tiistai 17. lokakuuta 2023

Vko 42/23, harjoitusviikko 23, Kevyt

Ma

LEPO

+2...+4°C 


Ti

ap. MTB 35km

+3°C Laitoin renkaisiin kovat paineet koska suurin osan lenkistä olisi (hiekka)tiellä. Se pieni osuus polkua oli hieman ikävää kun oli märkää juurakkoa joka oli liukasta ja pompotti ikävästi kovilla renkailla. Pari kertaa ajoin niin märkään kohtaan että vauhti loppui. Tulipahan sotkettua pyörä mutta sellaista se on maastossa. Raskaampi lenkki kuin viime viikolla mutta se olikin maantiellä ja toisella pyörällä.

i. Saunalenkki 8km ks.139 5,11/km

+2,5°C  Ihan alussa jalat pyöräilystä jäykät mutta lämpeni nopeasti. Takareisi ei niin paha kuin sunnuntaina. Aloitin eilen takareisi jumpan. Kaapista löytyi polkuryörän sisureita(23mm) joita sovittelin sohvan jalan alle kuten sängynkin. Kapea kumi on sopivan jäykkyyksinen ainakin tällä hetkellä ja ainahan sitä voi lyhentää ja löytyy kaapista vielä leveämpääkin(2,5") rengasta jos voima kehityy... mutta en usko että tarvitsee jäykempää. Keskityn liikkeessä eksentriseen harjoitukseen eli kun tekee vatsallaan takareisi liikettä niin alaslaskuvaihe on tärkein. Aluksi tein vain tuolla kipeällä jalalla mutta alaslasku oli hieman nykivää joten piti ottaa molemmat jalat kerralla. On se vieläki välillä hieman nykivää mutta jospa se tasoittuisi ajan mittaan. Tänään en ole tehnyt liikettä kun oli tuo pyörälenkki. Siinä tulee pyöräilykengillä kuitenkin hyvä pyörivä liike joka kehittää vähän takareittäkin. Tässäkin olisi se säännöllisyys tärkeää vaikka en tiedä onko liikkestä oikeasti apua mutta jotain on kokeiltava jos meinaa vielä loppuvuodestakin juosta. 


Ke

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.126 5,31/km

-1,1°C Kevyt lumisade. Lumi jäi vain paikoin maahan eikä ollut liposta. Hieman oli varovaista juoksua eli ei oikein rentoa. Sitä on jo alitajuisesti alkanut varomaan takareittä ja tämä uusi jumppa taitaa ainakin nyt aluksi käydä polven päälle. Muutoin ihan ok juoksutuntuma.

i. 15,4km: WU + Reipas 8km + CD

+0,4°C Arvoin että juoksenko tuolla killerin suoralla vai lähdenkö Jyväsjärven rantaan. Juoksin killerillä kun oletin että siellä ei tuuli haittaisi niin paljon. Tuntuihan se välillä mutta ei häirinnyt. Lähtö liikenneympyrästä alamäkeen ja loppui samaan paikkaan. Kaksi kertaa kävin Könkkölässä kääntymässä ja eka kierroksella kiersin killerin parkkipaikan. Matkaa tuli se reilu kasi. Vaudillisesti meni samoihin kilsavauhteihin kuin aikasemminkin. Odotin ehkä vähän parempaa. Jossain kutosen paikkeilla alkoi tuntumaan takareidessä mutta ei niin pahasti että olisi vaikuttanut vauhtiin.




To

i. TV Kevyt 8km ks.136 5,14/km


+0,1°C Raskasta. Yöllä tuli maa valkoiseksi mutta aikalailla se suli illaksi pois. Siellä täällä nurmikolla ja kuusen oksilla vähän valkoista. Maastossa melko kuivaa. Eilen pidin kovaa palloa takareiden yläosassa samalla kun katsoin TV:tä. Ei tehnyt hyvää ainakaan lyhyellä aikataululla. Saatan kokeilla tänään samaa temppua mutta pallo hieman alemmaksi. Takareittä olen kuntouttanut 2x15 sarjoilla aina silloin tällöin.



Pe

i. Hanhiperä 10km ks.140 5,07/km

+1°C Paikoin oli pakkanen kovettanut alustan mutta märimmät kohdat oli märkiä. Kerran hyppäsin oikealla jalalla polulta mättäälle kun oli märkä kohta...takaisin askeltaessa alla olikin liukas savi ja sitten mentiin 😌 Pikkasen aristelen selkää mutta muutoin sevisin kuraantuneilla vaatteilla ja kengillä. Juoksu ihan hyvän tuntuista eikä takareisikään pahemmin haitannut. Tänään illalla annan sen olla rauhassa jotta se olisi huomenna puolipitkällä kunnossa. Päivän otsikon takana pari kuvaa reitiltä.


La

p. TV Kevyt 23km ks.136 5,13/km

-3,6...-0,2°C 11km tuli ihan ok mitä nyt tuo selkä joka otti eilisestä itseensä vaivasi alamäissä ja välillä epätasaisella. Selkä lämpeni mutta takareisi meni pahemmaksi. Välillä jo oikeasti häiritsi ja ei ainakaan loppua kohdin parantunut. Ei viitsisi vielä pitää juoksutaukoa kun nyt on vuoden parhaimmat juoksikelit. Loska aikana sitten joutaisi lepäillä. Tuo polkuosuus(kuva 8) Ruoke-Lummelampi oli ainakin juosten uusi. Tuolta metsäautotieltä(kuva 9) mistä käännyin polulle olen joskun kääntynyt vastakkaiseen suuntaan ruokkeentielle maastopyörällä. Märät kohdat oli jäätynyt mutta ei aina uskaltanut luottaa jääkuoren kestävyyteen. Viimeisellä vitosella alkoi jo tuntumaan jaloissa. Aika yllättävää että kevyen viikon loppuun tuntui niinkin raskaalle. No, huomenna on kuitenkein kevyt ja lyhyt.













Su

p. MTB 41km

-1,4...0°C  Pukeutuminen onnistui aika hyvin. Alkupuolella oli sormenpäissä pientä nipistelyä ja loppumatkasta varpaissa. Polkua ei ollut paljon mutta sekin oli vaikeaa kovilla rengaspaineilla. Jos sitä olisi ollut pidemmästi niin olisin päästänyt renkaista ilmaa. Lopussa tuntui eilinen juoksulenkki reisissä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti