torstai 30. syyskuuta 2010

To 30.09

Ei muutosta parempaa. Aamulla 5,1 ja iltasella 9,2km.

Garmin näytti muuten Joutsenossa vitosten matkoiksi: 5,13 / 5,05 / 5,02 / 5,07 / 5,04 / 5,00 eli 0...1,4% jos ei oteta huomioon tuota ensimmäistä vitosta missä pyörittiin kolme kiekkaa kentällä. Aika kiitettävä tarkkuus.

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Ke 29.09

Ei kule mihinkään...aamulla ja illalla 5,1km 5,20 ja 5,07/km. (korjaus 30.9-10)

tiistai 28. syyskuuta 2010

Sähköpostista

Hei kaikille!

Tänä syksynä Suomen Urheiluliitto järjestää kestävyysjuoksun syyskauden
startteja Jyväskylässä, Helsingissä, Lahdessa, Kuortaneella ja
Forssassa. Jyväskylän tilaisuus alkaa LAUANTAINA 2.10. KLO 13.30
HIPPOSHALLISSA KIHUN KOKOUSTILASSA.Tärkeimpänä tavoitteena on tehostaa
alueellista yhteistyötä sekä kestävyysjuoksijoiden että
kestävyysjuoksuvalmentajien välillä. Keskustelussa ovat esimerkiksi
juoksijoiden yhteisharjoitukset ja Keski-Suomen alueen juoksijoiden
testijuoksut. Tärkeä asia on myös valmentajien välisen ajatustenvaihdon
lisääminen. Tilaisuus on tarkoitettu kaiken ikäisille juoksijoille,
valmentajille ja ylipäätään kestävyysjuoksusta kiinnostuneille henkilöille.

Aloitamme tilaisuuden lyhyellä alustuksella, joka käsittelee
kestävyysjuoksun nuorisovalmennusta ja alueellisen yhteistoiminnan
malleja. Alustuksen ja asiasta heränneiden keskustelujen jälkeen
siirrytään ulos tekemään yhteisharjoitus paikalla olevien juoksijoiden
kesken. Harjoitukseen kuuluu juoksutekniikka- ja vauhtikestävyysosio.
Teoriaosuuden pituus keskusteluineen on n. 1 tunti ja se kuuluu myös
Keski-Suomen piirileirin kestävyysjuoksuryhmän ohjelmaan. Tilaisuuden
vetäjänä on SUL:n kestävyysjuoksujen nuorisovalmentaja Antti Leskinen.

Vaikka ette itse pääsisikään paikalle, välittäisittekö viestiä kaikille
asiasta mahdollisesti kiinnostuneille.

Tervetuloa!

Antti Leskinen

Ti 28.09

Aamulla kevyt 4km ja iltasella ~7km. Iltalenkki varsinkin loppua kohden aika syvältä. Tämä tietää että kevyt linja jatkuu. Lenkillä tuli pari JKU:n juoksijaakin vastaan. Kumpikaan ei tervehtinyt. Tainneet tulla ylpeäksi.

maanantai 27. syyskuuta 2010

Ma 27.09

Aamulla reppu selässä töihin, mutta en juossut kuin vajaa pari kilsaa. Oikeassa etureidessä mystinen kipu joten kävelin loppumatkan.
Iltalenkkinä kevyt 7,9km. Etureisi hieman kipuili, mutta ei haitannut juoksua. Olihan tuo hieman jäykänpuoleista...

lauantai 25. syyskuuta 2010

Dnf

Copy of facebook: (Koetan tehdä parempaa tektiä väliajoilla huomenna...ehkä.)

 Maraton on ihmeellinen matka. Maratonluotto kunnossa ja valmistavat treenit ok kuntoon nähden. Sitten: ainoastaan ensimmäiset muutama sata metriä kentällä kulkee ja töks ja kilpajuoksu loppui parinkympin jälkeen, jos se oli sitten sitä ennen sitäkään? ... ‎...Keskeytys 30km:n kohdalla. Olisihan sieltä päässyt maaliin ajassa joka olisi riittänyt kansallisessa kisassa oman sarjan voittoon(jossittelua), mutta mitä sitten? Ei jaksa edes vituttaa!

http://www.facebook.com/album.php?aid=55044&id=100000162695291&l=e4cf03273a

Vitosten keskivauhdit: 3,54/3,53/3,51/3,52/4,05/3,55. Kilpajuoksu loppui jossain parinkympin jälkeen Raviini tiellä. Vastatuuli ja jalkapohjaan tuli viiltävä kipu. Myötätuuliosuudella juoksu meni hölkäämiseksi. Samalla tosin jalkapohjakipu hieman hellitti mutta päätös keskeyttämisestä oli jo tehty. Odottelin naisten kärkikaksikkoa(Sannaa ja Maijaa) ja vedin heitä kolmenkympin taululle asti vaikka olin päättänyt jo keskeyttää kirkon kohdalla, mistä olisi lyhyt kävellä takaisin kentälle ja suihkuun. Mietin kuitenkin ennen kolmeakymppiä että juoksisinko kuitenkin loppuun, mutta ei se 2:45...2:50 aika kuitenkaan niin paljoa kiinnostanut eikä myöskään joku hikinen pytty omassa sarjassa. Siinä vaiheessa oli jo mielessä seuraava yritys myöhemmin syksyllä. Kotimatkalla tulin kuitenkin siihen päätökseen että en yritä enää maratonaikaa tänä vuonna. Juostaan sitten kun on enemmän treeniä takana. Syytä heikkon kulkuun en tiedä. Mitään selitystä ei ole. Maraton on maraton. Jos päivä ei natsaa niin silloin tulos on tämä. Jalat sain kuitenkin araksi ja jäykäksi. Jalkaterä ei ole tällä hetkellä kovin kipeä, joten aloitan todennäköisesti taas huomisesta lähtien töihin ja takaisin juoksut. Seuraava kehittävä treeni kuitenkin vasta puolenviikon jälkeen. Joku kisa olisi kuitenkin kiva vetää vielä vaikka testimielessä...
Kisan juoksi näillä

La 25.09 Lappeenranta

Eilen illalla hieman ennen kahdeksaa kevyt 4km Keron Jaskan kanssa. Loppumatkasta puolisen kilsaa maratonvauhtista hyvällä tuntumalla. Loppuillasta pastat Rossossa ja kisaspekuloinnit Kallen ja Jaskan kanssa.
Tänä aamuna pieni ulkoilu  Kallen kanssa jossa vähän juoksua ja aamupalalle. Ei pitäisi ainakaan nälkä vaivata lähtöviivalla :) Keli vaikuttaa kohtalaiselle. Hieman tosin tuulee ja se varmaankin tulee vielä voimistumaan. Puolitoista tuntia starttiin. Katsotaan pitääkö suunnitelmat vai tuleeko taas normali alkuryntäys ;=)

torstai 23. syyskuuta 2010

To 23.09

Aamulla kevyt vitonen ja iltasella neljä.
Nyt alkaa olemaan tuttu maratonia edeltävä olo. Vatsa turpee, jalat väsyneet ja muutenkin vetämätön olo.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Ke 22.09 Rytmiharjoitus

Aamulla kevyt kankea 8,3km. Juoksin tahallani hieman "pidemmän" aamuveryttelyn jotta kroppa heräisi heräisi illan harjoitukseen.
Iltalenkki maantiellä: 10,4km: 3,1km + 2x2000m/4min + 3,3km. Ensimmäisessä pystyin seuraamaan vauhtia kellosta. Juoksu oli nihkeää mutta en viitsinyt puristaakkaan liikaa. Aika 7,44 ja tavoite oli 7,40. Ihan haarukkaan kuitenkin. Toisessa vedossa en pääsyt seuraamaan kellosta vauhtia joten menin ihan tuntuman mukaan. Aika 7,19. Ei kyllä yhtään tuntunut niin kovalle, mutta kai se on uskottava kelloa.
Aamulla lähdin juosten töihin noin klo 6:30 ja palasin kotiin 19:30. Tulihan siinä päivälle hieman mittaa, mutta tänään ei ollut energiapulaa iltalenkille lähtiessä. Sen verran tuli lipitettyä maltoa hartsportilla...

tiistai 21. syyskuuta 2010

Ti 21.09

Eilisestä tuli lepopäivä. Olin jo töistä lähtiessä kiskomassa lenkkivaatteita ylle kun päätinkin pyöräillä kaupan kautta kotiin. Eilen huomasin myös että pohkeet on yllättävän jumissa. Niitä nyppi jo hieman puolikkaalla ja sunnuntain vetoharjoitus taisi jumittaa niitä lisää. Annoin pahimin jumissa olevalle pohkeelle kolme varttia sähköhierontaa. Jospa se siitä...
Tänä aamuna kevyt 5,1km ja iltasella kevyt 4,8km. Iltalenkki vesisateessa ja kulku nihkeää. En yllättynyt yhtään. Se nihkeys kuuluu viimeisen viikon tuntemuksiin.
Nyt on se vaihe että pitää ainakin pari kertaa päivässä käydä katsomassa kisapaikkakunnan sää :) Aika reipasta tuultahan tuo lupaa ja mahdollisesti vesisadetta. Ne kun yhdistetään, niin kiva. Sääennuste ehtii kuitenkin muuttua vielä monta kertaa ja siinä kelissä mennään mikä sattuu olemaan.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Su 19.09

Iltapäivästä Kotalammen kuntoradalla hieman hapenoton kiusausta. Harjoitus: 11,5km: 4 + 5x600m/400m(3min) + 2,5km. Mittasin matkan/radan Garminilla reippaasti kävellen mahdollisimman tasaiselle osuudelle. Matka saattoi olla pikkasen ylimittainenkin ja rata oli sateiden jäljiltä hieman pehmoinen, muttei paha. Tavoitteena sellainen ~3.20/km vauhti. Vetojen ajat pyöristettynä: 2,04/2,04/2,01/2,01/2,00. Palauttelu kevyesti hölkäten => oikaisu takaisin lähtöpaikalle. Olisin voinut pitää 2,5min palautuksen ajan puolesta, mutta otin ennemmin kunnon palautuksen. Tuo vauhti oli tälle vauhtireserville hieman reippaanpuoleista, mutta ihan letkeesti se meni radan "epätasaisuudesta" huolimatta. Treenin jälkeen ihan hyvä fiilis :) Ensiviikolla ei olekkaan enää kuin maratonvauhtinen rytmiharjoitus ja kevyttä hölkkää. Rytmiharjoituksena joko 4x1000, 2x2000 tai 1x4000m tuntumasta ja fiiliksestä riippuen. Saattaapi sinne tulla pari lepopäivääkin.

lauantai 18. syyskuuta 2010

La 18.09

Tänään iltapäivästä kevyt ysi. Kulku ihan kohtalaista ja keskivauhti 4:46/km.
Eilinen olikin täysi lepopäivä vaikka pohdinkin hieman iltalenkin mahdollisuutta...
Jalkaterä edelleenkin kipeä. Taitaa olla ollut jo ainakin kuusi viikkoa. Kyllä se tänäänkin hieman turtui parin kilsan juoksun jälkeen. Taitaa kaivata totaalilepoa...maran jälkeen...

torstai 16. syyskuuta 2010

To 16.09 Palauttava

Aamulla kevyt nelonen ja iltasella vitonen. Täytyy tunnustaa että noi pari edellistä päivää painoi hieman jaloissa.

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Ke 15.09 40,4km asfaltin paukutusta

Aamulla baanalle jo ennen puolta seiskaa. Pieni tihkusase ja kilsoja 13,3km keskivauhdilla 4:50/km. Loppulenkki pikkasen nihkeää eilisen vetotreenin takia.
Iltalenkille vähän ennen puolta viittä kolme järveä kiertäen. Laitoin vauhdin ja matkan pois näkyvistä ja vedin tuntuman mukaan. Vitosten väliajat näkyy kuvasta. Kilsoja 27,1 keskivauhdilla 4:25/km. Vaatetus oli +12 asteeseen ja tuuleen pikkasen pienen puoleinen, mutta se oli tietoinen valinta. Yritin pitää nestehukan minimissään. Loppumatkasta pukkasi ylämäkeä, vastatuulta (ja viluakin) joka pisti hieman puristamaan, mutta muuten ihan rentoa menoa olosuhteisiin nähden. Näillä treeneillä ja pohjilla pitäisi sitten mennä Joutsenoon jos kyyti järjestyy. Jos taas ei järjesty, niin sitten mennään Frankeen ;-) Sinne nimittäin on helpompi mennä kuin Jousenoon.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Ti 14.09 Vetoja

Aamulla kevyt 7,8km pienessä tihkusateessa. Sain passattua sen pahimman kuuron.
Iltalenkki 14km: 5km + 5x1127m/2min + 3,3km. Keskiaika parani viimeviikosta sekunnin verran. Tällä kertaa oli tosin huomattavasti tasaisempi sarja kuin viikko sitten. Kierrokset: 4,09/4,04/4,03/4,04/4,03 => k.a. 4.04,6. Palauttelu tuotti tulosta ;-) Viimeviikkoon tuli 71km kahdella lepopäivällä.
Alan jo kallistumaan toisen suuntaan tuossa maraton valinnassa, mutta vielähän tässä on viikkoa jäljellä ja aikaa muuttaa mieltänsä :-)
Joku pipopää tunki kainolaan kisan päätteeksi ;=) Kuva: Tero Takalo-Eskola / Terotemedia

maanantai 13. syyskuuta 2010

Ma 13.09

Aamulla ja illalla kevytttä hölkkää. Aamulla kastui aika totaalisesti, vaikka viivyttikin töihin lähtöä. Takareidet sen tuntuiset että huominen vetotreeni saattaa siirtyä, mutta sen näkee sitten huomisissa.
Finlandia 2010 maaliintulo. Kuva: Kalle Kulmala

lauantai 11. syyskuuta 2010

La 11.09 Finlandin 1/2-maraton

Noh, mitähän tuosta kisasta sanoisi. Kunnonmukaisen. Tavoite jäi sinne jotain ~36s:n päähän. Positiivista että juoksu pysyi kokoajan hallinnassa. Ei turhia ryntäilyjä vaikka muu porukka kiihdytteli. Ainakin tuntemuksen vauhti mukaan oli aika tasainen. Loppuun sai ihan hyvän tsempin päälle kun tavoitin ja ohitin Kimmo L:n. Empä olekkaan pitkiin aikoihin saanut tuon Kuopion kestokoneen päänahkaa :) Ei jaksa vielä tänään purkaa mittaria jotta näkisi vauhdinjaon. Päivittelen ehkä huomenna tätä samaa tekstiä. Aika siis jotain 1.18,36 ja oman ikäsarjan voitto. Pytyt ei paljoa lämmitä, vaan olisin mielummin juossut minuutin kovempaa ja jäänyt vaikka neljänneksi. Kaikkea ei tosiaankaan voi saada heti ja nyt kuten joskus aikasemmin totesin. 1.18 oli se raja jolla olisin osallistunut Juotsenoon. Nyt se ei ollut sitä. Joustanko vähän ja lähden juoksemaan sen ajan jonka arvaan minuutin tarkkuudella, vai otanko taas yhden riskin ja juoksen 3-4 minuuttia kovempaa Frankessa. Sekään ei hirveveästi tyydyttäisi. Kohta on kuitenkin pakko päättää suuntaan tai toiseen ;(

http://maps.google.fi/maps/ms?hl=fi&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=113089253270773295819.00049009926090b33345e&num=200&start=5&ll=62.238033,25.773926&spn=0.023548,0.111151&z=14&iwloc=000490099d203f3e2a8c5

Tuosta linkistä pitäisi selailemalla löytyä väliajatkin...jos toimii. Olihan niissä kuitenkin pientä heittelyä.

Kuva startista: Kisan voittaja Tuomas L. numerolla 2489 ja naisten sarjan hienolla ajalla voittanut Sanna K. vasemmalla. Antti P:lle(nro 1902) kiitos vetoavusta heikolla hetkellä :)
Kuva: KSML nettisivusto 11.09.2010

perjantai 10. syyskuuta 2010

Pe 10.09

Päiwän treeni tehty. Asfaltilla juoksua 8,2km. Tuntuma jo parempi kuin eilen. Ensimmäinen 1,5km oli vaan aika tuskallista tuon nilkan sisäsyrjän kanssa. Taisi vähän ottaa itteensä eilisistä satasista. Saa nähdä missä kunnossa se on huomisen puolikkaan jälkeen. Noh, nappaa ennen juoksua buranan ja juoksun jälkeen puudutusainetta ;-)
 

torstai 9. syyskuuta 2010

To 09.09

Tänään ainoastaan iltalenkki. Juoksu oli jäykkää ja nihkeää, vaikka oli lepopäivä takana. Ehkäpä juuri siksi. Pääsee lihakset jäähtymään kun pitää lepopäivän ;-) Kilsoja 8,4 + loppulenkistä 4x100m.
Huomenaamuna vähän jolkuttelua ja töiden jälkeen voisi käydä hakemassa numeron kun tulen pyörällä kotiin.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Ti 07.09 Kotalammella

Aamulla kevyt 5,1km. Kulku normaalin nihkeää, eli ei mitään uutta.
Iltalenkki: 14km: 5km + 5x1127m/2min + 3,3km. Alkuverkassa taas alakuloinen vire ja aatteita että tuleekohan tästä mitään. Ensimmäinen veto tutun jäykkää ja arvelin sen menevän noin 4,20/krs. Se oli kuitenkin 4,15 ja seuraavat 4,09/4,06/4,03/3,53. Eihän se mitään rentoa juoksua ollut, mutta odotin oikeastaan huonompiakin aikoja. Viimeiseen tuli sitten pientä puristusta mutta ei mitään hampaat irveessä juoksua. Tuo viimeisen ansiosta keskiarvo vedoille 4.05,4 eli tämän harjoitusjakson parasta. Keskiarvo kuitenkin vain vähän kovempaa mitä pitäisi lauantaina juosta puolikas. Siinäpä haastetta ;-)
Garmin antoi kierroksille mittaa: 1,13/1,12/1,11/1,13/1,13. Se saa kuitenkin olla se 1127m, koska sillä matkalla olen huoltokopin seinään merkannut kierrosvauhtia vastaavat kilsavauhdit.
Kotalammen pururata on muuten saanut suurimmalle osalle matkaa uuden päällysteen. Keväällä tuli suoralle hienoa tiivistä hiekkaa ja viime viikolla noin puolelle matkaa kivituhka. Nyt siinä kelpaa vedellä.
Huomiseksi on "valmentaja" määrännyt ohjelmaan lepopäivän. Ensimmäinen määrätty lepopäivä tähän harjoituskauteen :)

maanantai 6. syyskuuta 2010

Ma 06.09 Lyhyestä virsi kaunis

Aamulla 5,3 ja iltasella 6,1.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Su 05.09 Viikon pitkä

Nukuin sen verran kuin nukutti eli pääsin ylös vasta puoli yhdeksän jälkeen. Söin aamupalan ja luin lehden ihan rauhassa. Lenkille vähän kymmenen jälkeen. Juoksin kympin alle ennen kuin hain Jaskan mukaan. 14km kohdilla oli Garminista loppunut akku. Se valittikin jo alussa akun vähyydestä. Jaskan kanssa juostiin tunnin verran ja kiertelin itekseni vielä kympin verran. Koska mittarista oli virrat pois niin piti mennä hieman arvelujen mukaan varmanpäälle että tulisi riittävästi kilsoja. Laajarin kellosta varmistui että kolmekymmpiä täytyy varmasti. Ensimmäinen 14km oli 4,52 keskivauhtia. Siitä kun laski varmanpäälle, niin sain lenkin pitudeksi 32km. Juoksu erittäin nihkeää. Kestävyys on kuitenkin jotakuinkin kohdillaan kun jaksaa juosta pidempääkin, vaikka tuntuu huonolle, eli jotain positiivistakin :-)


Viikon 35 treenit (viides harjoitusviikko):

Ma a. TV Kevyt 5km
Ma i. TV Kevyt 7,8km

Ti a. TV Kevyt 11,5km
Ti i. 15km: 5km + 20x300/1,5min + 4km

Ke a. TV Kevyt 5km
Ke i. TV Kevyt 8km

To a. TV Kevyt 11,2km
To i. 13,2km: 10km(vitoset: 4,25/4,16) + 3,2km

Pe a. TV Kevyt 7,8km
Pe i. TV Kevyt 8,6km

La i.15,5km

Su ap. TV Kevyt 32km (nihkeää)
==============================

= 140,6km

lauantai 4. syyskuuta 2010

La 04.09 Maastojuoksua

Tänään kevyt 15,5km hienosssa syyskelissä.. Juoksu pääosin latupohjia kiertäen. Juoksusta on häipynyt jo vähän aikaa ollut juoksun helppous ja rentous. Kyllä sitä nyt menee, mutta ei se nyt niin kivaa enää ole. Samalla on mennyt luottamus omaan suorituskykyyn kovemmassa vauhdissa. Viimeviikon "kovemmat" treenit ei ainakaan nostanut sitä luottamusta. Ei auta jos joku sanoo, että kellä se sieltä löytyy kun keventää. Sen verran tässä on tullut jo vuosia väännettyä, että tiedän että se vaatii pari hyvin kulkenutta treeniä, niin fiilis on ihan toinen. Toisaalta ei tässä kovin nopeasti voi hyviä tuloksia odottaa. Harjoittelu pitää vaan taas saada säänölliseksi, niin kyllä se peruskunto taas löytyy muutaman kuukauden väännöllä. Tämä on kuitenkin sellainen laji ettei voi saavuuttaa kaikkimulleheti juttua. Sain tällä viikolla päivitettyä harjoituspäiväkirjaan viimevuotisia kk-kilsoja. Oli aika murheellista katseltavaa. Koko viimevuoteen ei tullut kuin vajaa 3300km. Paras oli 450 ja huonoin 27. Vielä kun joskus saisi 5000km: vuoden. Eihän se vaatisi kuin keskimäärin 417km/kk, 96km/vko, 14km/päivä ja kun harjoittelee arkena kaksi kertaa/päivä, niin se tekee 8km per lenkki. Helppoa matematiikkaa ;-) Ei pitäisi olla mikään ihmesuoritus. Paikat vaan kunnossa ja motivaatio kohdillaan. Saahan sitä päiväunia nähdä :-)

perjantai 3. syyskuuta 2010

Pe 03.09

Aamulla jäykähkö 7,8km-5:07/km. Ainakin oli riittävästi vaatetta päällä :-)
Iltalenkki vesisateessa ja kovassa tuulessa 8,6km-4:35/km. Piti juosta pikkasen enemmän, mutta ei tuossa kelissä....

torstai 2. syyskuuta 2010

To 02.09

Aamulla hienossa kelissä 11,2km. Kulku ihan kohtalaisen kevyttä.

Iltalenkille tukevilla peruslenkkareilla tarkoituksena vetää kiihdytyksen alku rauhallisesti. Heti alusta huomasi ettei tänään kulje. Ensimmäinen vitonen 4:25 keskivaudilla. Se nyt meni kuitenkin aikataulun mukaisesti. Seuraava vitonen 4:16 vauhdilla ja vaikeaa oli. Limaa kurkussa ja ylävatsaa poltteli. Lopetin juoksemisen siihen kymppiin kun ei siitä mitään tullut. Loppumatkasta juoksentelin ainoastaan silloin kun meinasi tulla kylmä. Olisihan sitä jaksanut, mutta ei huvittanut, tympi. Kilsoja lenkille 13,2. Lenkin jälkeen kuumaan kylpyyn rentoutumaan. Juostaan se vauhdikkaampi sitten kun kulkee...
Kaivoin naftaliinista Omronin sähköhierontalaitteen. Muistelin että siinä olisi jotain vikaa, mutta pelitti se ainakin kohtalaisesti. Laitoin elektrodit kehräsluun molemmin puolin, joten paikka oli hieman hankala. Toivottavasti siitä nyt jotain hyötyä oli.

Aamulenkkikuvia

 

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Ke 01.09 Palauttava

Aamulla kevyt vitonen ja illalla kasi. Hieman eilinen treeni painoi jaloissa...

Päivällä vähän huvittuneena luin keskustelupalstaa missä lenkkeilijät kertoivat pesevänsä lenkkivaatteet joka lenkin jälkeen ja osa joka toinen päivä. Mitähän siitäkin tulisi minun kohdalla kun pääsääntöisesti treenaa, silloin kuin treenaa, 12krt viikossa. Ainakin olisi pyykkikone kovilla ;) Silloin kun treenaa säännöllisesti niin hiki ei edes haise. Aineenvaihdunta on sen verran vilkasta ettei kuona-aineita ehdi paljon muodostua elimmistöön. Ehkä se on nillä, jotka juoksee pari kertaa viikossa, aiheellista pestä kuteitasa joka lenkin jälkeen...

Huomenna taas vähän enemmän kilsoja. Pyydettiin kyllä tonnifemmalle jänikseksi mutta ei oikein sopinut ohjelmaan. Olishan se ollut hauska kokemus.