maanantai 30. syyskuuta 2024

Vko 40/24 Kevyt

Ma

ip. MTB 25km  Rannesyke.

+9°C  Aurinkoista. Maltoin jättää näinkin lyhkäiseksi. Minähän alan oppia. Laitoin renkaisiin vähän lisää painetta mutta en vielä normaalia tielläajopaineita. Osa reitistä kun oli aika kivikkoista ja siellä ei kannata pitää kovia paineita.  Mittasin samalla ensi sunnuntain juoksulenkin pituuden ja nousut.... no, seurataan vielä sääennusteita. Jalat tuntui hyvälle.


Ti

i. Hanhiperä 11km ks. 123  5,26/km

+10,5°C  Välillä vähän tirisi tossun alla ja piti varoa liukkaitakin kohtia mutta muutoin suht kuivaa. Polulla piti hiljentää kun ei nähnyt vasta-aurinkoon oikein mitään. Aurinko on jo niin alhaalla että häikäisee pahasti. En kiertänyt koko Soidenlammen lenkkiä vaan oikaisin polkua laavun kautta. Lopussa vähän rallattelin alamäkiin mutta muutoin kevyt lenkki. Hieman tuli pitempi mitä päässä olevassa ohjelmassa on. Oikeastaan pitäisi naputella loppuviikon kilsat ohjelmamuotoon niin pysyisi näin kevyellä viikolla kilsat hallinnassa. 


Ke

i. 13,4km: WU + 8 x 600m/1` + CD

+8,5°C  Arvoin Kampuksen kentän ja Rantaraitin välillä. Vaaka kääntyi kentän puoleen kun siinä saa kuitenkin 300m:n väliajan. Mittarin GPS:n antamaan tahtiin ei voi luottaa noin lyhyellä matkalla. Ainakaan minun mittari ei anna matkalla luotettavaa tahtia kuin ihan lopussa ja se on jo myöhäistä korjata loppuaikaa sopivaksi. Viime kesänä kun tein kuussatasia niin silloin oli palautus 2 minuuttia ja tämän vuoden keväällä 1,5minuuttia. Tänään sitten kutistin sen yhteen minuuttiin. Suunnitelmassa oli 10 vetoa ja matkalla se tippui (mielessä) kuuteen. Tein kompromissin ja juoksin 8 :-) Ihan erinlainen treeni kuin 10x1k kun vauhti on hieman kovempaa niin hengitys joutui jo koville. 


To

i. TV Kevyt 8km ks. 131  5,33/km

+8°C  Alussa oli aika viileää mutta lämpeni nopeasti. Vielä ei ole tarvinnut pitkälahkeisia. Matkalla oli kolme kilsaa likempänä kuutta minuuttia per kilometri eli menin vähän haastavammassa maastossa. Vanhalla puhelimella ei kummoisia kuvia saa mutta nappasin muutaman kuvan tuonne garminin puolelle. Sinne ei saakkaan enää ladattua kuin 9 kuvaa. Voisihan sitä joskus ottaa pokkarinkin mukaan. On se joskus ollutkin kun se tulee aika vaivattomasti rannehihnan avustamana. Juoksuun tuli sopivasti taukoja kuvatessa ja piti jokunen märkä kohtakin kävellä. Eilinen ei ainakaan vielä pahemmin painanut jaloissa. 


Pe

i. TV Kevyt 15km ks. 132  5,18/km

+8,5°C  Laitoin lyhkäisten trikoiden alle katkaistut urheilukerraston housut kun on ollut pieniä tuntemuksia takareiden yläosassa. Tämä on toinen jalka joka on ollut jo pitempiaikainen ongelma. Tuo kesällä vaivannut jännekipu oli oikean jalan takareidessä. Tämä on vasemmassa. Minulla on ollut jatkuvasti pari pyörän sisuskumia senkin jalan ympärillä ja tänään tein ensimmäisen kuntouttavan sarjan takareidelle. Pitänee vaan alkaa taas tekemään säännöllisesti. Saattaa olla että nämä kylmenneet kelit myötävaikuttaneet tuntemuksiin.  Hieman oli väsyneehköt jalat. 14 oli ohjelmassa ja 1,5 meni yli.


La

i. TV Kevyt 8km ks. 127  5,16/km

+7,7°C  Paremman tuntuiset jalat kuin eilen. Alku oli ihmeen hidas tai sitten mittari sekoili. Juoksutuntuma siis ihan hyvä. Oikea etureisi kaipaisi taas vähän peukaloa. 


Su

ap. 15,8km: WU + Vesanka-hölkkä 9,1km + CD  ks. 165  4,19/km

+7,3°C  6,5 astetta kun lähdin pyöräilemään Vesankaan. Viileän kosteaa kun oli yöllä vähän satanut. Sen verran märkä asfaltti etten viitsinyt lähteä cyklolla. Alkuverkassa sykkeet mitä sattuu kun en muistanut laittaa sykevyötä. Vyö oli kyllä taskussa ja muovipussissa valmiiksi kasteltuna. Ajatuksena oli ettei vyö ehtisi kuivua vaan pysyisi märkänä ja ylhäällä kun juoksee. Parisen kilsaa pysyin Matin mukana mutta aloin jo Ruokkeentiellä jäämään. Reilusti ennen Soikkalantietä meni kakkonenkin ohi. Taktiikkana oli että ensimmäinen mäki suht varoivaisesti ja sitten reippaan kovaa aina neljään kilsaan asti jonne on alamävoittoista maastoa. Sitten seuraavat 1,5km ylämäkeen varovaisesti. Oli siinä loppupuolella yksi pieni alamäkikin. 4-5 väli olikin päälle viiden vauhtia. Yhtään lujempaa tuota 70m:n (noususumma) mäkeä en olisi voinutkaan vetää. Jaksoin kuitenkin loputkin ylämäet tulla vielä kohtuu hyvin. Alamäissä saavutin kakkoseksi tullutta hieman mutta ylämäissä ero pysyi samana. Kisan ykkönen ja kakkonen veti kilsat 2-4 huomattavasti kovempaa kuin minä mutta muilla kilsoilla ei tullut mainittavaa eroa. Kun kisaan tuli kokonaisnousua 148m niin olen vauhtiini ihan tyytyväinen. Pyöräilyä tuli 14km.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti