maanantai 24. heinäkuuta 2023

Vko 30/23

Ma

a. Aamuhölkkä vanhalla reitillä.

+13,5°C Selkä jäykkä ja juoksu sen mukaista. Tänä kesänä juoksemani eestaas reitti on huomattavasti helpompi kuin tuo maastopainotteinen vanha reitti. Pitää juosta ainakin nuo palauttavat aamulenkit helpolla reitillä. Oli eilen illalla tarkoitus juosta pieni hölkkä mutta en sitten viitsinyt. 

i. TV Kevyt 12,3km 5,06/km ks.133

+15°C Välillä sadetta. Ihan hyvä juoksutuntuma. Ennen lenkkiä kävi hetken mielessä että lähdenkö. Vähän samanlainen fiilis oli lauantain alkuverkassa kun aloin miettimään että jos jätän reippaan kesken niin syy löytyy kolmen päivän suokävelystä. Eli on pientä leipääntymistä ilmassa. Tieden että ei se tarvitse kuin yhden hyvin menneen tehoharjoituksen niin fiilis on ihan toinen. Kyllä tämän illan kevyeltä tuntuva juoksukin antaa taas motivaatiota.


Ti

a. Aamuhölkkä 6,2km

+13°C Olen jo pari kertaa hieronut alaselkää mutta oli jäykkä vieläkin. Aamuisin se onkin pahempi. Lenkin keskivauhti noin 15s kovempaa kuin keskiarvoinen aamulenkki. KeskiSyke kuitenkin ainoastaan 131. 

i. 14,4km: WU + 4 x 1,6km + CD

+18,5°C Harmittavasti tuli aurinko esiin just ennen treeniä. Viikko sitten kerroin että tuli vedettyä kuntoon nähden liian lujaa. Tänään oli vielä tiukempi treeni. Loppuverkka oli aika raskas. Tarkoitus oli vetää Albalta satamaan reittiä. Kerran kävin siellä eli kaksi vetoa, mutta satamassa kioskin/laivojen paikkeilla alkoi olemaan jo liikaa porukkaa. Kaksi viimeistä vedin Korkeakosken lenkkiä. Niistä kumpikin eripäin eli mikään veto ei ole suoraan verrattavissa toisiinsa muutoin kuin matkan suhteen. Laitoin mittariin välimatkaksi 1,6km niin sain hälytyksen vedon loppumisen merkiksi. Viimeiseen vetoon lähtiessä vedin jalat hapoille sillan kannelle noustessa ja tuumin jo että näinköhän selviän kunnialla vedon loppuun. Tuli se vaan ja oli vielä nopein ☺


Ke

a. Aamuhölkkä 6,2km ks.129 mutta nousi loppulenkkiä kohden

+14,5°C Olihan se vähän nihkeää.  Eilen en muistanut hieroa selkää. Venyttelin kuitenkin lenkkisaunassa. Olinkin laittanut ohjelmaan iltalenkiksi kasin enkä kymppiä mutta sehän vaan sopii tähän saumaan.

i. TV Kevyt 8km

+21...+16°C Ukkoskuuro. Jyrisi ja salomoi oikein kunnolla. Mäkien kohdilla sai juosta oikein purossa. Ei kastunut paita kun ei ollut paitaa. Loppumatkasta vastatuulessa tuli vähän vilu mutta muuten oli mukava juosta viileässä. Ukkoskuuron sademäärä /kotalammella) 23mm, ja lisää tulee. Pohdin jo vakavissani että juoksen jussinparran mäen ylös mutta ei nyt sentään 🏃 Juoksu oli liian helppoa. Ei ole palautunut eilisestä. Tämä tietää että huomenna on sitten hieman nihkeämmät lenkin. 


To

a. Aamuhölkkä 6,2km ks.126

+14,5°C Aikalailla samanmoinen lenkki kuin eilen aamulla. Sykkeet hieman alhaisemmat. 

i. TV Kevyt 12km

+19,5°C Lenkkituntuma oli sellainen kuin eilen arvelinkin. Puoleen matkaan asti kuitenkin meni ihan kohtuullisesti. Huomenna aamulenkin ehkä saa vielä tehtyä kuivassa kelissä. Toivottavasti iltalenkille löytyy sopiva sateeton sauma. Oikeastaan tänään piti käydä vattupuskissa. Pakastin on kuitenkin niin täynnä että sinne ei mahdu. Lakkaa tuli sitten kuitenkin yllättävän paljon. Jos en saa sitä syömällä tyhjennettyä niin sitten ei tänä kesänä poimita vattua.


Pe

a. Aamuhölkkä 6,2km

+14,5°C Sattuipa sopiva sadetauko lenkin ajaksi. Lammen pinnasta näki että vähän tihkutti mutta ei se kastellut. Juoksu tuntuma taas ihan normaalilla aamulenkkitasolla. Saisi tulla sadetauko iltalenkillekkin. Ei se haittaa kovin paljon jos lenkin aikana alkaa satamaan mutta se sateeseen lähtö on ikävää.

i. 15,2km: WU + Reipas 6km/3,5` + 3 x 600m/2` + CD Hallissa

+13,5°C Vesisade. Satoi sitten koko päivän. Sadeviitta päälle ja pyörällä Hipposhalliin. Laiton mittarin piippaamaan 52s:n välein ja menoks. En kuitenkaan muistanut ottaa 1km:n valiaikahälytystä pois päältä ja mittari arpoi matkaa joten väliaikojen ottaminen oli sitä sun tätä. Ensimmäinen tonni oli kuitenkin hidas ja sitten meni liian kovaa. Nähtävästi meni sitten kunnonmukaisen rajan yli ja reipas jäi kutoseen kasin sijaan. En viitsinyt puristaa väkisin vaan päätin sen kasin sijaan vetää kuussatasia kilsatäytteeksi. Ensimmäinen meni liian hitaasti, toinen aikoihin ja viimeinen kovaa. Tavoite kierrosaika 48s ja ens kierros pari sekkaa kovempaa. Loppuverkka osin jku:n juoksijan kanssa ja lopuksi pidemmät juttelut jku:n "mestarijuoksija" Juhan kanssa joka oli lapsiaan liikuttamassa.


La

ip. TV Kevyt 11km

+13,3°C Sade. Eilen satoi tuohon Kotalammen (epäviralliselle) mittausasemalle 60mm ja tänään on jo tullut miltein saman verran. Heinäkuun sademäärä tähän mennessä 217mm (kesäkuussa 31,5mm) eli parissa päivässä on tullut siitä reilusti yli puolet. Tekee hyvää pohjavesille😉 Joo, juoksutuntuma juuri sellainen kuin oletinkin eli suht nihkeä. Ohjelmaan oli merkitty aamulle neljän kilsan hissuttelu/palauttelu lenkki mutta eiköhän se riitä kun kastuu kerran päivässä kunnolla. Olishan sitä saanut viikko kilsat uudelle kymmenluvulle mutta ei se suuressa kuvassa paljon vaikuta. Eihän sitä tiedä jos vaikka huomenna on aivan huippukulku ja juoksisi vähän ohjelmaa pidemmän lenkin... epäilen. Kalevan kisoissa näytettiin miesten kymppi yllättävän hyvin. Naisten kymppi sitten oli kuvauksellisesti aivan surkea vaikka voittoaika oli ihan kansainvälistä tasoa. Yle areenaltakin pohjanoteeraus kun näytetään vain heitto- ja hyppylajien yksittäislähetyksiä ennen varsinaisen TV-lähetyksen alkua👎


Su

a. TV Kevyt 25km

+15...+18°C Vuoden pisin lenkki oli hidas ja raskas. Edellinen kaks`vitonen oli pari vuotta sitten. Sitä
edellinen menee neljän vuoden päähän. Lenkki ei ollut vain lopusta raskas vaan ensimmäisestä kilsastä lähtien. Tällaista tämä joskus on. Kropan tilanne: Alaselkä on vaan vieläkin jäykkä. Ei toki niin paha kuin marjastuksen jälkeen. Polvet on olleet yllättävän hyvät. Terveempi polvi välillä hieman kipuilee muttei haittaa menoa. Jalkaterä tulee mukana. Se tuntuu joka päivä muttei haittaa juoksemista. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti