maanantai 18. joulukuuta 2023

Vko 51/23

Ma

a. Hiihtoa 31km (P)  ks.119  

-3°C  ...tai en tiedä mitä se oli Soidenlammella. Kiersin kaikki lenkit. 

Hiihtokauden avaus. Pitona viikko kaks sitten laitettu Porkkana (pari kerrosta) ja päälle Rex uuden lumen -1...-12. Hieman oli herkkä pito joten Keljonkaalla pintaan Vauhdin K9 +2...-1. Pito parani hieman mutta olisi saanut olla seinäpito näin ensimmäisellä hiihtolenkillä. Ladut hyvässä kunnossa paitsi Hanhiperällä vain osittain pertsan latu.

Tuon kursivoidun tekstin kopioin garmin connect:ista. Hieman oli väsynyttä menoa. Positiivista että hiihtotekniikka oli heti ensimmäisellä lenkillä tallessa. Noh, alussa tuli pari horjahdusta taaksepäin mutta pysyin jaloillani. Pohkeet oli melkoisen jumissa. Huomasin sen jo lauantaina lenkin jälkeen. Jalkaterässä pieniä tuntemuksia mutta ei paha. Hiihtäessähän nuo jalkateräongelman alkoi viime talvena. Laitoin tuon sykekäyrän havainnollistaakseni millaista intervallia tuo hiihto on mäkisessä maastossa. Keskisyke kuitenkin todella alhainen. Huominen lenkkeily on hieman auki. En viitsisi alkaa pelkästään huomisen takia leikkimään pehmeiden voiteiden kanssa. Onhan minulla tietenkin Zero:t joilla voisi hiihtää jos on märkä keli. Soidenlammen korkeudella (200...220m) voi kuitenkin olla kylmempää kuin täällä mäen päällä (~155m). Keskustan paikkeilla se kyllä menee selkeesti plussan puolelle...kai. Voi olla että teen pari lyhyttä juoksulenkkiä.


Ti

i. Hiihtoa 25km (P)  ks.117 

+0°C  Alussa pienen räntäkuurin jälkeen plussalla mutta lumi ainakin menin miinuksen puolelle aika nopeasti. Alkuperäinen suunnitelma oli heti alussa lasketella Keljonkankaalle. Yritin kuitenkin Soidenlammelta lähteä Mustalammen suuntaan. Pääsin ensimmäistä ylämäkeä 100m kun Zeron pohjissa oli jo sellaiset paakut että piti kääntyä takaisin. Sinne ei nimittäin oltu hiihdetty räntäsateen jälkeen. Ihme vaan ettei se lumi tarttunut Kotalammen pistolla. Kiersin Soidenlammen ja toiselle kiekalle lähtiessä alkoi jo hieman lipsumaan. Suuntasin vasta sitten Keljonkankaalle. Takasin tullessahan on pääsääntöisesti ylämäkeä ja pito oli jo häipynyt. Varmaan se hurja tuulikin jäähdytti lunta. Loppulenkki oli paljonti sitten tasatyöntöä ja väliullä yrin keventää potkulla. Tarkoitushan oli tehdä juoksulenkki. Jostain syystä aura ei ollut käynyt meidän kadulla. Tiesin että pitäisi kilsan verran tarpoa mahdollisesti auratulle baanalle. Sitten ilmeistyi lartutilanne sivustoille päivitys ajetuista laduista joten päätin lähteä kokeilemaan Zerojen toimivuutta. Jos ne ei olisi alussa pitäneet niin olisin käynyt juosten saunalenkillä.


Ke

a. Aamuhölkkä 7km  ks.133  5,40/km

-0,6°C  Tuuli 4-5m/s. Yllättäen tossu piti. Nämähän ne yleensä on niitä pahimpia kelejä. Ennen lähtöä tuli kuitenkin (vaakatasossa) uutta lunta joka olikin nihkeää. Olipas pohkeet jumissa. Ei ne näköjään hiihdoista ainakaan parantuneet. Nyt niille täytyy tehdä jotakin. Varsinkin tuo vasen pohje on ihan jäkissä. Siinähähän on vielä se terve akillesjänne. Juoksu suht normaali aamulenkki menoa. Lähentäjäthän on tietenkin vähän kipeet mutta ei ne juoksua haitanneet.

i. Hiihtoa 27km (P)  ks.120 

-4,2...-6°C  Kotalammen nettimittarissa. Soidenlammen ilmoitustaulun mittarissa oli pois lähtiessä -12(?!). Lopussa oli joka tapauksessa jo hieman kylmä koko kropalle joten kyllä se ainakin kylmeni. Vähän ennen puoltamatkaa lisäsin pitoa kun olin menossa Mustalammellle. Suksi ei ollut huono vaikka tämän viikon heikoin olikin. Voitelu olikin maanantain jäljiltä. Tänään oli otsalamppu päässä pimeiden osuuksien varalle.


To

i. TV Kevyt 13km  ks.128  5,27/km

-6,2°C  Pohje. Tossu piti hyvin. Risteysalueet oli sitten aika jauhoisia. Perusjuoksu. Ei kuitenkaan mitenkään vahvan oloista. Katsoin piruuksillani garmin connect:ista viimeisen 7 päivän suoritukset: 16h 10min 35s ja 10 päivän n. 21,5h.


Pe

a. Hiihtoa 28km (P)  ks.125  

-2°C  Luisto sellainen että lopussa sai laskea jyrkät mäet suorilla alas. Tiistaina kun lasketteli Keljonkankaan moottoritien varteen niin joutui taistelemaan että sai pysäytettyä. Nyt sai työtää koko alamäen. Ensimmäistä kertaa tuntui alkumatkassa olkapäissä väsymystä. Loppupuolella sitä ei enää huomannut. Pito oli hieman herkällä mutta en lähtenyt parantelemaan kun jyrkissä hyppäämällä pidon päälle pääsi ylös. Eilen illalla piti hieroa pohjetta auki mutta unohtui. Huomisesta lenkistä ei tietoa. Riippuu aurauksista, ladun hoidosta ja huvituksesta. Hyvällä omallatunnolla voisi levätäkkin.


La

a. Hiihtoa 38km (P)  ks.138  

-2°C  Nythän oli jo ihan lenkkeilyn sykkeet. Hieman nihkee keli edelleen kun yöllä tuli 10cm lunta ja se jatkui ajoittain. Matti tuli jossain 17:sta paikkeilla vastaan ja vaikka hän yritti hiihtää kevyesti oli se minulle vielä vauhdikasta tällä kelillä. Suksikaan ei ollut yhtä hyvä kuin Matilla. Loppumatka hiihdettiin kimpassa. Kolmekymppiä oli suunitelmissa mutta hieman meni pitkäksi. Pariin päivään ei ajeta latuja joten saa ainakin hiihdosta lepoa...ehkä.


Su

i. TV Kevyt 10km  ks.127  5,37/km

-1,7°C   Huonosti auratut tiet... tai oli ne ehkä hyvin aurattu mutta siitä oli aikaa. Vaikka oli nuhjuista niin onneksi ei ollut kovin liukasta lunta. Pohje jumittui koko ajan enemmän lenkin edetessä. Kolmisen kertaa olen yrittänyt hieroa sitä mutta vain yhden kerran pystyin antamaan vähän enemmän peukaloa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti