maanantai 26. kesäkuuta 2023

Vko 26/23

Ma

ip. TV Kevyt 10km

+ 24°C Väsynyttä menoa. Onneksi ei ollut kiire mihinkään 😄 


Ti

a. Aamuhölkkä 6,3km

+ 19°C Nyt oli tasainen reitti. Nousumetrejä ainoastaan 17 kun käveli yhden tömpäreen. Aamulenkille kun ei paljoa nousua kaipaakkaan kun se on pääsääntöisesti valmistava tai palauttava. Juoksu ei ollut erityisen raskasta mutta on nämä aamuisin kevyemminkin mennyt. Vauhti oli hidasta mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Ainoastaan se kuvaa elimmistön tilaa kun jokaisella aamulenkillä menee samalla vauhtituntumalla.

i. 12,9km: WU + 8 x 600m/2min + CD

+ 21,5°C Tänään meni se tavoiteltu kahdeksan vetoa. Nyt yritin ensimmäisessä vedossa aloittaa sen lupaamani 2s hitaammin ensimmäisen satasen. No, meni kyllä mutta meni koko veto ihan perseelleen. Veto 7s tavoiteaikaa hitaammin. Kroppa ehti ehkä vähän jäähtyä kun jäin Leksan kanssa suustani kiinni. Seuraavan seitsenän keskiarvo oli sitten kuitenkin sama kuin viimeksi kuuden. Hengitys teki taas töitä mutta olen ihan tyytyväinen kokonaissuoritukseen. Seitsemännessä vedossa katsoin 400:n kohdilla että nyt mennään liian hitaasti mutta mittarissa olikin "väärä" näyttöruutu ja veto olikin 3s "liian kova" 😎


Ke

a. Palauttava 6,2km

+ 17,5°C Vauhti suurinpiirtein samaa kuin eilen mutta tuntuma oli liian kevyt ja sykkeet liian alhaiset. Ei ole palautuminen lähtenyt vielä kunnolla käyntiin. Jospa sitten iltalenkillä 😉

i. TV Kevyt 8,7km

+ 22°C Yllättävän kevyttä menoa. Piti kuitenkin pitää vauhti maltillisena että tulee varmasti palauttava. Aika aikasessa vaiheessa piti alkaa katselemaan sopivaa puskaa. Onnistuin kuitenkin sinnittelemään hipposhalliin ja joka onneksi oli vielä auki. Siellähän oli porukkaa juoksemassa. Varmaankin jos vaihtoehtona olisi juosta auringonpaisteessa tai hallissa kova treeni niin olisi kuitenkin miellyttävämpi juosta hallissa.


To

a. Aamuhölkkä 6,2km

+ 18,5°C Nyt oli jäykkää. Nytkö vasta se tiistaitreeni potkii takaisin... Varsinkin ristiselkä oli jäykkä/jumissa. Selkä pitää saada vertymään ennen iltalenkkiä.

i. TV Kevyt 13km

+ 21°C Välillä vähän maastoakin. Piti kävellä nuo alun pari pahaa ylämäkeä mutta ei. Kävelin sitten lopussa kun kilsatkin(12) tulisi ylittymään. Juu, on jäänyt tämä maastossa juoksut vähemmälle kuin aikasemmin. Olen nyt alkukesästä hakenut helppoa juoksua eli tasaista ja asfalttia. Näin olen saanut tehtyä paljon toistoa aika hyvin määrää. Nyt kyllä voisi alkaa juoksemaan enemmän maastossa.

Jalkatilanne: Takareisikivut on pysyneet poissa ja hyvä niin. Polvet on tällä viikolla olleet juostavassa kunnossa. Ainoastaan ne otti tiistain vedoista hieman itseensä mutta ei paha. Tuo talvella tullut keskivarpaan nivel vaivaa edelleen enkä taida päästäkkään siitä eroon. Taitaa olla nivelrikko. Se vaivaa kävellessä eli taitaa sauvatreenit jäädä tältä vuodelta. Sitä olen jaksanut ihmetellä että se antaa juosta!!! Tuntuuhan se vähän aina välillä mutta ei haittaavasti. Toivottavasti pysyykin tällä tasolla sillä jos se pahenee niin juoksut loppuu hyvin nopeasti.


Pe

a. Aamuhölkkä 6,2km ks.126

+ 18°C Alku taas jäykkää. Todella matalat keskisykkeet(126)!  En vielä ole kuitenkaan huolissani. Toivottavasti menee illaksi pilveen. Muutoin saattaa tulla todella hikinen PK2:nen.

i. 19,5km WU + TV Jyväsjärvi vastapäivään 12,7km + CD

+ 25....+19°C Nyt lähti juoksu jotakuinkin suunniteltua vauhtia. Odottelin että vauhti paranisi Äijäjänsalmen jälkeen. Olishan sitä voinut vähän rutistaa mutta silloin harjoitus ei olisi vastannut tarkoitustaan. Vasta lopussa sai sykkeitä hieman nousemaan. Loppuverkassa vasta alkoi hieman satamaan. Joutui sen takia juoksemaan keskussairaalanmäenkin ylös.


La

a. Palauttava 4,3km ks.126

+ 15,3°C Pilvistä. Ei ollut ohjelmassa mutta mutta oli ihan paikallaan tähän väliin tällainen :-)

i. TV Kevyt 13km

+ 13,5°C Pilvistä. Alussa oli jopa viileää t-paidassa. Nopeasti lämpeni, varsinkin kun pääsi tuulensuojaan. Rallipolulta poiketessa olisi pitänyt valita se aikasempi polku. Kumpaakin olen juossut mutta sen verran harvoin että ei muista niitten kuntoa. Tämä ainakin oli tekninen. Kun nuo jalat ei ole enää niin sukkelat niin olisi ikävä kaatua kivikkoisella ja juurakkoisella polulla ja halkaista vaikka polvilumpio. Teki hyvää tuo pieni aamuhölkkä 👌


Su

i. TV Kevyt 23,4km ks.140 5,11/km

+ 12,5°C Vuoden pisin juoksulenkki. Oikeastaan tein pienen lisälenkin Alban jälkeen, että saisi 22,  jolloin tuli Ari S. vastaan. Ari saatteli Myllyjärven tielle jolloin tuli toinen lisälenkki. Hyvin jaksoi lopun ylämäetkin. Yksin lyllertäessä olisi ollut raskaanpaa. Jukka ja Mattikin tuli Vaajakosken moottoritien varressa vastaan ja perässä joukko Kuohulaisia joita en tuntenut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti