maanantai 14. lokakuuta 2024

Vko 42/24 Kova 2

Ma

i. TV Kevyt 8km ks. 125  5,19/km

+5,5°C  Aika mitäänsanomaton lenkki. Ei ollut väsynyt eikä ollut hyvä kulku. Olisko tämä se kuuluisa peruslenkki :-) Taas on tulossa tuulinen viikko. Sateet jää onneksi vähiin ja lämpötila on mukava juoksuun. Huomenna on ohjelmassa kuussatasia joten se olisi periaatteessa kenttäpäivä. Toinen vaihtoehto on että vetäisi rantaraitilla hieman sokkona vauhdista. Siinäpä sitä pohdittavaa...


Ti

a. TV 6km ks. 151  4,47/km

+2,8°C  Taisi olla siinä ja siinä ettei ollut hieman liian rasittava aamu TV. Eihän tuo numeroina sille näytä mutta kun vetää ennen aamupalaa niin siihen saa lisätä jonkin verran sekuntteja keskivauhtiin.  Olisi se juoksu voinut olla rennonpaakin. Kävin pitkästä aikaa vaa`alla. Pari kolme ehkä neljä kiloa on tullut lisää kevään-kesän painoihin verrattuna. Silloin se paino tippuikin jo alle vanhan normaalin kilpailupainon. Nyt se on aikalailla sopivalla tasolla.

i. 13km: WU + 8 x 600m/1` + CD

+5,5°C  Juoksin ensiksi kampuksen kentälle. Venyttelin ja ennen toista aukkaria tein päätöksen että menenkin rantaraitille. Etukaarteessa oli vähän tammen lehtiä ja pari vesilammikkoa. Se olisi vielä menetellyt mutta takakaarre oli täynnä niitä tammen lehtiä. Ensimmäinen veto tuntui vaikealle ja jäikin selvästi tavoiteajasta. Seuraavat sitten alkoi mennä jo sinne päin. Aikoja, vaikka naputtelinkin ne vertailutaulukkoon, en ala vertaamaan pari viikkoa sitten juostuun kampuksen vetoihin. Jotenkin en luota tuohon kelloni GPS:ään noin lyhyellä matkalla. Saattaahan se näyttää oikeinkin mutta pienikin virhe muuttaa vedon aikaa paljonkin. Parempi vaan vertailla sykekäyriä. Se onkin aika mielenkiintoinen parin ensimmäisen vedon suhteen vertailtuna aikasempaan. Muutoinhan ne menee aikalailla yksiin.


punainen on tämänpäiväinen

Ke

i. TV Kevyt 9km ks. 127  5,20/km

+7,3°C  Vain ylämäissä huomasi että eilen oli vetopävä. Mukava juosta kun tiet on kuivia. Tässä parina päivänä on käynyt mielessä että jos tekisikin kahden kovan viikon sijasta kolme. Eipä tuota tosin tarvitse vielä päättää.


To

ap. TV Kevyt 16km ks. 139  5,02/km

+7°C  Hieman oli alussa reisille viileää. Hyvin tarkeni kuitenkin lyhkäisissä ja ohkaisissa trikoissa. Jäi hieman vauhti päälle kun alkumatkasta oli myötälettä ja Keljosta lähtien myötätuulta. Olisi kelvannut 10...15s hitaampikin kilsavauhti. Ohjelmassa oli 14km mutta lähdin juoksemaan 16km:n lenkkiä joka sekin meni hieman pitkäksi. Nyt sitten on pieni ongelma kuinka palautuu huomiseksi. Aamulenkki täytynee pitää kevyenä tai kevyempänä. 

Olen pääsääntöisesti juossut Lidl:in joustavilla  urheilusukilla. Ovat olleet hyviä ja kestäviä sukkia. Nyt kuitenkin osissa alkaa olla reikiä isonvarpaan kynnen kohdilla. Tällä viikolla on ollut kokeilussa Motonet:in pukusukat. Olen käyttänyt niitä muutoin mutten juoksussa. Tuntuuhan nekin toimivan. Niissä on sopivasti vartta ja se on joustavaa joten alle on helppo laittaa nilkan/akillesjänteen lämmittinet joita olen leikannut vanhoista paksummista sukista. Ne ei ole hinnalla pilattu kun niitä 5 paria kympillä :-)


maanantai 7. lokakuuta 2024

Vko 41/24 Kova 1

Ma

i. TV Kevyt 8km ks. 126  5,18/km

+3,6°C  Siirryin pitkien trikoiden kauteen. Olisi vielä voinut mennä lyhkäisillä mutta kun oli palauttava lenkki niin ajattelin mennä lämpö edellä. Eipä nuo vanhat Rukan kilpahiihtoasun housut kyllä paljon lämmittäneet. Olen yrittänyt hakea temu:sta uusia housuja joissa olisi tuulkensuoja edessä mutta eipä ole tullut vastaan. Olen nimittäin tykästynyt Noname:n housuihin joita olen käyttänyt vuosia mutta ne on jo paikkailtu haaroista liian monta kertaa. Lenkki sujui hyvin. Ehkäpä vähän liiankin hyvin- Oli se eilinen kuitenkin aika kuormittava suoritus. Toisaalta se oli aamusta ja siihen hyvät veryttelyt Lehtosen Matin kanssa ja päälle vielä kevyt pyöräily. Tekisi mieli tehdä jo huomenna tehoharjoitus mutta järki sanoo toista... ja mieli toista ;-)


Ti

a. TV 6km ks. 145  4,52/km

+2,5°C  Puuskainen Itätuuli eli oli takaisinpäin tullessa vastainen. Rekat aiheutti melkoisen puuskan jolloin kannatti pitää suu kiinni. GPS sekoili alkumatkasta ja ensimmäinen kilsa oli lyhyt. Syyskuussa juoksin täsmälleen saman reitin ja nyt oli 80m lyhyempi joka vaikutti keskivauhtiin 4s. Nyt oli keskisyke 5 pykälää korkeampi ja tuntuikin sille. Joo, teen sitten tänään sen tehopäivän kuitenkin. Sääennusteinen mukaan huomenna on vielä kovempi tuuli joten näillä mennään.

i. 17,2km: VU + 10x1k/1` + CD (10,8:n) keskisyke 155

+4,8°C  Piti juosta kuokkalan puolella mutta olin katsovani että tuuli on jonkin verran tyyntynyt, niin juoksin sataman puolella. Olihan sitä tuulta ajoittain jonkin verrankin mutta pääsääntöisesti ihan hyvä keli. Nyt onnistui hieman terävänpi aloitus harjoitukseen. Kolmannessa vedossa oli jotain hämärää. Mittari näyttää yleensä alkuvedosta liian kovaa keskivauhtia mutta tässä vedossa se näytti liian hidasta. Mittarin mukaan se oli sarjan hitain mutta tuntuma oli että ei ollut. Sekoilihan se mittari aamullakin. Keskiaika 1,8s kovempi kuin toissaviikolla joten ihan ok (kova) harjoitus. Oikeastaan tänään olisi ollut kuussatasia mutta en lähtenyt kokeilemaan miten tuuli sopii kampuksen kentälle. 


Ke

ip. TV Kevyt 8km ks. 127  5,27/km

+6,5°C  Tuulista. Ihan kuin olisi eilen tehnyt jotain. Joo, oli sellainen konaisvaltainen väsymys kropassa. Juoksu pääosin maastopohjilla. 


To

ip. TV Kevytvauhtinen 16km ks. 133 rannesyke  5,23/km

+10,5°C  Ei ole palautunut tiistain harjoituksista. Tuli vielä valittua sellainen reitti mistä ei pääse oikaisemaan. Sehän on selvä ettei huomenna ole tehopäivä eikä ehkä lauantainakaan jos huominen lenkki on vielä raskas. Ei näkynyt yhtään tuulen kaatamaa puuta vaikka eilen olikin aikamoinen puhuri. Tuulihan tuo vielän tänäänkin vaikkakin miedommin. Unohdin laittaa sykevyön rintaan. Ennen kilsaa hokasin sen ja kiristin hihnaa pari pykälää. Syke ei ehkä oikea mutta siellä päin...


Pe

i. TV Kevyt 8km ks. 123  5,33/km

+9,4°C  Varauiduin jo siihen että saatan kastua mutta ei. Enpä juuri katsellut mittaria juoksun aikana. Menin vain sen mukaan mikä tuntuu hyvälle ja helpolle. Tämä vauhti oli tänään sitä. Pääasia että oli palauttava. Kun tuossa "ihmettelin" että ei ole palautunut tiistain vauhtikestävyys treenistä niin unohtui se että sunnuntainahan oli kisa. Ei siitä yhdessä päivässä palaudu...tai minä en palaudu ...ja tiistaina se rasitus sitten vaan kumuloitui. Eilinenkään ei sitten ollut varsinaisesti palauttava lenkki. Lähden huomen aamuna vetämään TV:tä ja katson kuinka kulkee. Jos tuntuu siltä niin palaan kotiin lepäämään :-)


La

a. 15,2km: WU TV 6km ks. 148 4,42/km + Mattilanniemi Park Run 5k ks. 166 4,06/km + CD

+2,3°C  Ei ollut "alkulämmittelyssä" kovin hyvä tunne jaloissa. Yritin lähteä maltillisemmin kuin viimeksi ja tulla sitten viimeisen kilsan kovempaa. No, onistui se jotenkuten. Itse parkrunnin startti (1k-4,04) oli nyt terävämpi kuin aikasemmin mitä tavoittelinkin. Sen takia yritinkin tulla "alkulämmittelyn" lopun kovempaa että elimmistö olisi paremmin hereillä. Kilsa 3-4 (4,13) oli hitain. Nyt ei tullut viimeinen kilsa alle neljän, kuten kaksi viikkoa sitten, mutta oli kuitenkin juoksun nopein. Kokonaisuutenaan aika tasainen juoksu mitä nyt pieni nukahtaminen 3-4 kilsalla. 


Su

p. TV Kevyt 25km ks. 137  5,17/km

+4...6°C  Muihin tämän viikon kevyihin lenkkeihin verrattuna sykket hieman koekeammalla. Ihan riittävän alhaiset kuitenkin. 15km meni helposti ja sitten alkoi tuntumaan hieman jaloissa. Jaakko tuli seiskan paikkella vastaan hänen kanssaan juoksin vitosen verran käymällä Haukanniemessä. Vähän siinä tuli eestaas juoksua mutta pääasia että  kello käy. Oikeastaan minun piti lähteä lenkille vasta iltapäivällä mutta parempi se oli lähteä myöhäisen aamupalan jälkeen. Vanhan puhelimen nappasin lyhkäisten trikoiden sivutaskuun syyskuvia varten. Oikeastaan toivoin hyviä sumukuvia mutta olin liian myöhään liikenteessä. Huominen kevyt lenkki täytyy pitää hyvin kevyenä jotta saa vedettyä toisen kovan viikon edes kohtuullisen hyvin.