maanantai 23. lokakuuta 2023

Vko 43/23 Määrä/kova

Ma

i. TV kevyt 13km ks.138 5,12/km

+0,3°C  Tälle aamulle oli ohjelmassa aamulenkki mutta tuli nukuttua niin huonosti ettei revennyt aamulla lenkille. Ja kun minä nukun huonosti niin se ei ole mikään "tulipa nukuttua vähän huonosti" yö. Pikkasen oli tuntemuksia pohkeessa ennen lenkkiä muttei juostessa ollut mitään ongelmaa. Takareisikin oli yllättävän hyvä. Sattaapi olla eilisen pyörälenkin ansiota. Juoksu oli muutenkin ihan vahvan tuntuista. Haukaniemessä pellon reunat oli paikoin hieman liukkaita...ei jäästä vaan mudasta ja lehdistä. En laittanut tälle viikolle nimeä/otsikkoa kun pitää hieman kuulostella jalkojen tilannetta ja mennä tilanteen mukaan. Ohjelmassa tälle viikolle on kyllä nimi mutta jääköön se vielä tässä vaiheessa julkaisematta. 


Ti

a. Aamuhölkkä 7km

-2,2°C Maa valkoinen. Ei kuitenkaan vielä liukasta. Jäi sykevyö pois ja rannesykkeet oli mitä sattuu. Etureidet jäykät mutta muuten ihan ok lenkki. Tuli mieleen sunnuntain pyörälenkistä: - Olin kääntynyt kohti Väinölää. Ajoin vielä ajorataa ja vastaan tuli auto. Katsoin että saattaisin ehtiä auton jälkeen kääntymään liittymästä vasemmalla puolella olevalle pyörätielle. Tuli hieman jyrkkä käännös suht kovasta vaudista ja poljin osui maahan. Se ei kaatanut mutta keventi peräpäätä niin että tulin liittymään sivuluisussa...ja vielä kuivalla asfaltilla. Hieman säikäytti.

i. Kiihtyvä 15km  ks.146 4,48/km +cd

-1,2°C  Juoksin ihan peruskolhoilla lenkkareilla kun niissä on kuitenkin paras vaimennus. Vitosen paikkeilla tuli muutaman minuutin tauko kun muta tuli vastaan. Ruokkeelle päin vesangantiellä oli paikoin vähän lunta ja liukastakin mutta ei vaikuttanut juoksuvauhtiin. Onneksi kiersin näin päin vaikka lopussa keuruuntiellä olikin jo pimeää.  Juoksun vitoset 25,11/146 - 23,49/152 - 23,01/153.  Keskimmäisellä vitosella oli eniten nousua...tai taisi olla yksi nousu mutta sillä oli mittaa 2km 😏 Juoksu tuntui hyvälle. Loppupuolella oli tuntemuksia takareidessä mutta ei läheskään niin paljon kuin sunnuntaina. Katsotaan kuinka tällaisesta treenistä palautuu. Lenkkisauna ainakin teki hyvää.


Ke

a. Aamuhölkkä 7km  ks.132 5,30/km

-4,4°C  Tuntui jo pakkanen nenänpäässä. Muutoin juoksu kulki ihan ok mutta ylämäissä tuntui reisissä väsymystä. Pikkasen on vielä hakemista tuossa karvan verran pidemmässä aamulenkissä. Eilen meinasi jäädä vajaaksi ja tänään meni vähän yli. Huomenna voi osua jo aika kohdilleen. Takareisi ei paha.

i. TV kevyt 12km  ks.135 5,11/km

-4,9...-6,5°C  Kaivoin kaapista jo esiin ohkaisimmat windstopper tavvitrikoot jos aamulla on vielä kylmempää. Ihan kohtuu hyvä kulku. Vuorenlenkki oli jo auki, tai ei ainakaan ollut portteja, mutta oli aika ikävän epätasainen näin hämärissä. Siellähän piti olla valaisinremontti mutta monia lamppuja oli pimeinä. 


Ke

a. Aamuhölkkä 7km  ks.130 5,31/km

-6,7°C  Pakkanen alkoi näköjään laskemaan jo lenkin aikana. Eilen kun venyttelin ns. saksaus asennossa etureittä niin horjahdin ja reiden etupuolella nivusesta kuului/tuntui rusahdus. Pikkasenko säikähdin että nyt jotain hajosi. Eilen ei ollut oikeastaan mitään tuntemuksia mutta nyt aamulla sitten oli. Se haitannut juoksua vaikka sattuikin koko ajan. Saa nähdä mitä juoksu teki sille parantiko vai pahentiko. Juoksi itsessään ihan normi tuntumalla. 

i. TV kevyt 16km  ks.134 5,08/km

-1,1...-4,1°C  Taive ei ainakaan yhtään parempi kuin aamulla. Joissakin alamäissä piti tulla hieman varovaisemmin mutta kokonaisuudessaan ei haitannut juoksua joka olikin ihan rentoa ja vahvaa. Mukava juosta latupohjilla kun on kuivaa. Joustavia ja kimmoisiahan ne ei ole kun ovat jäässä mutta kenkienhän pitäisi joustaa. Aamulla laitoin pakkasaamuun pehmeät kengät joilla ei viitsi lämpöisimmällä juosta ja tänään noilla peruslenkkareilla joilla olen pääsääntöisesti juossutkin. Aluksi uusina ne tuntui kolholle ja meinasinkin jo palauttaa mutta nyt kun niihin tottunut niin ne tuntuu hyville. Voi olla että ne jäykistyy kovemmilla pakkasilla. En laittanut ohjelmaan tarkemmin tehotreenejä...ainoastaan kilsat. No tiistai lenkki oli mielikuvissa ja oikeastaan huominenkin on hahmottonut tässä viikon kuluessa. En kuitenkaan ole tehnyt lopullista päätöstä. Eiköhän se viimeistään alkuverkassa selkene 😶


Pe

a. Aamuhölkkä 7km  ks.131 5,32/km

-2,8°C  Lähdin sormikkailla mutta tuulipaikoissa tuli sormille hieman kylmä. Juoksu hieman nihkeän tuntuista. Ennen lähtöä taive yhtä paha mutta olisko ollut juostessa hieman parempi...tai sitten kipuun alkaa tottumaan.

i. 16,8km: WU + 4 x 2k / 2`hölkkä + CD

-1°C Juoksin rantaraitilla. Ei ollut tuulivapaa paikka mutta olipahan ainakin tasaista. 1. ja 3. veto
vastatuuleen(3m/s). Alkuverkan loppupuolella alamäkiin kolme pientä vetoa. Pikkasen oli kuitenkin vaikea päästä rytmiin. Palautuksissa syke laski juuri ja juuri alle 140:n. Kova treeni tälle kunnolle ja keuhkot teki taas vaihteeksi töitä. 


La

a. Aamuhölkkä 7km  ks.127 5,40/km

-2,5°C  Vaikikei ollutkaan paljon pakkasta niin tänä aamuna pukeuduin kunnolla. Laitoin jopa pitkähihaisen paidan takin alle talvitrikoot windsoppereilla. Vauhti olikin niin hidasta että lämmin pukeutuminen oli aiheellista 😎 Hyvä vaan että oli hidasta. Ei nyt kovin raskasta mutta hidasta. Lonkan taive paranee pikkuhiljaa mutta hitaasti. Minkäänlaista venytystä ei etureidelle uskalla tehdä. 

i. TV kevyt 12km  ks.130 5,34/km

-2,6°C  Kylmä tuuli. Enpäs olekkaan varmaan moneen kuukauteen juossut iltalenkkiä näin hitaasti mutta mikäpäs siinä. Mikä sitten on syy: pimeys, väsymys vai että kuuntelin prodcast:iä mitä en yleensä tee lenkillä. Ei sillä väliä. Olipahan ainakin palauttava. Juu, kuuntelin Kaarlo Maaningan haastettulun areenasta. Oli mennyt 20v Moskovan mitaleista kun haastattelu oli tehty. Oli joitakin järkiajatuksiakin. Haastettelijat ei ihan parhaita. Mieleen jäi kun Kale oli tehnyt 25x400m 200m:n hölkkä palautuksella... ja 10min päästä uudestaan.


Su

p. TV Kevyt 23km  ks.139 5,12/km

-3,9°C  Ensimmäinen kilsa helppo mutta seuraavan 7km:n aikana tulikin puolet koko lenkin kokonaisnoususta päosin epätasaisilla latupohjilla. 18km:n jälkeen alkoi tuntumaan takareidessä mutta nivustaive oli kivuton. Loppuakohden muutoinkin alkoi jo tuntua väsymys lihaksistossa. Onneksi takakeljontiellä ei ollut kuin yksi auto liikenteessä. Sekin levitti sellaisen pölypilven että sen haihtumiseen meni aikaa. Aikalailla samanlainen pitkis mitä ne nyt viimeaikoina on ollut eli viimeiset 3-5km ovat olleet raskaita. Se taas johtuu siitä että loppuviikosta on jo kerääntynyt rasitusta elimmistöön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti