maanantai 22. toukokuuta 2023

Vko 21/23
 Ma

Kevyt 8km 5,28/km - ks. 138

Ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun loppupuolen sykkeet alle 140! No, ei se hengitys kulje vieläkään vaan sykkeisiin saattaa vaikuttaa eilinen pidempi pyörälenkki. Oikean poljen sisäsyrjällä pienti kipuilua. Luultavasti syy on jäykät ja kireät etureidet. Tarttis varmaan tehdä jotain. Killerillä tuli pieni lepotauko kun Timo T oli siellä portilla järkkärinä. Samalla kun otin aurinkosilmälasit naamalta niin sanka napsahti liimauksestaa taas auki. Täytynee tehdä sille jotain muutakin kuin laittaa pikaliimaa.


Ti

a. Aamuhölkkä 6,2km 5,31/km - ks. 137

Liikkeellelähtö taas jäykkää mutta ei läheskään niin jäykkää kuin viimeviikon aamulenkeillä. Silloin oli ensimmäiset 300-400m 6,40-6,50 kilsavauhtia. Polveen sattui suurimman osan lenkistä mutta toiveissa on että se on vain väliaikaista. Illalla huomasin että lähentäjätkin on tosi kireenä. Se voisi paremminkin selittää kivut polven sisäsyrjällä. Keli +12,5 ja pilvessä eli aivan optimaalinen lenkkikeli.

i. TV 10km 4,46/km - ks. 151

Piti vetää kiihtyvä 11,5 eli sama reitti mitä viime syksynä juoksin. Jostain syystä tuo keskisyke on alhainen verrattuna peruslenkkeihin. Kävihän se hengityksen päälle mutta ei ehkä niin pahasti kuin viime viikon kiihtyvässä seiskassa. Juostessa polvi ei haitannut oikeastaan ollenkaan. Ihme juttu kun päivällä jo tuli mieleen että pitääkö jättää iltalenkki väliin. Huomisen lenkit polven ja fiiliksen ehdoilla... palokankeskuksessa kuitenkin pitää käydä pyöräillen.


Ke

a. Palauttava 6,2km 5,37/km - ks. 13?

Olipas jäykkää. Polvi tuli mukana tasaisilla ja alamäissä mutta ylämäet oli hankalia. Taitaa olla paras jättää iltalenkki väliin. Pieni pyöräily riittänee.


To

a. Aamuhölkkä 6,2km 5,37/km - ks. 136

+14°C Pilvinen. Lähdin vähän aikasemmin kun sadetutka näytti tulevan saderintaman. Tulihan sieltä muutama pisara mutta ei kastellut. Vaihtelu virkistää...sanotaan. Polvikipu hyppäsi toiseen polveen. Kolmoseen asti se näkyi vauhdissa minkä jälkeen se lämpeni ja tilanne hieman helpottui. Eilen tuli pyöräilyä 23km. Oli siinä ja siinä etten lähtenyt vielä loppuillasta kiertämään Soidenlammen mutta tulin järkiiin :-)

i. Juoksua 12,7km 5,13/km - ks. 140

+13,5°C Alussa vähän nihkeää mutta sitten aikoi kulkemaan ihan ok. Polveen ei sattunut niin paljon mutta iltalenkit onkin ollut parempia sen osalta. Aloitin aamulla Meloxicam kuurin. Levyssä on 10 tabua ja syön sen loppuun 1/päivä.


Pe

a. Pyöräily 21km 25,7km/h

+10°C Suunnitelmissa oli aamuhölkkä mutta polvissa tuntui sille että oli viisainta jättää väliin. Tulipahan tuossa samalla kauppareissu. Lopussa kastuin.

i. Juoksua 12km 5,02/km - ks. 144

+10°C  Hyväntuntuista juoksua. Tottahan tuo tuntui jo lopussa jaloissa kun tuo on minulle jo melkeinpä PK2:sta. Olin kyllä miettinytkin että tänään voisi tehdä tällaisen lenkin mutta ei se enää lenkille lähtiessä ollut mielessä. Hyvä lenkki!


La

ap. Palauttava 9km 5,18/km ks. 139

+10.6°C  Yritin mennä varsinkin ylämäet rauhallisesti. Sykkeet on tosiaankin laskenut normaalille tasolle mutta hengitys ei. Paremmin se toki toimii kuin toissaviikolla. Käsittääkseni keuhkot voi olla jonkinmoisessa tulehdustilassa ja siitä tokeminen, vaikka kelit parenesikin, menee vielä jonkin aikaa ennenkuin hengitys alkaa toimimaan. Viime keväänä ei ollut tällaisia ongelmia.


Su

ap. Jyväsjärvi 20km 5,13/km ks. 142

+12...14,5°C Viimeksi olen juossut yli 20 tammikuun ensimmäinen päivä. Vaikka kestävyys on vieläkin talven jäljiltä suht hyvä, niin juoksulihasten lihaskunto ei ole vielä kovin hyvä, eli lopussa tuntui jaloissa. Aika hyvin pääsin suojautumaan pahimmalta vastatuulelta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti