keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Ke 20.07 Pidempi aamulenkki

Aamulla heräilin samoihin aikoihin kuin yleensä työarkipäivinäkin, eli 5:30. Yritin vielä saada unta mutta huonolla menestyksellä. Nousin suosiolla ylös siinä seisemän maissa. Aamupalaksi suklaapatukka ja lasi vettä ja baanalle. Ehkäpä hyvä näin sillä kaiki merkit viittasi tulevaan kuumaan päivään. Lähtiessä oli jo +19 astetta ja kosteus tapissaan. Varjossa oli kuitenkin vielä siedettävän viileää. Laajarin mittari tosin näytti auringossa +25, joten onneksi sitä varjoa oli kuitenkin vielä ihan kiitettävästi. Kääntöpaikalla entisen Tuomiojärven leirintäalueen kohdalla nappasin kuitenkin suosiolla verkkopaidankin pois. Energiat riitti melkein loppun asti muttei ihan. Loppumatka oli jo melkoista raastamista. Kilsoja puolimaratonin veran eli 21,1km - 4:48/km, eli olen todistettavasti 1:41:31 kunnossa, mutta enpä paljon paremmassa...

8 kommenttia:

  1. Kunnon aamupalalla ja tasaisella asfalttireitillä ajasta putoaa 20-25min pois. Ja helposti;)

    VastaaPoista
  2. Ja myös viileämmällä ilmalla ajasta putoaa pois. Sais jo viiletä vaikka loma jatkuukin :-)

    VastaaPoista
  3. Eikä putoa. Eikä varsinkaan helposti :)

    Nämä kelit on omiaan rantalöhöilyyn. Ei juoksuun. Heti seuraavana vastaavana päivänä suuntaan kyllä rannalle ja ilman lenkkareita :)

    VastaaPoista
  4. Ei kannata Suomessa paljon keleistä valittaa. Täällä on päivälämpötila pysynyt hellerajan yläpuolella toukokuun lopusta saakka. Kolmekymppiä menee yleensä rikki ennen puoltapäivää ja iltapäivällä ei ulkona kannata edes kävellä. Huomiseksi on luvattu +36 ja perjantaiksi +38. Vähän pitäisi treenatakin, kun menin hulluuksissani ilmoittautumaan puolimaratonille, joka juostaan puolentoistaviikon päästä. Tulee mielenkiintoinen kokemus.

    VastaaPoista
  5. Nyt Jyrki vaan ilmastoidulle kuntosalille(matolle) treenaamaan :) Yleensä Suomessa sinne mennään kun ulkona on kylmää tai liukasta. Eiköhän tuokin lämpötila ole ihan hyvä syy siihen!

    VastaaPoista
  6. Höh! Täällä tyypit valittelee kuumista keleistä?!? Hyvä vaan että lämpöö nyt piisaa. Reenaaminen saunailmastossa tekee välillä vaan ihan hyvää :) Mä en purnaa yhtään kuumia REENIkelejä, eri asia on jos pitää KISATA samoissa olosuhteissa. Kyllä sitä talvella taas saa tunte hyistä viimaa, pakkasta yms. ihan tarpeeksi.

    Ollaan Jari aika lailla samassa puolimaraton kunnossa. Mullekin voi laskee viime syksyiseen sellaset + 20-25 min. lisää loppuaikaan :(

    VastaaPoista
  7. Itse taas juoksen esim pitkän lenkin ennemmin -20 asteen pakkasessa kuin +30 asteen lämmössä. Muuten minulla ei kunnon kesäkelejä mitään vastaan :) Toivottavasti huomenna paistaa :)

    VastaaPoista
  8. Hiljaa hyvä tulee,varsinkin vamman toipumisvaiheessa,syksyllä kerkeet vielä kokeilemaan kuntopuolta Jari,kelit taas on mitä parhaat tähän juoksuhommaan nyt,ei ole liian lämmin,varjoisia metsäpolkuja löytyy mistäpäin tahansa ja tulevana sunnuntaina Savonlinnasta löytyy sitä lämmintä, lappu rinnassa 10km verran,se saa riittää tällä kertaa.TV Kimmo Kuopiolainen

    VastaaPoista