maanantai 23. syyskuuta 2024

Vko 39/24 Kova 2

Ma

i. TV Kevyt 8km ks. 126  5,25/km

+12°C  Sain pidettyä tarpeeksi kevyenä. Kroppa oli yllättävän vireä kahden kehittävän/raskaan päivän jälkeenkin. No, huomennahan se sitten oikeasti tietää. Ai että minä tykkään juosta näillä keleillä :-) Kyllä täytyy oikein pidätellä että ei alkaisi treenata taas kaksi kertaa päivässä. Tämä maanantai on tietenkin erikoistapaus jollain pitää malttaa pitää yhden treenin päivä melkein aina. Huomenna saa tehdä aamulenkin :-) ja perjantaina jos jätän lauantain parkrunnin väliin. Täytyy seurata sääennusteitakin.


Ti

a. TV 6km ks. 140  4,56/km

+9,5°C  Ei se nyt kovin rentoa ollut. Viikko sitten tein samanmoisen Aamuhölkkä 6km jossa maastoreitillä keskisyke oli 136 ja vauhti 5,23/km. Nyt oli astetta kovempi yritys. 

i. 17km: VU + 10x1k/1` + CD (10,8:n) keskisyke 158

+17,5°C  Kello tykkäsi alkuveryttelyssä mutta jaloissa oli sellainen kihelmöinti että mitähän tästäkin tulee. Sekoilin toisessa vedossa mittarin nappuloiden kanssa. Vetoon lähtiessä painoin stop nappulaa lap nappulan sijasta. Huomasin sen kun tarkastelin juoksutahtia. Siinä vaiheessa olisi pitänyt painaa uudelleen starttia ja heti perään väliaika. Nyt siinä valiajassa on 100m kävelyä ja 900m juoksua. Oikeasti juoksua tuli 1,1...1,15km ja sekin pasmojen sekoamisen takia taisi olla kovavauhtisin veto. En siis lähde vertailemaan viimeviikkoiseen mutta näyttäisi olevan kovemmat keskivauhdit. Laitetaan nyt kuitenkin sykekäyrä. Heti alusta korkeammat sykkeet. Se oli tosin tarkoituskin. ks 8pykälää korkeampi kuin viikko sitten. Päällimmäisenä tästä treenistä jäi mieleen että miten hitossa tästä palautuu. Täytynee hieman soveltaa loppuviikkoa.


Aamulla kun aloin tekemään aamupalaa ja otin keitetun kananmunan jääkaapista. Ihmettelin kun kuori ei rikkoudu kunnolla. Sitten selvisi että se kananmuna on umpijäässä! Niinhän siellä oli kaikki tavarat jäässä tai hileessä. Kääntelin termostaattinappulaa mutta ei mitään vaikutusta. Laitoin lämpömittarin sinne ja näytti yli viittä astetta pakkasta ja pakastimessa oli melkein 30! Aika pirun pitkään sai googlailla uutta termostaattia että löytyi oikeanlaisia. Koko moduuli missä on valo mukana olisi maksanut toistasataa ja sitten "piirilevy" jossa on termostaatti mukana ulkomailta tilattuna joitakin kymppejä. Olin ottanut termostaatin irti ja laitoin sen takaisin muutaman tunnin kuluttua niin sehän toimi taas. Saa nyt sitten nähdä kuinka kauan se toimii :-( Pelkään pahinta. ...ja vielä uudehko (Gram)merkkikaappi. 


Ke

i. TV Kevyt 8km ks. 125  5,24/km

+14°C  Yritin juosta tuulensuojaisia reittiä ja aika hyvin onnistuikin. Otin puhelimen shortsien taskuun ja napsin reitin varrelta kuvia. Ne löytyy tuolta garminin puolelta. Toistan itseäni kun kirjoitan taas että tuntui liian hyvälle. Silloin kun on levännyt ja juoksu tuntuu helpolle se on hyvä juttu mutta kun on rasittunut ja juoksu tuntuu helpolle se ei välttämättä ole hyvä juttu. Sen kuitenkin olen oppinut että elimmistö saattaa yllättää palautumisen kanssa.... suuntaan tai toiseen. Sykekäyrästäkin näkee että noita pysähdyksiä tuli useita ja se toi juoksuun lisää helppoutta. Olen tässä viime ja tänä vuonna naputellut ylös noita vetojen aikoja ja välillä sykkeitäkin. Naputtelinpa siis nuo 10x1k treenitkin ylös että pääsee vertailemaan. 


To

ap. TV Kevyt 16km ks. 129  5,18/km

+13°C  Navakka tuuli ja reitti sen mukaan. Kuokkalan sillalla odottelin kovempia puhureita mutta ei. Kympin paikkeilla alkoi painamaan jaloissa. Kyllähän se tuli vielä senkin jälkeen muttei se ollut enää niin kivaa. En ole vieläkään lopullisesti päätänyt että juoksenko huomenna reippaan vai lauantaina parkrunnin. Voi olla teen päätöksen huomenna aamulenkillä ...jos ei sada ihan saavista.


Pe

a. Aamuhölkkä 6km ks. 122  5,43/km

+11°C  Sade alussa ja lopussa. Nelosen kohdilla katsoin ensimmäisen kerran mittaria. Tarkoitus oli juosta hitaasti ja se oli hidasta. Sykkeet todella alhaiset. En muista että onko noin alhaisia keskisykkeitä ollutkaan. Saisihan sen helposti tarkistettua garminin sivuilta.  Kyllä minä juoksen tänään sen tehoharjoituksen eli reippaan. Aika reipasta tuulta luvassa joten en tiedä vielä missä juoksen.

i. 14,5km: WU + TV Reipas 8km + CD  ks. 156  4,21/km (kasin lukemat)

+13,6°C  Hyvä keli. Tuulikin melkein tyyntyi illaksi. Olisi sanut olla jo heijastinliivit päällä kun keuruuntiellä ei ole valoja...ja vaikka olisikin. Olipas hyvät jalat. Eilisestä väsymyksestä ei ollut merkkiäkään. Viimeinen kilsa oli kovin mutta ei sentään liikaa rypistäen. Olin näköjään tilastoinut reippaat kasitkin viime kesästä lähtien. Siellä oli 9 juoksua ja tämä meni reilu kaks sekkaa alle keskiarvon. Näyttäisi muutama puuttuvan joten lisätäänpä.


La

i. TV Kevyt 8km ks. 125  5,26/km

+7°C  Tässähän pitää kohta kaivaa pitkät trikoot esiin. Olihan tuo hieman väsyneen miehen menoa... tai silleen että tiesi eilen juosseensa. Eilinen oli tilastoimistani reippaista toiseksi kovin. Viime vuoden elokuussa oli yksi reipas joka kulki muita reippaita huomattavasti kovempaa.  Huomenna ilma ei paljoa lämpene päivän edetessä joten voi lähteä pitkälle jo aamusta. Ehtiipä sitten katsoa suunnistuksen viestikisat. Niin, onhan se Berliinin maratonkin vaikka aikasemmin luulin sen olevan tänään lauantaina. Livestriimiä on nykyään turha etsiä kun ne on kakkki blogattu maksumuurien taakse.


Su

ap. TV Kevyt 25km ks. 133  5,16/km

+3...+7°C  Aurinkoista. 18 kilsaa tuli vaudillisesti ihan hyvin. Tosin oli paljon alamäkeä ja myötätuulta :-) Sen jälkeen alkoi vauhti tippumaan jo tasaisellakin. Kylmänoron pohjukassa piti kastella sykevyö kun oli jo kuivunut ja valui paikoiltaan. Sykekäyrässäkin näkyy häiriö ennen kastelua. Huomenna onkin välipäivä juoksusta ja muutenkin ensi viikko on kevyempi. En muuten ole moneen päivään antanut sähköä reiteen. Joku päivä oli pientä tuntemusta mutta ei tainnut olla kuin väliaikaista kun alkanut edes hoitamaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti