maanantai 11. joulukuuta 2023

Vko 50/23


Ma

i. TV Kevyt 12km  ks.135  5,28/km

-10°C  Kokeilin parit kengät ennen lenkille lähtöä. Varpaan nivelen päällys oli nimittäin melkoisen arka. Valitsin Asicset kun ne ei painanut niveltä...ainakaan pajon. Tämä olikin niitten neitsytmatka lumelle. Kesällä ja alkusyksystä taisin juosta niistä jo vaimennuksen pois kun tuntuivat niin pam-pameille. Ruuvasin kärkiosaan neljä nastaa per kenkä kun niitä oli jäänyt rasiaan. Kengät piti ihan ok niinkuin tällä kelillä pitääkin pitää. Ulkopohja ja vaimennus materiaali on niin pehmeää että päkiän alla olevat nastat tuntui jälkapohjassa kun juoksi kovalla pinnalla. Kaivoin myös naftaliinista Rukan vanhan(-80...-90)  hiihtolämmitteluasua takin. Tuo Rukan asu on parhaita lenkkiasusteita mitä minulla on koskaan ollut. Pelitti se hyvin vieläkin. Juoksu oli helppoa verrattuna eiliseen tai ei se eilenkään ollut alussa vaikeaa. Tämän viikon tehot voi jäädä vähiin kun katsoo sääennusteita.


Ti

a. TV 7km  ks.154  5,02/km

-12,6°C  Sunnuntai painoi vielä jaloissa ja loppu meni tarkoitusta ajatellen liian raskaaksi. Keskisyke peräti 6 pykälää korkeampi kuin viime viikolla mutta keskivauhti vain 3s. Laitoin adidakset kun luulin että varpaanpäällys on jo parempi mutta ei se ollut. Pitää illalla taas juosta asicsilla.

i. TV 12,7km  ks.157  4,51/km

-12,6°C  Ohut kerros uutta lunta mutta onneksi ei vaikuttanut pitoon. Aamusta viisastuneena juoksin
asicsilla. Ihan hyvin piti mutta ajoradalla ei tällä kertaa voinut juosta. En ymmärä että mihin ihmeeseen garmin hukkasi melkein 200m 👀 Juoksin täsmälleen saman reitin kuin pari kertaa aikasemin ja vertailulla katsottuna gps jälki on melkolailla samanlainen. Sen ymmärtäisin jos jo jäljessä näkyisi oikaisu... Hieman kulku arvelutti lähtiessä ja otinkin alun hieman varman päälle mutta vain hieman. Neljäs kilsa jo hieman ahdisti mutta sitten tuli hieman helpompaa osuutta ja olo normalisoitui. Takasin tullessa kaksi ylämäki kilsaa toinen 11s ja toinen 9s hitaammin kuin parhaimmillaan. Silloin kyllä juoksin pitävällä ajoradalla. Kuluttava päivä taas kerran ja elimmistö varmaankin vanheni muutamalla vuodella 😏


Ke

ap.  Kevyt 7km  ks.133  5,32/km

-10,4°C  En viitsinyt lähteä ennen aurausta. Vielä tossu piti ja ehkä vielä huomennakin. Kun lämpötila menee lähemmäksi nollaa niin siirryn hiihtopuolelle. Oli sen verran helppoa juoksu että oli vielä lämpö lihaksistossa eilisestä treenistä. Laskin huvikseni mitä tuo eilisen lenkin "matkavirhe" tekisi kilsavauhdissa: 4,6s/km. ...eli aika paljon...siis minun mielestä.

i.  TV Kevyt 10km  ks.134  5,39/km

-8,8°C  Päivän mittaan tuli 3-5cm uutta lunta. Yllättäen Köhniön autoteillä oli käynyt aura joskun iltapäivällä. Vähän aikaa jaksoin kitkutella ees-taas ja siirryin Erämiehenkadulle jossa juoksin ajoradalla. Se olikin paras osuus juosta. Loppuosuus Savelankadusta lähtien ei ollutkaan sitten niin hyvää. Juoksutuntuma aika ok. Eilinen olisi voinut nyt tuntua jaloissa mutta jo kelikin pakotti juoksemaan hitaasti.


To

a.  Aamuhölkkä 7km  ks.131  5,43/km

-6,1°C  Tämän viikon huonoin juoksukeli. Toivottavasti pyörätiet polkeentuu illaksi. Ei tuo juoksu nyt niin kivaa ollut. Paremmissa olosuhteissa olisi ollut parempi mieli ☺

i. TV Kevyt 13km  ks.134  5,31/km

-5,2°C  Vaikka olikin lakkopäivä niin ei nuo pyörätiet nyt niin pahassa kunnossa olleet. Yksi lyhyt pätkä oli missä ei ollut käynyt aura koko päivänä. Kyllä se jalkäterä pyöri siitä huolimatta miltei koko matkan. Tämmöistä se on talvella. Ennuste näyttää että olisi vielä pari päivää juoksukeliä. 


Pe

a.  Aamuhölkkä 8km  ks.131  5,43/km

-5,7°C  Tossu piti yllättävän hyvin eikä tuo irtolumi nyt niin pahasti häirinnyt. En juossut tavanomaista reitti joten siitä johtui tuo pidempi matka. Muutaman kuvan sain napattua vanhalla puhelimella. Laitoin ne tuonne garminin puolelle. Juoksu oli helppoa.

i. Puolikevyt 13km  ks.142  5,09/km

-5°C  Ensimmäisen vitosen keskisyke 135 ja seuraavan kasin 146. Keljonkatu oli hyvin aurattu mutta rantaraitilla oli irtolunta. Ei ollut PK2 eikä kevyt mielessä vaan menin ihan tuntumalla mutta kevyellä sellaisella. On jäänyt vähän tuo takareiden kuntoutus huonolle jamalle. Tänään tein kyllä pari pidempää sarjaa kuminauhalla mutta välillä menee päiviä ettei muista tehdä vaikka olen kyllä järränyt kuminauhat ainakin riittävän näkyville. Viime sunnuntailenkin jälkeen taas pakotti ja muutoinkin se hieman arastaa. Kannaisi tehdä ettei tartte sitten pakkolevon aikana tehdä.


La

a.  Aamuhölkkä 7km  ks.131  5,35/km

-4,8°C  Samalla reitillä kuin keskiviikkona eli eka kilsalle kirkonmäki ja sitten Myllyjärven koukkaus ja sitten Ylämyllyjärven alikulun kautta sairaala Novan ohi miltei Kilpisen koululle josta takaisin. Aika paljon tasaista. Juoksu oli vähän jäykän puoleista mutta onneksi tossu piti hyvin siellä missä oli hyvin aurattu. Oikeastaan tuon aurauksen takia valitsinkin tämän reitin. 

i. TV Kevyt 20km  ks.134  5,23/km

-4,6...-3,4°C  Alkumatkasta lumi pölysi puista etelätuulessa. Loppumatkasta satoi lunta joka rapisi takkiin. Lähdin matkaan ilmat matkatavoitetta eli menin tunteellla 😄 Ylistön paikkeilla tuli mieleen että juoksenko kolmenkympin päivän. Tulin siihen tulokseen että ei maksa vaivaa. Eihän tuo olisi vaatinut kuin 2,2km lisää. Aika hyvin valittu reitti tuulen suhteen. Ainoastaan loppumatkasta piti juosta suoraan vastatuuleen, muutoin myötäistä tai suojaista. Rantaraitti paremmassa kunnossa kuin eilen. Huomenna taas tunteella 😄 


Su

ip. TV Kevyt 12km  ks.134  5,35/km

+0,3°C  Lumi pakkasen puolella. Eikä näköjään ole meidän mäellä missään vaiheessa käynytkään plussan puolella. Alhaalla lumen pinta selkeesti karheampaa ja pitävämpää. Jos olisi ollut samanlaista kuin alussa niin oli lenkki jäänyt lyhkäiseksi. Menin jopa keskustaan asti että sai pitävää alustaa. Juoksu ei niin huonon tuntuista kuin pelkäsin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti