maanantai 29. toukokuuta 2023

vko 22/23

 Ma

i. Palauttava 8,7km 5,17/km ks. 155

+12°C  Hengitys ei toiminut huonommin kuin tässä parina viikkona, jalat tuntui hyvälle ja muutenkin tuntuma oli hyvä. Sykkeet kuitenkin pilvissä. Joko tämä johtuu eilisestä lenkistä tai sitten mittauksessa on jotain häikkää. Taidan vaihtaa varmuuden vuoksi lähettimeen pariston. Jos huomenna aamulenkillä on sykkeet edelleen korkeat, niin sitten pitää miettiä iltalenkki uusiksi...ehkä.


Ti

a. Aamuhölkkä 6,1km 5,32/km ks. 135

+6°C Pitääköhän kohta kaivaa taas pipo esiin ;-) Hyvä juoksu keli. Nyt mitatut sykkeet oli taas toisessa ääripäässä. No, hyvä näin. Olin jo päättänyt että juoksen Köhniöltä tulevat mäet ylös joten valitsin keuruuntiellä lähimmän rampin. Lopussa joutui kuitenkin tekemään pienen ketunlenkin jotta sai kutosen täyteen. Taidan seuraavalla ottaa taas sen kauemman rampin tietöiden takia ja saapahan kävellä taas ylämäet. ...ja sitten vielä tulee juostua nuo ylämäet arastellen kun niissä sattuu enemmän polveen.

i. TV=>TV Reipas 12km +CD 1km 4,37/km ks. 152

+12,8°C  Harjoituksen piti olla kiihtyvä 12...tavallaan se olikin sellainen. Loppu meni selkeesti reippaan puolelle. Viikko sitten kymppi 47,43 ja nyt viimeinen kymppi 45,43. Hengitys teki teki töitä varsinkin viimeisellä kolmosella. Pitäisi vissiin hommata hieman vauhtireserviä jotta saisi askeleen paremmin rullaamaan. Näissä vauhdikkaammissa ei polvivaivoja huomaa. On muuten hemmitin hieno homma että takareiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia!


Ke

a. Palauttava 5,6km 5,40/km ks. 126!!!

+8,3°C En yleensä käytä kuulokkeita juoksulenkillä. Tänään laitoin ihan sen takia että malttais juosta hitaasti ja onhan tuo Kotalammen kiertäminen vähän tylsää. Nyt tuli tämän vuoden alhaisimmat keskisykkeet. Juoksukaan ei ollut raskaan tuntuista mutta eipä nämä vielä kerro mitään kropan tilasta. Vasta iltalenkki näyttää onko kroppa väsyksissä. Meinasi sataa muttei onneksi.

i. Palauttava 8,7km 5,23/km ks 133

+12,7°C Nyt tuntui kroppa väsyneenmälle kuin aamulla, mikä olikin odotettavissa. Olisi ehkä kannattanut jättää nuo polkuosuudet väliin ja juosta ihan vaan helppoa asfalttia. Sykkeet edelleen liian alhaiset. Tuo oikean jalan varpaan nivel ei ole missään vaiheessa kokonaan parantunut. Taisi ottaa itseensä eilisestä pienestä kävelystä. Ei se juoksua haittaa...vielä.


To 1.6.2023

a. Aamuhölkkä 6,2km 5,31/km ks. 131

+6°C Palasin aamulenkeissä keuruuntie-killeri reitille. Vaikka taas tänäänkin keuruuntillä oli vastatuuli, niin se kuitenkin on tasaisin lenkki kunhan vaan kävelee Köhniöltä tulevat mäet. Nousua tulee vähemmän kuin Kotalampea kiertäessä. Tuo tiistain reippaampi juoksu aiheutti sen että palautumisen kanssa on hieman ongelmia. Mietin jo että jätän aamulenkin väliin ja juoksen iltasella 14. Pohdinnan jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen että palautumisen kannalta voi olla parempi että juoksee vaikka 6+8. Iltasella juoksen kuitenkin tuntuman mukaan.

i. Juoksua 12,8km 5,15/km ks. 140

+5°C Nyt on sykkeet palanneet normaalille tasolle. Ei tuo juoksu kovin helppoa ollut mutta meni ihan normituntuman tasolla. Huomaa että on kesäkuu. Päivällä tuli lumirakeita ja vähän räntää. Lumirakeita tuli lenkinkin aikana. Viitaniemessä katsoin huolestuneena tummia pilvia pohjoisen suunnalla mutta onneksi ei satanut kunnolla. Savelan S-marketilla tauko kun piti hakea tarjouksesta irtokarkkia :-) 


Pe

i. Juoksua (TV Kevyt) 11,5km 5,11/km ks. 133

+6,4°C Lähtiessä muutama vesipisara ja lopussa kastui vähän muttei tullut kylmä puolibörjeissäkään. Sykkeet taas alhaalla mutta tuntui että se nousi ylämäesää aika herkästi mikä on taas ihan hyvä merkki. Ohjelmassa oli kutosen aamulenkki muttei mitenkään vahvalla kynällä. Oli vara jättää se väliin kun suunnitellut viikkokilsat täyttyy ilman sitäkin jos vaan pystyy nämä pari päivää menemään "ohjelman" mukaan. Arille, jonka kanssa jäin matkalla suustani kiini, tiedoksi että se puhuttu juttu löytyy viimeviikon torstain päivityksestä.


La

Juoksua (TV Kevyt) 11,4km 5,10/km ks. 135

+11,4°C Kylmemmän tuntuista kuin mitä mittari näytti. Kyllähän tätä lyhyttä peruslenkkiä jaksaa juosta mutta hieman pelottaa että jaksaako vielä huomenna juosta sen parikymppiä. Todennäköisesti on väsyneempi kuin viime sunnuntaina. Toivottavasti löytyy jossain vaiheessa päivää satamaton hetki.


Su

i. Juoksua 21km 5,11/km ks. 143

+10,5°C Aikalailla sellainen lenkki kuin oletinkin. Loppua kohdin alkoi painaa jaloissa mutta olisi voinut painaa enemmänkin. Lenkki ajoi asiansa. Eilen loppui nappikuuri joten saa nähdä miten polvet reagoi. Huomenna on kuitenkin juoksuvapaa päivä. Ainoastaan lyhyt kevyt palauttava pyörälenkki. Taisi olla viime sunnuntaina sama juttu että loppulenkistä alkoi vasemman lonkan seudulla tuntumaan hermokipua joka säteili ympäriinsä. Taitaa olla vanhuuden tuomia vaivoja ;-) Viime sunnuntaina ei tullut yhtään tuttua juosten vastaan, nyt niitä tuli useampikin. Olin toki hieman myöhemmin liikenteessä.  Sellaisen havainnon olen tehnyt tänä keväänä että pystyn pitämaan taas normaaleja shortseja. Meni vuosia että ne hinkkasi sisäreidet verille joten jouduin käytämään lyhkäisiä trikoita. Joko on lähtenyt lihasta(/läskiä) tai sitten juoksutyyli on muuttunut. Veikkaan ensimmäistä. Huomasin myös garmin connect puolella sellaisen erikoisuuden että siellä jotkut jotka on pyytänyt yhteyden, niin jakavat vain pienen osan harjoituksistaan. Aika erikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti