin sitten tuhlaamassa syyskuun veronpalutus rahat puhelimeen. Olin kyllä varannut sen uusiin lenkkareihin. Elämä on valintoja. Testailin kyllä paria vanhaa heikkoakkuista puhelinta mutta niihin ei saanut enää pankkiohjelmia.


Ti 1.8.2023

a. Aamuhölkkä 6,7km sis. 4x110m mäkeen.

+15,5°C Nyt tuli aamulenkille nousua 90m. Muutoin nouseminen oli tänä aamuna hieman vaikeaa. Tuo loppumatkan mäki on ihan kohtuullisen jyrkkä. Se valikoitui ihan tarkoituksella. Jkl:n karttapalvelusta mitattuna pituutta vedolla oli 116m. Toinen olisi ollut sitten tuo toisessa suunnassa oleva keronjaakonmäki. Saa nähdä kuinka tämä vaikuttaa iltalenkkiin.

i. 14,6km: WU + 4 x Korkeakoski + CD

+20°C Ei se aamuinen mäkivetely ainakaan heikentänyt itse vetosuoritusta. Alkuverkka ei nyt mitään hirveän kevyttä mutta toisaalta kello tykkäs. Viimeksi oli mittarissa 1,6km:n hälytys mutta nyt kun vedin kaikki vedot Korkeakoskea ympäri, niin sitä ei tarvinnut. Jos GPS näyttäisi koko ajan absoluuttisesti oikein niin vauhtia olisi helppo seurata. Ensimmäisellä puolella kilsalla se näyttää vauhdiksi mitä sattuu ja jos on matkassa eroa vaikka 30m, niinkuin tänään, niin sekin vaikuttaa tahtinäyttöön melko merkittävästi. Parempi on ottaa vähintään pari kiintopistettä johon katsoo ajan niin pysyy vauhdista kartalla. Huomasin jo aikasemmin että joku ottanee vetoja Albalta sataman suuntaan. Olisko ollut toisessa palautuksessa satuttiin kohdikkain niin kysäsin että vetääkö kaveri vetoja.  Samalla tunnistin kaverin RaitasTopiksi joka kertoili että täällä on rauhallista vedellä. Viimestä palutusta kävellessä tuli vastaan myös HyttisAntti jolla oli vauhti päällä. Pari viikkoa sitten oli vetoaikojen loppusekunnit: 51, 45, 46, ? ja tänään: 41, 40, 37, 35. Eli jälleen kova harjoitus.


Ti

a. Aamuhölkkä 6,2km

+16,5°C Nihkeää mutta ei erityisen nihkeää. Alkusykkeet naurettavan alhaiset mutta normalisoituvat lenkin aikana alhaiseksi. Vauhti oli kuitenkin ihan automaattisesti hidasta. Pitää yrittää jatkaa iltalenkillä samalla linjalla.

i. TV Kevyt 10km

+18°C Kostea hiostava keli. Eipäs ole tullut vähään aikaan juostua iltalenkkiä näin hitaasti. Ei se mitään, sai ollakkin hidas. Itseasiassa minulle on ollut vaikeaa juosta näitä palauttavia tarpeeksi hitaasti. No, tänään se meni yrittämättäkin vaikka juoksu ei ollutkaan kovin raskasta. 


To

a. Aamuhölkkä 6,2km

+17°C Mittari näytti samaa vauhtia kuin eilen aamuna. Ensimmäinen kilsa ei kuitenkaan ollut paikoillaan eli gps hieman sekoili, joten samaa vauhtia kuin normiaamunakin. Hieman se oli vieläkin nihkeen puoleista juoksua mutta en ole yhtään huolissani. Se kuuluu asiaan tässä vaiheessa harjoitusjaksoa.

i. TV Kevyt 13km

+20,5°C Ihan perus kulku. Parani loppua kohdin. Oikaisin eka kertaa tänä kesänä Kortesuolta jousiammuntaradalle. Ensimmäisen pahan/märän kohdan selvisin kun kävelin pitkospuilla kantapäillä. Toisessa ei enää riittänyt kantapäät kun pitkospuut jousti oikein kunnolla veden alle.  Molemmat kengät ihan litimäräksi. Eipä tuo kuitenkaan haitannut menoa. Killerin kohdilla huomasi että rallit on tulossa. Viitaniemessä sen jo unohti. Rajakadulla mietin että menen suorinta reittiä Harjun ohi kotia kohti. Vasta kun tuli keltatakkisia vastaan muistin taas että kohtahan alkaa Harjun erikoiskoe 😃


Pe

a. Aamuhölkkä 7,3km sis. 4x110m mäkeen.

+15,5°C Sykkeet aavistuksen koholla. Lenkin tuntuma suht ok ja vauhti aamulenkiksi normaali.  Iltalenkille povattu jonkin verran tuulta joten pitänee miettiä reippaan vetopaikkaa. Harjoitusvaikutushan on tärkein mutta ei se ole kiva vetää loppureipasta vastatuuleen.

i. 17km: WU + Reipas 10km + CD

+16,5°C Sateen jälkeen kostea ja melko tyyni. Luulin juoksevani ihan ok vauhtia reipasta kasia mutta mittari kertoi ihan muuta. Kasin väliaika minuutti heikompi kuin pari viikkoa sitten. Jos olisi ollut kevyt viikkon, niin olisi jäänyt lähtemättä enää näin myöhään(reipas-21:30). Olin jo lähdössä pari tuntia aikasemmin kun katsoin sadetutkasta että ainakin alkuverkan ajaksi tulisi pieni tauko sateessa mutta ei sitten tullutkaan. Juoksun aikana ei satanut...mitä nyt rekat heitti vesisumun päälle. Olisi saanut olla jo heijastinvaljaat päällä.


La

a. Aamuhölkkä 6,2km

+16,2°C Painoihan se eilinen myöhäisilllan juoksu kropassa. Ohjelmassa oli nelosen palauttelu mutta ajattelin juosta tällä viikolla saman verran kuin viime viikolla joten tuli normi aamulenkki. Ennen kääntöpaikkaa yritti poliisi pysäyttää mutta päästi sitten kuitenkin sillalle asti. Oli kuulema liikenneonnettomuus.

i. TV Kevyt 10km

+20°C Melkein toivoi että olisi tullut pieni sadekuuro...mutta ei. Alku epäilyttävän kevytttä. Ensimmäisen ylämäen jälkeen tuntui että voisi alkaa painamaan mutta ei sitten alkanut. Toivotaan että kun ei eilen saanut itsestään irti niin olisi huomen aamuna palautunut. Killerillä katsoin yhden lähdön  Legends Cars sorasarjakilpailut ajokisoista. Vaikka ne ajaa vain ympyrää niin ihan mielenkiintoisen näköistä.


Su

ap. TV "Kevyt" 25km

+18,5...20°C Eipä tämä sunnuntain pitkä lenkki tunnu kevenevän ollenkaan. 12vko:a juoksua takana eli vajaa kolme kuukautta. Eihän siinä ajassa vielä ihmeitä voi odottaakkaan. Kestopohjia oli tietenkin alla joten voisi olettaa että jaksaisi näitä pidempiäkin, mutta se taitaa olla kuitenkin tämä viikon kokonaisrasitus mikä painaa sunnuntaisin. Ensi viikko on kevyt viikko. En välttämättä pidä lepopäivää mutta taidan jättää toisen tehoharjoituksen pois. Viikkorytmityksen voisi samalla muuttaa siten että viikon pitkä olisi jo lauantaina jotta voi aloittaa seuraavan kovan jakson hieman levänneempänä. Tehopäivä siten sijoittuisi ke-to. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti