maanantai 1. helmikuuta 2021

Vko 5 (1.2-7.2)

Ma

12,5km: TV 9km + 3,5km

-9.6°C  Ei ollut suunnitelmissa TV vaan juosta siten miltä jaloissa (pohkeissa) tuntuu. Akilles oli kireä ja hieman arka alusta lähtien. Vähän ennen kolmosta tuli vanha työkaveri vastaan ja ehkä siinä hieman keskittyminen herpaantui kun lähdin ylittämään tietä ei suojatie kohdalta ja astuin epätasaiseen kohtaan ja nilkka hieman vääntyi seurauksena että akilleksessa tuntui viiltävä kipu. Jatkoin juoksua vaikka kipu paheni siitä mitä se oli alkulenkistä. Ajattelin että ei se siitä enää pahene juoksemalla. Ei se pahentunut. Nyt toki siinä on kylmägeelipussi. Huomen aamuna sen sitten näkee onko seuraamuksia. Tuo TV ysi taisi mennä kuitenkin kiihtyvänä. Ensimmäinen kilsa oli 5,25. Nyt ei ollu automaattiset kilsat päällä joten tuo kiihtyvä on vain mutu tuntuma. Viimeisellä kahdella kilsalla hengitys oli kuitenkin jo reippaan yläsektorilla. Loppu (~1,5km) olikin vastatuulta. Melko tarkka ysi tuli ihan sattumalta. Päätin että lopetan ennen palokunnanmäen alkamista. Kävelin mäen ja hölkkäsin kotiin. Huomenna hiihtoa ennen lenkkisaunaa.


Ti

Hiihtoa 32km (P)

-14°C  Olin aamulla lähdössä juoksuaamulenkille mutta akilles oli toista mieltä. Annoin eilen kylmää ja sähköä sekä eilen että tänään. Saattoi olla että se ärtyi hieman lisää TENS-hoidosta näin akuutti vaiheessa mutta sitä on vaan jatkettava. Onneksi löysin vielä yhden tuubin Finalgon:ia. Päiväys on mennyt umpeen vuonna 2007 mutta ei väiliä. Sillä mennään. Sekään ei ole paras voide akuutissa vaiheessa... Kokemukseni mukaan paras olisi nyt Apisarthron mutta en ole hanninut vielä tilata sitä.

Hiihto oli tosi jäykkää ensimäisen kympin aikana. Kotalammella ei meinannut löytyä pitoa hieman vajavaisella potkulla. Ensimmäinen jyrkkä meni hyvin kun sai painolla pitoalueen lumeen. Mäen päällä lisäsin pitoa terva vitosella(-2...-7). Eihän sitä ihan tasaiseksi saanut korkilla kun oli taskulämmin voide ja kylmä suksi mutta pito parani. Laskeskelin että olin jo hiihtänyt samoilla pidoilla 78km joten ei ihme vaikka voide oli jo kulunut etuosasta. Sunnuntain lenkin jäljiltä oli nilkassa hankautumia joita olin yrittänyt suojata kinesioteipillä. Se ei auttanut, mutta löysäsin monoa ja siirsin monon kieltä hieman sivuun ja kipu poistui siltä osin. Sen jälkeen kroppa lämpenikin ja hiihto alkoi sujua. Akilleskin antoi jo potkaista melko normaalisti. Tavoitteena oli 25-30km joka hieman ylittyikin. Tänään ei vielä tuullut mutta pitkät laskut oli naamalle aika kylmiä. Luistoksi laitoin ihan perus pikaluistoa ilman fluoria ja se toimi mielestäni ihan kohtalaisesti. Näin kylmällähän on aina hieman nihkeää. Ladut oli nyt ensimmäistä kertaa kuitenkin kovat pakkasen jäljiltä, mitä nyt ylämäissä oli irtolunta kun vapaan hiihtäjillä pakka leviää ylämäessä ja rikkovat perinteisen latua. Opettelisivat luisteluhiihdon tekniikan! Huomiseksi on luvattu lisää lunta joten siinä mielessä voisi pitää lepopäivän kun ei tuolla akilleksella oikein viitsisi juostakkaan.


Ke

TV Kevyt 11km

-16.3°C  Kyllä on kiva juosta kun tossu pitää. Tuuli oli vaan paikoin melkoisen kylmä. Ei sitten tullutkaan lepopäivä. Annoin päivällä akillekseen kylmää ja hieroin siihen parikin kertaa voiteita. Se tuntui hyvälle ja voidetta hierottaessa kivuttomalle. Ei se sitten ollutkaan juostessa kivuton. Ei se juoksua haitannut, mutta lepo olisi varmaankin ollut paikoillaan. Etureidet oli koko päivän hieman kipeät maanantain juoksusta. Juostessa kuitenkin enemmän häiritsi takareidet, varsinkin vasen. Joko ne tuli juoksusta tai sitten ne on saaneet hieman kylmää. Sivelin niihin valkoista tiikeri balsamia kun en yötä varten uskaltanut laittaa kovin voimakasta linimenttiä. Huomenna pitäisi taas yrittää tehdä hiihtolenkki. Luvassa vaan on kylmää ja tuulista. 

Ärrällä olisi jo paketti maltoa(4km) ja sinkkitabletteja. Odotan kuitenkin että tulee vielä toinen paketti Häijää:ltä jossa on pari purkkia pikaluistoa(HF ja LF), terva vitonen pito ja rosteri harja.


To

Hiihtoa 24km (P)

-13°C  Tuntui kyllä kylmemmälle. Pitovoidekokeilu ei mennyt putkeen ja liian lämpöisen kelin korjausvoitelulla meni suksista luisto, elikkä tuli työpäivä. Siinä mielessä huono juttu kun jalat oli jo aika väsyneet. Akilles tuntu alkumatkasta mutta ei haitannut menoa. Takareidet jäykät ja arat muttei nekään haitanneet hiihtoa. Täytynee siirtää lauantaille suunniteltu kauppareissu huomiselle, niin ei tarvitse suunnitellä juoksua eikä hiihtoa ohjelmaan.


Pe

Lepo


La

-11°C  Kauppapyöräily 12,5km


Su

Hiihtoa 46km (P)

-8,5°C  Taas sai rauhassa hiihtää ensimmäiset 25km kun oli ajoissa liikenteeseen. Voitelusta ja suksesta garminin huomautuksissa. 10-30km:n aikana oli selkä hieman jumissa. Loppua kohden sekin häipyi. Akilles hiihtäessä ok kuten takareidetkin. On niitä hoidettukkin. Kokeilen varmaankin huomenna hieman hölkkää vaikka akilles todennäköisesti siitä hieman ärtyykin. Täytyy vaan jatkaa aktiivista hoitoa. Eilen kun etsiskelin netistä mehiläismyrkky voiteita, niin törmäsin sellaiseen väitteeseen että kun kipukohtaan ennen varsinaista hoitavaa voidetta sivelee hunajaa, niin se aukaisee ihohuokoset ja itse hoitava aine imeytyy paremmin. Kokeilemisen arvoinen jutta.

Liikuntaa viikkoon noin 12h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti