maanantai 25. joulukuuta 2023

Vko 52/23

Ma

a. Aamuhölkkä 7km  ks.133  5,44/km

-3,8°C  Jäykkää ja väsynyttä menoa. Eilen annoin vähän peukaloa pohkeille mutta ei ne olleet yhtään paremmat. Illalla vielä lyhyttä ja kevyttä.

i. TV Kevyt 11km  ks.130  5,36/km

-4,2°C  Oli jo Viitaniemessä seiskan jälkeen pelko että joutuuko jopa kävelemään tuon pohkeen takia. Ylämäkihän sitä rasittaa mutta nyt se meni alamäessä ihan jäkkiin. Annoin sille päivällä peukaloa ja venytin kunnolla. Saattoi ottaa siitäkin itseensä. Alkaa jo vaikuttamaan juoksutekniikkaakin kun ei pohkeet toimi kunnolla. Ensimmäinen kilsa oli melkein kuutta minuuttia. Ei se juoksu muutoin huonolle tunnu. Oikeastaan vuoden "tavoitekilsat" on jo täynnä. Toinen pieni "tavoite" olisi 37km:n päässä mutta se ei nyt ole niin tärkeää. Hiihtokilsa"tavoite" on vajaan 70km päässä ja sehän tulee jo kolmella lenkillä kunhan vaan latuja ajettaisiin. Nyt joutui laittamaan kylmää pohkeeseen.


Ti

ip. Hiihtoa 32km  ks.124 

-6,5...-8°C  Soidenlammen mittarissa -12. Pohje kestää paremmin hiihtoa vaikkei se siinäkään ole kivuton. Ensimnmäinen puolisko rauhallisesti ja loppupuolella ylämäkiä jo ihan normaalitahdilla. Kyllä sen tunti naamassa että pakkanen kiristyi. Aurinkokin näyttäytyi juuri ennen kuin se laskeutui. Paistoi kuitenkin hienosti puiden latvustoihin vaikkei häikässytkään. Huomenna varmaankin samanmoinen. En taida tehdä suksille mitään. Eihän ne kovin liukkaat olleet mutta eipä niitä oikein paremmaksikaan saa.


Ke

ap. Hiihtoa 31km 

-8,7...-10,5°C  Piti laittaa lähtiessä ylimääräinen takki päälle jonka olisi voinut jättää lähtöpaikalle mutta enpä sitten muistanut. Ajoittain sormille vähän kylmä. Kahteen tuntiin mennessä sykevyö oli tippunut jo kaksi kertaa ja kolmatta kertaa en enää nostanut. Annoin olla vatsan päällä mutta piti ottaa vähän ajan päästä lähetin irti kun lähetti haamusykkeitä. Ensimmäinen vitonen hidas kun latu köhniölle oli ajettu joskus ennen joulua ja killerin alikulun läpäisy oli vähän sähläämistä. Olin vielä lähtiessäkin kahden vaiheilla että kumpaan lähden hiihtämään. Laajavuori sitten valikoitui ihan vaihtelun vuoksi. Kuntokasilla oli pieni pätkä ilman latua mutta muutoin oli hyvät ladut. No, kuntokasilla oli ajettu vain luisteura ja välillä samalla rikottu pertsan latua. Aurinkokin paistoi mutta niin alhaalta ettei sitä näkynyt.


To

ap. Hiihtoa 26km  ks.128 

-6°C  "Huononpi luisto kuin eilen vaikka luulisi toisinpäin. Luistona  eilen Start HF +5...-10 ja tänään Vauhdin LF polar -2...-20. Olisi tietenkin saanut olla toisinpäin nämäkin. Alussa pito sama kuin eilen mutta vertailuna Rex uuden lumen -1...-12. Rexi ehkä piti vähän paremmin mutta luisto sama." Tämä Garmin connectista. Nyt se sitten tapahtu mitä olen pelännyt. Pohkeen Jumi ja kipu tippui akillesjänteeseen. Nyt on sitten molemmat akillekset kipeenä. Oma vika. Levolla ja hoidolla olisi ehkä voinut välttää tämän. Ei ollut tänään oikein mono syönnillään. Ylämäissä kävi normaalia enemmän hapenoton päälle. Oikeastaan piti jättää jo pariinkymppiin mutta hiihdin vielä kerran Hanhiperän.


Pe

ip. Hiihtoa 26km  ks.131 

-5,8°C Reipas itätuuli.  "Luistona Vauhti HF mid +1...-8.  Pitona sama Rex kuin eilen. Parempi luisto kuin eilen. Saattoi olla viikon paraskin. Pito taas hieman herkällä. Saapi nähdä  sanoiko akillesjänne sopimuksen irti viimeisessä jyrkässä ylämäessä. Aamulla näkee." Sattuihan se akillekseen koko matkan. Tuo akilles mikä kipeytyi aikasemmin ei haittaa hiihtoa mutta tämä tuoreempi on aika paha. Jo Keljonkankaalta noustessa tuli mieleen että mitä jos akillesjänne katkeaa siinä jyrkässä ylämäessä missä sattui pahiten. Välillä tulee noita kunnon lipsahduksia kun mäki on jyrkkä. Jospa se nyt rauhottuisi kylmällä ja mehiläismyrkkyvoiteella. Hiihto muuten paremman tuntuista kuin eilen.


La

ap. Hiihtoa 29km  ks.128 

-10°C   Paikoin tuuli ikävästi, mutta vain paikoin. Eilisellä voitelulla liikenteessä. Akilles oli aamulla samantuntuinen kuin edellisenäkin aamuna. Nyt välttelin jyrkkiä mäkiä eli en lähtenyt Keljonkankaalle asti. Hiihtokin oli varsinkin ylämäessä lyhyempää askellusta ja potkukin oli lyhyempi. Kotalammen ja Ylämyllyjärven pistot oli liukkaampia kun niitä ei oltu ajettu tänään. Ajetulla ladulla ei ollut eilistä luistoa. Huomenna pitää vielä koettaa tareta hiihtää mutta maanantaina taitaa jäädä jo väliin. 


Su

ap. Hiihtoa 52km  ks.133 

-22...17,5°C Soidenlammen mittarissa. Ensimmäinen lukema mennessä ja toinen lähtiessä. Oliko sitten josain vaiheessa enemmän? Pukeutuminen meni aika nappiin. Alussa ylhäällä oli alussa vähän kylmä peukaloille mutta auttoi kun sai kropan muutoin lämpimäksi. Toisella juomakerralla ehti kroppa vähän jäähtyä ja taas peukalot hieman kärsi mutta mäkeen hieman lisää kierroksia niin lämpeni. Laseja ei voinut käyttää kuin ladulle kävellessä kun ne meni jo jäähän. Oli tosiaankin ensimmäisen kerran juomaa mukana...eikä mennyt edes jäähän :-) Voitelusta ja tilastointia otsikon linkistä garmin connect sivulla. Nuosua lenkille melkein 850m mutta hyvällä pidolla ei ollut liian rasittavaa. Jaksaminen oli hyvää. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti